Första advent!

December är räddad! De har adventkallendrar här! Adventsljustakar såg jag däremot inte ena enda så här på första advent... Men glada för att smycka runt huset är Usarna allt! Ska ta foto på vår "grannlägenhet" och lägga upp.


Black friday!

Idag gick jag upp 06.00. Det tidigaste jag har varit uppe här i NY. Eller ja, tigast jag har varit uppe efter att ha sovit ;) haha. För idag är det fredag, en svart fredag! BLACK FRIIIIDAAAY! Skorna hoppades i klockan 07.00 och lite förfiskningar (läs godis o macka) stoppades ner i väskan.

Första shoppingstoppet var 6th av och 14th street. Hade siktet inställt mot "Bath, bed and beyond" Som hade 20% på allt. Det är en inredningsbutik. När jag var hemma hos Stina förra veckan spanade jag in hennes 3D-väggdekortioner i form av blommor. Jag körde en Copy-cat och köpte likadana idag, jättefina! Modells, Coat factory och Blue Navy klarades också av i detta området. I sistnämnd affär blev det lite klädinköp innan jag lämnade dörrarna.

Andra stoppet var Prince Street (SOHO). Här ligger bland annat Top shop, Mango, Zarah, H&M, Pearl River Aldo, Forever 21 och Yellow Ratbastard. Alla nämnda affärer besöktes och kassarna ökades på.. Blev lite besviken på att Top shop inte hade någon rea. Däremot bjöd dem på gratis te och laxmacka, lunchen fixad! Klockan började nu närma sig 12.00 och det bagav sig till tunnelbanan ytterliggare en gång.

Tredje shoppingområdet blev Harald Square. Målet var att försöka ta sig in på Macy's levande. Eftersom det var kö IN till Macy's när jag kom dit valde jag attgå i lite affärer runt omkring först och hoppades på kön skulle skingras. Besökte bl.a Steave Madden där jag fick en 40% rabatt kupong som varar halva december! Perfekt!Slapp jag trängas bland alla skogalningar idag (för jag är absolut inte en av dem!...). Eter ytterliggare några butiker beslöt jag mig för att gå tillbaka till Macy's och nu var kön borta, precis som jag hade hoppats. Men inne i affären var det desto mer folk. Hade varit kul att veta besökarsiffrorna! Eftersom stället inte har vanliga trappor, blev det kaos vid hissarna när rulltrapporna la av. Vem bygger ett ställe utan vanliga trappor?! Till sist kom jag ut därifrån iaf, ett par tights rikare (Som jag faktiskt spanade in redan första gången jag var på macy's). Sista stoppet innan jag dog blev Vickan Hemlis (Victoria Secret). Dar fick jag däremot stå i kö för att komma in och inne i butiken var det mist sagt kaos. Hu mycket folk som helst!

På vägen hem stannade jag till vid julmarknaden på Union Square. Jättemysigt! Massa små stånd med hemmagjorda smycken, hemmastickade mössor, godis osv. Mys! Sen blev det två affärer till. Och sen var jag verkligen heldöd!

klockan 17.30 var jag hemma igen. Nu ska jag svara på en massa mejl och sen blir det god natten!
Jag är redo för mellandagsrean nu!


Utanför Bloomingdales var det också kö in..


Folk inne på V.S..

Thanksgiving!

Amerikanarna älskar verkligen högtider och utsmyckningarna som hör där till..Igår var det dags för Thanskgiving! Så här såg min dag ut:

Klockan 07.30 stiger jag upp ur sängen, äter frukost och gör mig ordning. Sen tog jag tunnelbanan in till Harald Square där den årliga Thanksgivingparaden går förbi. Gatan var avspärrad och ville man se paraden riktigt bra var man tvungen att köpa biljetter för att ta sig över avspärrningen. Detta gjorde dock inte jag, utan valde att stå lite längre bort och titta. Varje "deltåg" i paraden har alltid ett tema och huvudpersonen i temat är i form av en jätteballong. Jag såg Ballongerna väldigt bra där jag stod, resten av tåget fick jag tyvärr bara några skymtar av. Men det var kul att få vara där, och få ta del av det live (tror det brukar sändas på svensk tv ibland "Macy's thanksgiving parade").

Efter paraden tog jag tåget direkt till Stina för några timmar studier. Jag lärde mig konstruera detaljerna till en kavaj, dvs, insnitt, paspoalfickor, krage, sprund och knäppning. Det blev väldigt mycket information i mitt huvud under ett par timmar. Får hoppas att jag inte glömmer allt med en gång. Ska renskriva mina anteckningar imon.

