Söndagens citat

Malin sitter i en Yogaställning...

"Jag sitter uppochner, det är därför jag filosoferar."

A cup of peppermint tea, fruit mix and chocolate chunk. Me like.

Så då var den första veckostarten igång här i New York. Tänkte köra en vanlig traditionell dagens tisdag så här kommer min dag:

08.45 ringde alarmet på väckaren och jag upptäckte att det var kallt som en frysbox på rummet. Ganska bra upptäckt eftersom de fick mig ur sängen ganska snabbt. Jag hoppade in i duschen (som jag äntligen vet hur den fungerar), skruvade på varmen och fick vatten i näsan. Jag klev ur duschen, valde dagens outfit (rutig grungig flanell skjorta och mörka jeans), satte på kaffe och fixade övrig frukost. Samtidigt blippade mobilen till av ett sms från Nova som berättade att vi tyvärr måste ställa in dagens planerade fika för hon hade blivit sjuk igen. Detta innebar lite mer morgontid för mig och för en gångs skulle behövde jag inte stressa ner till Bedford Av.

Idag fick arkivet vila från mig och jag infann mig istället i butiken med Petra, en riktigt härlig tjej! Vi pratade om allt och ingenting. Hon har en sån härlig karisma och man blir glad av hennes sällskap. Under snackandet ångstrykte vi plagg från arkivet som skulle ut i affären. Lite knappar och annat fix ändrades på vissa plagg. Frammåt eftermiddagen kom en lite äldre man (läs pensionär), bekant till Malin, in i butiken för att prata lite. Jag hälsade på honom och sa att jag var från Sverige. "You don't look swedish!". Undrar hur många gånger jag kommer få höra det under denna vistelsen..

Dock verkade det inte var någon större "katastrof" att jag inte ser svensk ut, för när jag gick runt i mitt kvarter ikväll gick det förbi en kille som sa: "What's up, gorgeous?". Jag blev helt paff. Hur ofta händer det i Sverige liksom?

Som sagt, tog en rundtur i Brooklyn ikväll för att se vad jag har omkring mig. Hann med en minimal del av B. på ca 1½ timmar. Ni anar inte hur stort det är här. Jag hittade iallafall ett italienskt glassfik i närheten. Det ska besökas inom kort. Blir nog inte några problem att få med någon av mina "roomies" dit! Imorgon kommer dessutom min fjärde lägenhetskompis hem. Har inte träffat henne än, så vi ska ta en lunch och "just beeing girls" som hon sa. Verkar vara en trevlig prick!

Klockan är just nu 21.45 här och jag har lägenheten för mig själv ett tag tid. Nu ska jag mysa med lite program på svenska webben (läs idol, hollywood fruar, True Blood och ensam mamma söker). Tilltugg har jag redan fixat; Te, choklad/pecannöts kakor och en skål fruktsallad. Mums!

Funderar på att börja skriva på engelska på bloggen också, för att få upp språket fortare..Är det OK för er? Det kommer antagligen bli en del grammatik och stavfel, i början åtminstone.

Måste också bara säga att ni anar inte hur mycket det värmer att höra att ni saknar mig redan efter 4 dagar iväg från Sverige. Då är jag inte ensam om det. Älskar er!

mums!

MAUUUD

Min första lagade maträtt by myself här i NY:
Nudlar med köttfärs och fetaost! Måste jämna ut grönskan i min mage. Blir överskott av grönsaker när man umngås med veggare. Men det kan sin sak, och jag kommer ha många goda veg.recept med mig tillbaka!


Lite bilder från en vanlig dag utomhus.


En Gul NY-taxi på flygplatsen


Ekorrarna finns överallt här, mitt i stan också..


Fruktmarknaden på Driggs Av.

Lite gatokonst

Inspirerad?


Undrar vad budskapet tilld en bild är? Sno inte hus?


Ett fint gatuljus

Bara för det är häftig med stegar utanpå husen



Dagens citat

Jag gav en påse lösgodis till mina amerikanska rumskompisar

Cameron: "This was the best bag of candy I ever have eaten! And I have eaten a lot."

Det tog ett tag innan jag fick tillbaka min godispåse..

New York

Nu är jag på plats, och installerad i NY sedan två dagar tillbaka. Har inte kunnat skriva på bloggen förrän nu eftersom datorladdarens kontakt inte ville passa i konverteraren jag köpte i Sverige...Så igår fick jag gå på jakt efter en ny konverterare här i NY. Hittade den i andra elektronikaffären vi besökte, jag och två tjejer till. Tack för hjälpen!

