Balklänning episod 2

Nu har jag klippt ut alla mönsterdelarna. 15 st! miii:) Dvs klänningen kommer bestå av ca 25 delar. Och strukit de 6 metrarna bomullsväv som jag ska sy upp klänningen i först. Pust. Men kul:)

Balklänning episod 1

Tjohej!
Nu har första momentet på balklänningen börjat. Börjat rita av mönstert så smått, mååånga delar. Nästan klar. Blir inte mkt tid till det nu när jag jobbar, tyvärr, så hela klänningsprojektet lär inte vara klart förrän tidigast till jul.
 

image of V2803¨
Och så här kommer pappersbitarna att bli så småningom:) Färgen på min blivande klänning har jag inte avslöjat än :O Och det tänker jag inte göra! Den som följer arbetet får se. (Jag vet att det är ett mönster till en bröllopsklänning egentligen, men med lite skjusteringar så har vi snart en balklänning). =)

to be continued

Operation balklänning

Nu har skapandet av nästa års balkläning börjat. Tänkte lägga upp bilder efterhand som arbetet fortskrider, som en balklänningsdagbok (det ordet har nog aldrig använts i världshistorien innan). Kan nog tyvärr dröja ett tag mellan bilderna, eftersom jag har mitt dödliga jordboarbete att gå till också. Arbetsplanen för klänningen ser ut som följande:
-Rita av mönstert
-klippa ut i bomullsväv
-sy upp klänningen i bomullsväv
-skjustera passformen
-sprätta upp bomullsklänningen
-klippa ut i det riktiga tyget, med bomullsdelarna som mall
-sy upp klänningen med foder
*

återkommer!

RSS 2.0