På kvällen bar det sedan iväg på Thansgivingmiddag hos Molly! De flesta av mina kompisar här åker hem till sina föräldrar i som bor i nån av de andra staterna på thanksgiving, men vi var 10 personer som var kvar så vi firade tillsammans. Vi hade knytkalas. Hade lite svårt med vad jag skulle ta med mig, eftersom alla är veganer och jag vet inte riktigt hur man lagar sån mat..Såg tog med mig lite melon, mango o vindruvor. Haha, kanske inte passade in med den övriga maten, men äh! Lite synd att jag missade riktigt trationell thanksgiving mat, men tydligen var en del rätter på borden väldigt tackmiddiga, som t.ex de kokta tranbären, sötpotatis osv. Allt var jättegott och jag kommer ha med mig massa goda recept hem till sverige!

Förrutom att äta så hade vi en sån där "tack rundgång". Ni vet som på filmer när de håller varandra i händerna runt bordet och alla säger vad dem är tacksamma för. Fast vi stod på golvet, haha, men ni fattar poängen. Allt från hunden till livet tackades av olika personer. Vi fick även en liten minikonsert av Sarah som tog fram sin gitarr och sjöng för oss. Hon sticker på turné efter jul förresten. Väldigt talangfull tjej!

Sen var det dags att dra sig hemmåt för min del. Jag planerade att lägga mig tidigt för nästa morgon var det BLACK FRIDAY (idag). Skriver ett nytt inlägg om det. Det var kul att fått uppleva Thanksgiving och det var en väldigt mysig och lugn kväll med trevliga människor!

Tack mamma o pappa för godiset ni skickade! Fick det i förrgår. Uppskattas! LAAAAAAAAAAKRITS!


Macy's Thanksgiving Parade


Macy's Thanksgiving Parade
'

Thanskgivingmat. Nån nötgrej med squash


Kokta päron (Tranbär lades sedan på dessa, mkt gott!





New Jersey!

Här kommer storyn om mina dagar i New Jersey

Söndag/Måndag

Efter en dag med städning, Sverigeprat och tvätt begav jag mig på eftermiddagen in till Time Square där jag mötte upp Anna som hade varit och tränat Lucia i Svenska Kööörkan. Vi satte oss på tåget på Penn-station, 33th,  och begav oss till hem till henne, nästa stat:  New Jersey! 2 timmar senare befann vi oss i ”hennes hus” där hon är au pair. Klockan var ganska sent när vi anlände så vi förberedde lite nattamaud och gick ner till hennes lya i källaren. Efter lite gött snack och mat (och B&J-glass!) i magen var det dags att sova.

Måndagen började klockan halv 8 (!!) då jag följde med henne när hon skjutsade barnen till skolan. Efter rundturen åkte vi hem igen för att sova ett par timmar till. Klockan 12 kom Svenja (en tysk au pair) över för att äta frukost tillsammans med oss.  Efter brödsmulorna var ihopsopade var det dags att ge sig ut på en liten roadtrip på väg 22! Eftersom vi hade sovit så länge hann vi bara med ett stopp innan det var dags att hämta lillkillen på skolan igen. Vi stannade till vid en tygaffär där en lite gardintoffs till Annas väska inhandlades. Denna affär hade också världens största gardintoffsar, ångrar att jag inte tog ett foto på dem. Gigantiska var dem iaf, och priset låg på 500 kr per toffs!  Ungen hämtas sen upp som sagt och sen är det dags för tandläkartid för hans del. Jag och Anna satt och väntade utanför medans de pillade på hans tänder. Jag var väldigt rebellisk och tuggade kolor för fulla muggar under tiden. En timme senare var ungen klar (har glömt hans namn) och lämnades av hemma medan jag och Anna begav oss ut på en speedad filmhyrning och matinhandling. Kvällens planer var att se den andra filmen, New Moon, i Twilight –serien, på bio. Eftersom Anna lyckats undgå att se ettan var det den vi hyrde efter matkassarna hade satts i bilen. Vi körde hem, Jag började med maten och Anna skjutsade det andra barnet till gymnastikträning. Matplanen var att göra thai-gryta med kokosnötsmjölk, men vi glömde att handla det sistnämnda… Eftersom närbutiken inte hade denna jäkla konservburk fick vi improvisera med den redan påbörjade maten. Kokosmjölken blev nu istället grädde. Funkade bra det med och hela familjen åt med god aptit. Teamwork!