Hittills har jag redan hittat ett par svenska saker! I mataffären här precis bredvid, säljer dem Wasa knäckebröd. Komenterade detta högt och tydligt för min amerikanska "roomie" att det var svenskt! De säljer även sånna där danska småkakor i plåtburk ni vet (nästa svenskt iallafall). Har även sett en kille på flygplatsen här som hade på sig en skjorta från Malmströms. Så lite touch of Sweden har jag märkt av iallfall!

Igår besökte jag butiken och arkivet där jag kommer spendera en hel del tid framöver. Igår fick jag sortera bland alla hundratals plagg i arkivet. Fick hjälp av en tjej som heter Molly också. På eftermiddagen fick jag ta ut en "kollektion" kläder i arkivet som skulle till affären. Mitt utplock fick godkänt och Katti blev glad! Hann även skaka hand med en designer från "Free people" igår. Häftigt!

Idag ska jag packa upp lite på mitt rum och försöka få ordning här. Det är ganska tomt på mitt rum så nästa vecka blir det en tur till IKEA i New ark för att hitta lite billiga utfylllnadssaker till rummet. Nån hylla och tavla hade inte varit fel!

Ikväll är det middag hemma hos Malin, så ska hjälpa henne med maten i eftermiddag så nu börjar det bli dags att ta tag i saker som ska hinnas före. Klockan är ju 6 timmar back här.

Hoppas ni har det bra i Svea! Lägger upp lite bilder senare!
//Katti

1,5 timmar före avresa!

Nu sitter jag äntligen på flygplatsen efter en morgon där jag faktiskt höll mina tidsgränser. Innan jag gick och la mig igår gjorde jag en checklista, packade i princip klart allt och valde kläder. I morse var det bara att hoppa in i duschen (jag GICK dock in, inget hoppande före kaffet), dra på sig kläderna och klunkade kaffe som en alkolist klunkar ren absolut. Det sista checkades av och packades ner i mina redan överfulla väskor, hunden pussades på nosen flera gånger om väskorna bars ut till bilen. 10 minuter och 4 personer senare var bilen full och handbromsen låtsades av. Det begav sig till flygplatsen! Dododododoo, batman!

Och nu sitter jag här, lite förbannad att jag inte kommer in på det trådlösa nätverket här. Mörtarna har låst det. Men jag får skriva i ett dokument så länge så när detta nu publiceras var det antagligen ett par timmar sedan jag skrev det! Jag har hunnit med att kuta runt lite här på flygplatsen, checka läget! Får erkänna att jag utgav ett högljudt och lyckligt: ” Åhhh!” när jag upptäckte att Accezories fanns här! Där fördrev jag lite tid och förbjöd mig själv att köpa de underbart söta innetofflorna! ”Du ska få shoppa, tids nog” övertalade jag mig själv. Och ”De finns säkert kvar när du kommer hem”. Övertygelsen funkade för en gångs skull!

Misstänker att det snart börjar bli dags att dra sig till gaten. En 8-timmars flygresa väntar med cocktail, 3rättersmiddag och egen tv-skärm med spel och filmer! Vadå lyx? Jag funderar på att skippa det där med att hyra studenlägenhet. Bo på ett flygplan är väl inte helt fel? Tänk att ta en paus från pluggandet, i tjaa, Bali en dag och kanske Hawaii nästa. Någon som är med på att skramla ihop till en flygplan med personal?

Hörs senare!

Dags att gå!


Gårdagens citat

Jag och Michelle sitter och kollar på Bolt (obs! en ANIMERAD film)

Michelle: Det där såg ju inte verkligt ut! Det här kan inte vara på rikitgt
Jag: Michelle, det är en film.

see ya later

Förlåt bloggen! Har inte hunnit skriva så mycket här på sistone och vet tyvärr inte om jag kan bättra mig framöver. Har fullt upp med saker som ska packas och fixas innan jag drar ut på nästa äventyr. Berättar mer sen!

Dagens citat

Malin: "Jonte bor så långt ut på landet så man tillochmed hör tuppar"


Inspiration: LILLA MY




Som de flesta redan vet hämtar jag inspiration från barndomens och sagornas värld denna höst..Snusmumriken var först ut. Nu är det nästa muminkaraktärs tur, den tuffaste av dem alla: Lilla My!
Alla kläder kommer från H&M med undantag från de grå strumpbyxorna och toppen, som båda är från Gina Tricot. Stövlarna är de "Lilla MY" stövlarna som jag skrev om förra veckan. Älskar dem! Luddiga och sköna innuti också!