Efter maten började vi se Twilight, men hann inte genom hela innan det var dags att hämta upp Svenja och köra till bion för att se andra filmen. Filmen var lika bra som förväntat och som vanligt var det ju jag som snörvlade högst och mest i hela salongen, men jag såg nog att Anna också fällde en och annan tår, hehe. Efter filmen var det dags att ta sig hem till B-town igen. Anna skjutsade mig till stationen och vi bestämmde att hon och Svenja ska försöka ta sig hit till mig en helg innan jag sticker hem, för att svänga våra lurviga på manhattans dansgolv! Shopping på New Jerseys Outletbutiker ska också försöka hinnas med! Den gången ska jag komma ihåg att ta mer foto på New Jersey och husområden där, som ser helt olikt ut gemfört med New Yorks. New York består av höghus, lägenhet och ytterliggare höga byggnader. New Jersey ser mer ut som husen i amerikanska filmer, ni vet dem där som barnen brukar gå ”Bus eller godis” till, en fin trappa upp till dörren till huset, som i sig är ganska flott. Tar bilder nästa gång som sagt!

01.00 var jag hemma i min lägenhet igen. En bagel med mjukost avnjöts med en kopp te framför lite serier på datorn. Sen var det god natten!

Klickade av en snabb bild precis när vi hade anlänt till Annas hus, ifall

jag skulle glömma att fota senare. Ibland känner jag mig själv väldigt väl..


En arbetsdag hos Stina

Fortsätter med uppdateringen om förra helgen..

Lördag.

Efter en seg lördagsmorgon med onda fötter och inställda tåg, befann jag mig hos Stina i Queens vid lunchtid. Hon mötte upp mig på stationen och vi började dagen med ett välspenderat Bagelköp med kaffe (duktig beroende av de där goda små bröden, och ja, kaffet med…). Efter lite loppisfynd (för Stinas del) var vi hemma i hennes lägenhet, aka frilandsstudio. Efter en installation av hennes nya fynd, gammeldags metallsoptunna, var vi redo för arbetsdagen. Vi började med att göra klart mönstret till Antony’s t-shirt (sångaren i Antony and the Johnsons!) och jag fick lära mig lite knep om hur man förstorar ärmhål och ärmar. Fick även var smakråd till hur vi skulle lägga snitten på tröjorna. Kul!  Efter ytterligare två mönster (tunika och poncho) till Antony hade vi nått dagens mål och mitt huvud var redan fullt med många nyttiga mönsterkonstruktionsknep! Det är så bra med Stina, för hon tar sig verkligen tid att förklara och visa små knep för mig, även om allt tar lite längre tid då. Eftersom klockan inte var så mycket frågade hon mig om det var nått särskilt jag ville lära mig hos henne. Jag gick igenom min lista i huvudet och insåg att hon redan har lärt mig hälften av det jag vill lära mig. Men gylf, krage och skjortknäppning fanns fortfarande på listan. Vi satte oss ner på golvet med Mönsterpapper och penna. En timme senare kunde jag grunderna till både gylf, krage och knäppningen! Gissa vem min favorit är just nu? Har en bok där jag skriver ner alla mönsterknep jag lär mig. Bra att ha i framtiden.

 

Lördagkvällen spenderades halvdöd i sängen. Det blev inte många timmar sömn natten innan. Lite skisser och en bit stickning på min halsduk hann jag dock innan jag dog helt.


Brooklyn botanical garden and MOMA

Fredag
Fredags morgonen började med ett sms från Stina som sa att hon behövde jobba på en grej och ville skjuta upp dagens jobbplaner till lördagen om jag kunde det. Efter lite runtringningar och schemaändringar bestämde jag mig för att träffa henne på lördagen och hitta på nått annat denna dag.

Efter ett sms till Kushla (Nya Zeeländskan) var dagens turistplaner satta: Ett besök till Brooklyn botanical garden och till konst museet MOMA (Museum Of Modern Art). En timme senare satt vi på tåget med riktning downtown. Vi klev av tåget på Pasific station och började promenera åt det håll vi trodde var rätt riktning. Visst kom vi fram till ett miljöigt ställe, men det visade sig vara Pasific Park. Vi satte på oss "förvirrade turist"-blicken och inom loppet av 5 minuter kom det fram en amerikanare och frågade om vi behövde hjälp. Efter lite vägbeskrivning insåg vi att vi bara var två kvarter bort från Brooklyn Botanical Garden. Kattis lokalsinne sviker aldriiiig..

Vi promenerade runt i "trädgården"
ett tag och såg allt från coola växer (kaktusar och sånt därande) till lite mindre coola…I trädgården fanns det också tre stora växthus med olika teman. Vi gick runt i regnskogen, öknen och i tropisk miljö. Det var dock lite komiskt att jag i "regnskogen", hittade växer som vi har i vår trädgård i lilla Sverige. Utomhus, i själva "trädgården" fanns inte supermycket att se, eftersom blomstersäsongen nästan är över. Hittade iallafall en del fina växter och många bilder knäpptes av på kameran. Även utomhus hittade jag skyltar med växter som vi har i Sverige i vår "vanliga natur", som t.e.x tallgranar... Besöket hit kändes okej, betyget 3/5 får det. Kul att ha varit där men jag kommer inte åka dit igen, innan jag åker hem. Ett plus till kompostavdelning som lär ut hur man komposterar rätt. Känns som att amerikanarna behöver bli lite mer miljömedvetna ibland. Ett minus till att trädgården låg mitt i "stan" med massa ljud och bilar runt om.