Gårdagens citat

Jag: Snorade du i mitt hår precis?
Michelle: Nä, jag dreglade.

Bebiströja

Lyckades fixa färdigt den minimalaste tröjan jag någonsin sytt; Mitt första riktiga bebisplagg. Testperson får min kusins blivande barn bli! Hoppas hon/han blir glad av lite retropudlar:)





1/3 vecka

Idag vaknade jag upp någorlunda utvilad! Har haft lite sömnproblem de senaste dagarna så det var skönt att sova ut! Och efter morgonens kopp kaffe är jag fit for fight igen. Onsdag; här kommer jag! Kan börja med att berätta om min händelserika tisdag (så känner jag mig lite duktig till på kuppen, heja självpepp!).

Tisdag
Dagen började med att jag steg upp alldeles för tidigt efter bara 2 timmars riktig sömn. Zomibe-aktigt tog jag på mig kläder, packade väskan och begav mig till Lund. I Lund mötte jag upp pysen Erik för att ta en planerad brunch mellan hans två föreläsningar. Jag fick i mig lite kaffe och började sakt att leva igen. Vi gick en mysig runda på stan, snackade med telefonbolag och träffade en av mina andra Erikar (arbetskamraten). Jag samlar på Erikar, är uppe i 4 st.

Tiden knatade på och snart var det dags för Erik nr 1 att inta skolbänken igen. Jag begav mig därför till Malmö för att fixa lite saker. Jag var inne och snackade lite med My på Tjallamalla om framtiden. Passade även på att handla tråkiga nödvändigheter (ni vet sånt man inte vill lägga pengarna på när man shoppar, men som man behöver). Nu har jag utökat sortimentet i min underklädeslåda och strumpbyxesamlingen... Hann även med att levla på min nördnivå under shoppingrundan. Jag köpte nämligen min första Rubriks kub. Jag blev lite förtjust i denna leksak när jag var hos André här om dagen och nu ska jag slå hans tidsrekord! I julklapp önskar ajg mig Rubriks kub advance (5x5 rutor). Inom ett år ska jag dessutom klara av att lösa Rubrik extreme (9x9) rutor.

Tisdagskvällen spenderade framför Idol och "Superhero movie".

Onsdagens planer...
Hade tänkt att få gjort lite saker idag också. Jag ska sy klart en liiten baby-tröja till min Kusins blivande barn, och eventuellt ett par matchande tofflor till tröjan. Jag borde också bege mig ut och springa men det kommer inte ske (lika bra att erkänna). Byter ut springrundan mot en långpromenad med Hunden och Michelle om hon är ledig. Får se om Felica kommer hit en runda också, de var visst något med hennes syprojekt som krånglade. I eftermiddag ska jag ut och handla med mamma. Ikväll blir det Idol och True Blood, det är en sak som är säker! Jag har upptäckt att vi har en Tv. Men ni läser inte om en blivande soffpotatis inte, aldrig!


Randigt hjärta

Jag är lite hemligt förälskad i den här pyamasen...Har också bestämmt att man får använda den som opyamas !


Mönstrade minnen.

Hej!
Håller på att städa syrummet för fulla muggar. Behöver ju både skrivbordet och golvytan! Hittade en hög med gamla tyger, härligt! Jag kände igen dem små tygresterna med prickar, jordgubbar, bokstäver óch andra barnbetonade mönster från plagg som mamma sydde till mig när jag var liten. Vissa minnen fastnar! ;).

Har varit ganska nyttig i övrigt idag också! Har skruvat klart på moppen så nu är den säljfärdig. Jag har också hunnit träffa Michelle en stund, då vi lagade mat tillsammans och tog en snabb shoppingrunda för att inhandla nödvändigheter (linsvätska, shampoo, tandkräm osv..). Hunden har också kommit ut en runda idag.

Nu ska jag städa färdigt!
Vad har ni sötingar gjort idag?

//Katti


Detta söta tyg hade vi kvar ganska mycket av! Får nog bli ett sommarlinne nästa år eller en söt liten barnklänning (om min höggravida kusin får en liten flicka vill säga).

Lördagen i kortformat

Kul dag på jobbet och mysig kväll med Niklas, Hampus och äppelkakan.

Kaffe utan el; jag kommer överleva ett strömavbrott.

Efter dagens fika/shopping äger jag nu en sån här. Nu kan den också bockas av från gårdagens lista! Mycket trevligt sällskap av Line och Ina också! Jag känner på mig att det vilar en lång vänskap här. Puss på er!