Eftersom man inte fick äta i Botanical garden promenerade vi över till Pasific park med vår redan köpta picknick. En Brie/advokadomacka slank snabbt ner under solen, när vi satt i alla fina höstlöv. Vi tog en promenad i parken innan vi begav oss till tunnelbanan igen och jag måste erkänna att jag nästan tyckte mer om parken än botaniska trädgården. Parken var full av fina höstlöv i röda toner och i mitten mynnade en å ut sig i en sjö. Där fanns också ett jättefint vattenfall och en stor scene som jag gissar på är till för sommaruppträdande.

När vi kom till stationen insåg Kushla hur trött hon var och att hon ville hoppa över besöket till MOMA. Men jag beslöt mig för att själv gå till museet. En halvtimmes tunnelbanetur senare befann jag mig i en överfull lobby till museet. Det var fler än jag som visste om att det var gratis inträde efter 16.00, fredagar. Men intcheckningen och garderoben gick fantastisk fort och snart var jag inne i den första utställningssalen. Salarna bara fortsatte och väggar efter väggar var fulla av vacker konst. 5 våningar bestod museet av och efter att besökt alla dessa var jag ganska slut. Kroppen ville ha middag! Det var dags att ge sig hem för lite matlagning. Att besöka MOMA rekommenderar jag varmt! Min favoritavdelning var rummet med gamla utklipp från musiktidningar om artister, konserter, bilder på artisterna osv.

När jag kom hem blev det en middag bestående av nått som jag redan har glömt (minnet..). Efter detta bar det iväg till Nova för att göra sig ordning för kvällens röjj! Vi träffade upp lite folk på vår stammispub här i Brooklyn för att senare dra vidare till nästa pub där vi blev bjudna på drinkar eftersom ägaren råkade fylla år, bra timing! Resten av natten spenderades på en Latinamerikansk/afrikansk klubb med mycket dans och lite utrymme! Efter att övat upp mina salsamoves i 4 timmar begav det sig haltande hemåt för vår del. Och aldrig känns sängen så skön som efter en natt med dans.


Brooklyn Botanical Garden


Brooklyn Botanical Garden


Brooklyn Botanical Garden

Pasific Park


Tavla gjord av gamla notpapper och tidningsurklipp. MOMA


Tavla av cigaretter! MOMA


Väggen med gamla konsertutklipp! MOMA

Föruppdatering

Nu sticker jag till Anna i New Jersey!
I mån/tis kommer en uppdatering om:
Utflykten till botaniska trädgården i fredags, Besöket på MOMA, mindre detaljer om festen i fredagkväll ;), Jobbdagen hos Stina i Lördags och såklart vad jag hittade på i New Jersey!

STAY IN TOUCH!


SEMESTER

På Söndag åker jag på minisemester till New Jersey och Anna! Kommer hem på måndag igen. Ska bli kul!

Cocosgryta med citronsmak


Den här grytan lagade jag idag! 3 middag i ett! ekonomiskt och bra. Receptet kommer från mitt huvud.
Du behöver:


* En burk kokosmjölk
* En burk bambooskott
* En burk vattenkastanjer
* 2 Kycklingfiléer
* Torkat citrongräs
* Övriga spicy kryddor (tog dem som luktade gott)


Skiva kycklingen i bitar och stek dem. Häll över kokosmjölk, vattenkantanjer och bambooskott. Puttra på låg värme i 10 min. Tillsätt citrongräs och övriga kryddor. Låt dra på låg värme i 10 min. tadaaa!
Serveras med ris.

Snabblagat, onyttigt, gott.


Idag åt jag amerikas nationalmaträtt till middag: Makaroni and cheese.
Mina roomies fick en chock när jag sa att jag aldrig har ätit det innan..


Linbana, Roosevelt Island, Coney Island och Central Park

Idag har det varit en väldigt oledig ledig dag! Spenderade dagen med att turista runt med Kushla. Vi hann en del..

Dagen började som vanligt med att alarmet på fonen gick igång, och snoozeknappen trycktes ner. Strax efter fick jag ett sms av Kushla som sa att hon blir en halvtimme sen. Perfa, då hinner jag ett par snoozningar till.


Dagen första planerade tur var en sväng till Roosevelt Island. För att komma över East River kan man ta "linbanan", dvs en inglasad korg över vattnet. Turistiga som vi är var detta såklart anledningen till att vi ville åka till den ganska ociviliserade ön. På vägen till linbanan passerade en hel del fancy fancy affärer, eftersom stället i fråga ligger precis intill 5th Av. Vi passade på att slinka in på det stora Bloomingdales på 59th AV och där snackar vi överklass inredning och skyhöga priser på diverse märkesväskor, perfymer, smink, kläder osv. Kul att få se, kommer antagligen åka tillbaka i juletid för att kolla julskyltningen där. Några kvarter bort, precis innan linbanan får vi syn på "Dylan's candy shop", en affär jag har på min "affärer jag måste besöka i New York"-lista. När vi kom in genom dörren möttes vi av söta dofter och musik med godistema. 2 våningar fulla med godis, i alla dess former sträckte sig ut framför oss. Ja, jag kom ut med en påse därifrån..

Vi kom slutligen fram till den där linbanan. Vi drog vårt tågkort i maskinen och satte oss i korgen, som liknade en jättelik skidlift, men inglasad. Snart drog linbanan igång och vi bytade till stående fönsterplats och tog fram våra säkra turistkort: Kamrorna! Många många bilder klickades av under den 5 min långa färden över East River. Tror jag har slagit rekord i foton/minut.  Vi klev av linbanan på ön för en snabb rundtur själva. Vi hittade en jättefin promenadstig precis vid floden. Väldigt bra fotovy också, då man såg Manhattans kant längs med andra sidan av vattnet. Mycket mer än detta, sjukhus, hus och en park hittade vi inte på denna lilla ö. Det köndes också konstig att man slapp tränga sig fram. Jag tror jag såg ca 10 personer under hela promenaden. Det var skönt att vila öronen från allt surr ett tag.

Linbanan bar oss också tillbaka över vattnet. Eftersom vi så lägligt befann oss ett par kvarter från Central Park, bestämmde vi oss för en promenad i det gröna
. Det såg underbart vackert ut med alla fina höstlöv i gul/röda nyanser som bredde sig ut över parken. Vi köpte en varmkorv i koisken nere vid sjön och satte oss vi isrinken och åt medan vi tittade på alla som åkte skridsko. Förstår inte hur de kan hålla isen kall när det fortfarande är 15 grader och sol här. Inte varma 15 grader, men ändå. Om några veckor kommer den stora rinken upp och då ska jag dit med roomisarna och åka!

Lite halvtrötta i fötterna satte vi oss på tåget. Turen skulle ta oss till den lägsta delen av New York (om man bortser från Staten Island). 50 minuter senare hade vi nått målet; Coney Island.
Anledning till detta resmål var att titta på det gamla tivolit från mitten av 1920-talet!! Det står fortfarande kvar, och karusellerna fungerar fortfarande! Dock fick vi ta bilder utanför tivolit eftersom det var stängt för vintersäsongen. Karusellerna såg verkligen ut som man föreställer sig att gamla karuseller ser ut, som på vykort typ. Man fick dock en liten kuslig "skräckfilmskänsla" över halvön. Jag hade inte velat gå där på kvällen, då känsla av att nån läskig clown eller nått liknande skulle hoppa fram. Det kändes inte riktigt verkligt med alla gamla Dinners, karuseller, och lottostånd. Hela Coney Island har fortfarande känslan kvar från tidigt 1990-tal. Men det var häftigt att se och många många bilder togs även här! Precis intill nöjesparken låg en enorm strand. Kushla kände sig genast hemma (hon bor vid stranden i Nya Zeeland) och ville ta en promenad längs vattnet. Vi hittade enorma snäckskal och även ett antal gamla skölpadde skal. Promenaden ledde oss så småningom till bryggan ut i havet. Även bryggan, som så många andra ställen, gav en känsla av att man var med i en film. På vägen ut på bryggan såg vi en modeplåtning på stranden där modellerna hade bröllopskläder. Kanske var det ett bröloppsfoto som togs? Väl ute på bryggan träffade vi en gammal man som började berätta om öns historia. Väldigt intressant men efter 15 minuter började öronen tröttna när han gick över till att förklara hur skepp och slussar fungerar. Men jag tror vi gjorde hans dag när vi ville höra på hans historier!

På tåget tillbaka var vi ganska utslagna och fötterna värkte. En runda till mataffären för att köpa glass och kaffe och sen var vi hemma igen. En intensiv måndag. Not a manic monday.



Den andra liften, sedd från vår.


Utsikten från linbanan

Queenboro Bridge som går paralellt med linbanan. Manhattan bakom.


Central Park


Mer av C-parken


Roosevelt Island amusement park sett från stranden.


Karusell


Sköldpaddeskal


En liten konstbild måste jag få ta med. Fina snäckor!





HELG

Helgen sammanfattar jag kort och gott med: Bar, fest, fyllepizza, shopping, skype, tvätt och städning.