Kläderna bara liksom hoppar på en typ

Dagens shoppingtur inledde jag med frasen "Michelle, idag går vi inte in i några sko-affärer. Jag orkar inte bli kär i ett par skor nu, jag har inte råd.".

Inför den här shoppingturen lovade jag mig själv att bara köpa det jag behöver mest just nu, vilket är ett par bruna tights, ett par mörka jeans, en kaffepress och en datorväska.

Shoppingturen inkluderade b.la Gina tricot. En stund senare innehöll min kasse ett par bruna tights. TIGHTS: TJECK. Runda fortsatte till H&M. Mina senare kassar därifrån innehöll ett par mysiga stickade strumpor och en överfin skogsmulle axelpuffströja (som jag har trånat efter ett tag nu). Jeansjakten slutfördes på JC där ett par levis fick slinka ner i shoppingkassen tillsammans med en skjorta. JEANS: TJECK. Traditionsenligt är Lagerhause en viktig affär på mina shoppingrundor. Det fick bli nästa stop. Jag kom ut med en påse innehållande en översöt tallrik med ugglor på (som ska användas som kakfat) samt en tvättsvamp i form av en svamp (fattar ni! hahaha).

Jag fick tag på hälften av vad jag skulle ha idag! Alltid något. Kaffepressen och datorväskan får vänta till senare i veckan. Visst det blev en del andra köp också...Men man ska passa på när man hittar något man vill ha? Right?

Just det, nämnde jag att det blev ett par skor ändå..? Ett par i Lilla-My-modell. Kärlek!

Mitt i veckan, mitt i vardagen.

Go kväll på er alla!
Nu sitter jag här och myser till Jeff Buckley's Hallelujah. Hade nästan glömt bort den fina låten tills en extremt bågåvad kille sjöng den i Idol ikväll. En klar favorit. Kvällen har som jag nände, spenderats framför idol, kvällen fortsatte framför tvn. Som sällskap hade jag världens finaste Michelle och chokladpudding med frukt och grädde. Mums. Jag skryter så mycket om hur duktig jag är som tränar bort dagarna. Vad jag nästan däremot aldrig säger är hur mycket onyttigheter jag äter som väger upp träningen. Haha, vadå förskönad cencur? Välkommen till Mediavärlden!

Dagen spenderades tillsammans med Fille Felica på golvet i tv-rummet. Det var sy-dags! Idag klippte jag ut delarna till en 60-talsklänning jag har haft i tankarna länge. Tyget är en grå/svart/vitt Coco Chanelinspirerat tweed. Det var ett tag sen jag höll i saxen nu, det har varit mycket jobb i sommar.. Men både tyget och saxen sammarbetade och jag tror den här klänningen kommer bli bra! Ska dessutom öva mina fick-skills på den.

Imorgon är det shopping som gäller! Jag har dock börjat bli ekonomisk och imorgon ska jag max köpa 2 onödiga plagg... Jag ska koncentrera mig på sånt jag behöver som t.ex jeans, strumbyxor och tights.


elektroniskt mys.

Nu sitter jag i sängen och bloggar! Har nämligen fått igång min kära laptop :D. iiiih, nu kan jag vara elektronisk vart jag än befinner mig, hihi. Inget nytt för er andra kanske men det här är min första bärbara dator (Okej, har fuskat med pappas innan..). Ett par serieavsnitt av gilmore girls väntar nu! Skönt att man slipper gå upp ur sängen för att stänga av datorn! Jag är inte alls lat..

Måste bara tillägga att jag har tagit min klädassistent-roll till en nivå högre. Nu kan man inte bara hyra mig som "Personal shopper", designer eller sömmerska, utan också som "Garderobssorterare". Idag var jag hemma hos André och hjälpte honom att slänga ut lite slitna gamla kläder. Jag klarar verkligen inte av att inte jobba...Arbetsnarkoman? Jag? Näääädå!

Sov gott på er folket!
Nattinatt

Kärt återpratande

Just another manic monday. Eller inte!

Dagen började med biltankning (efter en stor kopp kaffe såklart). Sedan begav sig den fulla tanken till brorsans skola för att hämta upp honom och vidare för att handla laptop till mig! Eller ja, tanken betalade inte så mycket. Det fick plånkan göra, det sved, undrar hur många klänningar jag hade kunnat köpa? Nu har jag iallafall en övergrym dator och det är inte fy skam!