Söndagsshopping


Dessa godbitar har nu ökat vikten i min resväska..

Ur "Hur du spenderar mindre pengar på mat och mer på shopping"


Sallad med dressig och baguette med salami och ost.


Tortillas med allt möjligt i ;)


Ost- och brocollipaj

Senaste

Har varit lite dålig på uppdatering om vad som har hänt den senaste tiden. Lite snabba drag, det här har jag hunnit göra sen i lördags:

* Varit på Top shops rea här, med rejäla prissänkningar. Lite fynd hittades allt!
* Krogat och födelsedagsfestat
* Fikat med Stina Gunarsson. Bestämde att jag ska börja med henne och Antony-projektet på fredag. Fick även se korsetten hon precis har sytt till Mariah Carry (Stavning?). Häftigt!
* Handsytt draperingen på sångorskornas klänningar, med Helena.
* Sytt upp en himla massa läderkjolar
* Ätit svensk lösgodis (!!).
* Sytt på min egen klänning
* Shoppat lite..
* Sytt scarfsar till Helenas vinterkollektion
* Haft filmkväll med roomisarna
* Börjat sy en crop-top till mig själv (eller TjallaMalla..)
* Ätit hemmalagad äppelpaj
* Hittat en ny favvoaffär: Eddie Fisher (inredning)


Och resten av veckan ser ut som följande:

Torsdag
Jobba i arkivet med läderkjolarna och min klänning/crop-top fram till 15.00 då jag tar tåget in till stan där det är fittings för sångorskorna. Stannar till 19.00 för att hinna se genrepet.

Fredag
Börjar jobba med Stina i Queens. Äta ute och ta drink med Petra på kvällen. En heldag på svenska!

Lördag
Ledig. Turista mig med Kushla. Vad är inte bestämt, kanske bli Brooklyn botanical garden och nått till. På kvällen blir det utgång med roomiesarna.

Söndag
Storhandla mat..Huh, hoppas förrådet räcker till dess.. Kanske jobba lite på filmkostymen också.

Och som vanligt kommer det inte bli som planerat, så håller er uppdaterade!


Torget på 23rd St och Broadwat ikväll

-


Glömde ju visa mitt lilla rosa monster i fönsterkarmen! Fick honom av Cameron
efter han hade varit i Las Vegas en runda.

Välkommen till min lya!


Har nog inte riktigt berättat hur jag bor här..så här kommer ett "icke-nyhets"-inlägg.
Jag bor i ett gammalt lägenhets hus, högst upp (Mina ben är vältränade). Lägenheten är väl i storlek med en 4a i Sverige. Den består av 5 sovrum, ett kök/vardagsrum och en toa. Delar den med 5 andra; två tjejer och två killar och en Katt. Dessa (med eventuellt undantag från katten) har numera blivit mina, som vi säger på gangstah-språk:, Hoomies (Sv: polare). Här kommer iaf lite bilder på mitt rum. Resten av lägenheten tar vi en annan dag (när den är städad..). Obs! Bilderna togs för 2 dagar sen, rummet ser inte riktigt ut så längre...humhum..


Dörren in till rummet. En "megalåda" som används som avlastningsbord
till diverse prylar. Innuti ligger en del kläder. Smyckena mina hänger på
väggen på häftstift.



Bakom dörren står en spegel, hänger handduk och jacka och ett litet
nattduksbord med min kära dator. Ovanför den fina BÄDDADE (såg du det mamma?)
sängen har jag hängt upp reklamvykort jag fått på gatan, tidningsutklick, foton från
Åc och en tunnelbanekarta över New york.



Här är mitt fina fina skrivbord (lite kär) under mitt något skitiga fönster.
På ena sidan ligger resväskan, på andra står värmefläkten. Burkarna på skrivbordet
är mina nya fina blivande teburkar från "The Container store".



Dörren till höger leder till skatten (garderoben) och dörren till vänster går
ut till balkongen. Tidningsstället på väggen har jag själv pysslat ihop med
en tygbit och häftstift. "Tavlorna" är modebilder från Urban Outfitters hösttidning.
Man tar vad man har!



Min hylla med allt smått och gott; ungsform (hmm), kontakter, skor och
hudprodukter.

KATTIS RUM I 360 GRADER

Gårdagens citat

Jag snackar om en film med en av Novas vänner i baren

Jag: Did you like that movie?
Jonathan: Yes! It's one of my top 200 movies!
Jag: Wow! How many movies have you seen?!
Jonathan: Maybe 30..

Empire State och Madame Tussauds

Gårdagen var en väldigt intensiv ledig dag...

Klockan 08.00 ringde det hatälskade alarmet på mobilen och efter två snoozningar insåg jag att jag var tvungen att gå upp för att inte bli för försenad...40 minuter senare mötte jag upp Nya Zeeländaren Kushla på Bedford och vi tog tåget in till 34th street på Manhattan.

Två kvarter senare befann vi oss utanför Empire State building! Turist-time! Vi tog hissen upp 86 (!!) våningar i byggnaden. Glad för att de hade hiss.. Väl ute ur hissen blev vi guidade ut till en "balkong" som sträckte sig runt hela byggnaden. Vi gick ut och möttes av en fantastisk utsikt! Hela New York sträckte sig under oss! Inte visste jag att staden i fråga hade så många broar! Och hälften av arean består av vatten. Riktigt kul att se! Kunde även se Frihetsgudinnan på Librity-Island, och alla andra små öar. Träffade även på ett par fotogentetiska duvor där upp. King kong gömde sig dock väl (Det är på empire state han klättrar på i filmen). Ca 200 bilder klickades av vid detta besök.

Vi tog hissen ner igen till den mindre rena luften ute på gatan. Vi kände oss inte mättade och begav oss till nästa turistmål som var planerat som MOMA (modern konst-museum). När vi kom dit fick vi reda på att om vi kom tillbaka klockan 16.00 skulle vi få gratis inträde. Snåla som vi är bestämde vi oss för att fördriva tiden nån annanstans framt till dess. Det blev en lunch bestående av Cocosnötssoppa med kyckling och en promenad. På promenaden gick vi förbi Madame Tussauds, vaxdocksmuseumet. Vi bestämmt oss spontant för att gå in där.

Första upplevelsen när man kom in i rummet med dockorna var lite skrämmande. De såg så verkligt ut och det kändis som man var på nån kändisgala. Men allt stämmde ju inte riktigt, de rörde sig inte! Man vande sig snabbt och många bilder klickades av. Vi var väldigt turistiga och posade med dockorna..Jag har nu offentligt pussat Brad Pitt och Blivit hoomie med Einstein. Det var också kul att se hur långa kändisarna är (dockorna är i skala 1:1). De flesta kändisar är väldigt korta! Jag är nästan i samma längd som John Travolta och är till och med längre än både Prince och Jennifer Aniston! Ett besökt jag rekomenderar att göra!

När vi hade fått nog av autografskrivande bestämmde vi oss för att åka tillbaka till MOMA eftersom klockan närmade sig 16.00. När vi kom dit möttes vi av en 100 meters kö in. Det var fler än vi som hade upptäckt att inträdet var gratis efter klockan 16.00. Vi ställde oss i kön ett par minuter med upptäckte ganska snabbt hur trötta vi var när vi väl kände efter så vi beslöt oss för att fortsätta turistandet nån annan dag.

Hemma i lägenheten hade jag ca 1,5 timmes paus innan det var dags för nästa arrangemang; Dansuppvisningen som jag och Helena sydde kostymerna till. Så efter lite påfyllnad i magen, skypande och ombyte var det dags att taq tåget in till Manhattan igen. Det kändes ganska mäktigt att kunna säga "Hi, I have a allready paid ticket, Im doing the costumes to the show, with Helena Fredriksson".

Showen var väldigt modern dansig..Väldigt konstnärlig men det var väldigt intressant att se!

Nu är det dags att börja avsluta inlägget och börja min Lördag. Idag blir det shopping (Hört att topshop har stor rea..). Blir kanske en promenad i C-park också om min dumma fot vill hålla. Den är kass igen. Gah!

Ha en bra kväll, sveare! :)
LÖV

Utsikten från Empire State!


Utsikt!


YO! What's up?!


Travoltan!


Hendrix!


Mike Jagger

Ibland tar det 2 timmar att gå 200 meter.

God kväll, måndag.

Idag har jag varit hos Helena. Dagen började med att springa och köpa gårdagens New york times där det står om "Art festival" som vi gör kläder till. Kan tillägga att denna tidning är ca 4 centimeter tjock och innheåller typ 7 olika delar. Hej sydsvenskan!

Efter högläsning var det dags att slutföra vårt andra projekt, danskostymerna. Eftersom Helena hade en massa mejl som skulle svaras på fick jag ansvaret att göra klart kostymerna. Kändes bra! Sen var det dags för en snabb Thailändsk lunch innan vi drog in till stan där vi skulle träffa dansarna för en sista provning. Alla kläder satt bra, med undantag för ett bälte, vilket kommer innebära att dealinen inte är ett problem! Danssalens placering var förresten en dröm! Foto från fönstert finns längre ner.

Efter mötet var det dags att avsluta för dagen. Eftersom jag befann mig i stan så passade jag på att ta en spontan och oplanerad shoppingrunda. Det blir så...Affärerna bara hoppar på dig! Det finns inget du kan göra! Dessutom var jag i ett nytt område, där jag inte hade hunnit utorska affärerna. På vägen dit hittade jag en tidningsaffär med tidningen "Vogue pattern", en tidning jag har letat efter i Sverige i säkert 2 år. Lite glad blev man. De kommande shoppinggatorna visade sig vara i "Inredningsdistrictet". Hittade en ny favoritaffär (jag är kär): "The Container store"! Tänkt dig Lagerhouse, men med mer smarta prylar, presentförpackningar och omslagspapper. En pillemojsaffär, det gillar Katti! Blev lite teburksinköp, USB-damsugare till tangentbordet, Bh-tvättpåse (väldigt smart!) och en julklapp!

På samma gata hittade jag liknande affärer. hittade även en affär full med fina anteckningsböcker och en gigantisk scrapbooksavdelning. Hann dock inte gå in i alla liknande affärer så jag får åka dit en annan dag också. Det är alltid så, man hinner aldrig allt, hur mycket tid man än har på sig. En shoppingdröm! Blev även ett inköp på gamla hederliga H&M idag: En kort chanel-liknande kavaj. Har tittat efter en sån ett tag nu så det var faktiskt ett nyttigt köp. Ska upplysa om er att H&M-kortet fungerar INTE här. Haha. Idag var en sån dag då man hittade hur mycket som helst! Men försökte berätta för mig själv att det ändå är roligare att dela upp shoppingen, så jag har råd att shoppa om nån vecka (läs dagar) igen.

Klockan 21.00 hade jag hunnit komma hem, laga mat och var redo att äta. Det blev visst lite sent idag med. Men jag lagade ändå mat! Kännde att jag var tvungen till det efter förra veckans matvanor (Det finns en anledning till at ni får se mindre hemmalagad-matbilder vissa perioder..).

Nu sitter jag och njuter av en kopp te och bra musik. Snart är dags för lite Ensam mamma söker! Japp, det är sant. Sen sova.
GOD NATT SVERIGE


Utsikten från dansstudion!


Det fanns en del onödiga prylar på Container store också...


Raden med julpapper..Fanns ca 5 rader till med omslagspapper. The container store.


En smygtitt av scrapbook-affären


Julpyntning på hög nivå. Noterat den 2e November..



Halloween, efter

Så då var spökspektaklet avklarat, Halloween. Efter att sett hur galna amerikanarna är över den traditionen jag  undra hur det kommer bli till jul! Gissar på att butikerna är överlyckliga att de kan slänga ut halloweengrejera så det kan börja dra in julgrejorna (såg en butik som redan var fylld med jul...).

En Amerikansk halloween kort och gott:
Klockan 19.00 åkte jag in till 8th Av. för att träffa de andra och för att kolla på den årliga halloweenparaden. Vi gav dock upp innan paraden passerade eftersom det hade varit omöjligt att se nått pga allt folk. Lite synd. Men fick se en massa utklädda ändå, alla mellan 0-40 var utklädda på gatorna. Vissa hade tllochmed haft kostymerna på sina jobb innan på dagen. För att inte nämna Angelina som var utklädd i olika kostymer hela veckan...Amerikanare!

Klockan 19.30 var vi tillbaka hemma igen, med hämtemat i famnen. Maten slank ner och kostympåklädandet började.

Några timmar senare befann sig en råtta, en pingvin, en vampyr, en hawaiitjej, en katt, en religiösing, ett träd, en svartrockare mfl sig i vår lägenhet och plastmuggarna började fyllas med diverse innehåll.

Första stoppet för kvällen blev gayklubben Metropolitan där vi mötte upp ännu mer folk. Det var även här de bästa kostymerna befann sig, såklart. Åh, vad jag älskar bögkillar. SKa addoptera en när jag blir stor. Har ju några att välja på nu. Trevliga ALLIHOPA! Efter lite hängande på baren stack vi till nästa ställe: Ett ställe längre ner på gatan där taken och väggarna var fulla med saker som ar målade i neonfärg. Ljuset på klubben var sånt där som lyser upp just neonfärger och vit färg. Stod bara och kollade på rummet i ca 15 minuter. SÅ häftigt! De anställda gick runt och målade folk i ansiktet med färgen också. Färgsprakande! Efter en stund bestämmde vi oss dock för att gå tillbaka till gaybaren, där vissa var kvar. Lite snack utbytes och vi chillade ett tag tills jag och två av killarna bestämde oss för att gå till en tredje bar där man fick en pizza när man beställde en drink. GÖtt med nattamat.

Klockan 04.30 bestämde vi oss för att det var dags att gå hem. Strax därefter däckade jag i sängen.
Uppleva amerikansk halloween: Check!


Neontaket!


Väggen


Mer takprylar

RSS 2.0