Efter en trevlig lunch med brorsan svängde jag inom min gamla gymnasieskola där min kära vän Åse hade lektion med min favoritlärare. Det blev en intittning och vikarierande av photoshop-undervisning när läraren sprang ärende. Haha. Var dock bara Åse som vågade fråga om hjälp, men det var kul att kunna hjälpa iallafall...


Jag kände att det var lite "No-lifer"-varning att spendera för mycket av sin dag på sin gamla skola så bilturen fortsatte vidare till Michelle. Det blev picknick och lekar på lekplats med hennes yngsta småsyskon. Jag kände mig dock som 30+ när jag körde barnvagnen. För att få ner min ålder bjöd jag Anton på en rallyrunda som jag hade tyckt vara kul om jag hade suttit i vagnen, haha. Anton såg däremot ganska oberörd ut. Under barnpassning kom jag fram till att jag inte var redo att bli trebarnsmamma riktigt än...

Väl hemma somnade jag på soffan. Ja, det är uttröttande att passa tre barn (jag förstår inte hur du orkar, Michelle. Du är min förebild). Ikväll har jag mest beundrat min high-teching som står på laddning just nu. Jag funderar fortfarande på ett namn. Alla datorer måste få ett namn, du kan inte tillbringa flera timmar i veckan med en okänding. Någon som har namnförslag? ;)

Passade på att ringa Line ikväll också. Det var längesen vi pratades vid! För länge sen. Dagens studenter har mycket på sina scheman. Dagens ickestuderande likaså. Det var ett mycket välbehövligt samtal, jag saknar dig! Vi bestämde att vi skulle ses senare i veckan så det känns väldigt bra. Fina Line <3.

Hoppas ni har haft en bra dag!


1:a handssortering

Det har blivit storstädning på rummet i ett par dagar nu och ändå är jag inte klar. Börjar bli drygt. Har kommit fram till att jag har för mycket saker på ett för litet utrymme. Har hittills sorterat bland mina pennor, smycken, smink och senast idag; kläderna igen. Det är inte lätt att vara ledig för en arbetsnarkoman. Om jag inte har sorterat, träffat vänner har jag varit ute och sprungit. Den här sorteringsomgången kom jag fram till:


1. Jag behöver nya underkläder
3. Jag har 60+ st linnen efter sorteringen
4. Jag behöver nya jeans som fortfarande har sin mörka tvätt kvar
5. Ett par nya koftor hade inte varit fel
6. Jag tycker tydligen om T-shirts med rockigt tryck
7. Hittat en pyamas som jag hade glömt att jag hade. Kärt återseende


Högen med bortsorterade kläder blev ganska stor den här gången, är lite stollt över det. Jag gillar inte att slänga saker. Det sitter minnen i även kläde. Vem vill slänga bort klänningen man hade på den bästa festen?

Ett fat med smycken

Håraccesoarer i blomformat är en favorit

 

 


Hallon-chokladpaj!

Bakade en Hallon-chokladpaj till kaffet idag. Vuxenpoäng. Och den var lika god som den ser ut på bilden! Baka klarar jag, laga mat är jag sämre på. Men kakor är ju lätt bättre än mat. Eller hur?
Receptet hittar ni här


Snusmumriken

Mitt Photoshop är tillbaka igen! Har saknat det.

I höst inspireras jag av sagorna värld...Snusmumriken och Pippi långstrump får bli mina stilikoner de närmaste månaderna. Kanske inte helt väntade modelejon. Men åååh, jag vill ha snusmumrikens lugna gröna uttryck för att varva de randiga pippi-dagarna! Ett Pippi-kollage kan ni se fram emot framöver. Idag är det Snusmumrikens tur:


Väska - bianco
Mössa - Gina tricot
Rutig shal - H&M divided herr
Randig halsduk - Ellos
Tunika - Gina Tricot
Tights - Gina Tricot


Dagen citat

Jag och Michelle är ute med hunden.

Michelle: Här luktar män!
Just då kommer värsta bajslukten emot oss.

(Mat)lagning

Jag är sämst på att laga riktig mat. Min "lasange" innehåller hård pasta men asvarm köttfärssås. Lite mer natchos med köttfärssås, lite mindre lasange.
Jag avgudar kockar i den här minuten.
Smaklig måltid!



planer

Hösten börjar klarna.

-

Jag kan inte sova. Är inte trött

Lekar

En dag med fina personer kan inte gå fel. Ni är mitt antidepressiva medel. Galna är vi också, haha. Satt precis och funderade på alla knasiga lekar jag och mina finigar har.

Ett exempel är "vem hittar godast mat" som jag och Vojjan brukar leka framför msn på kvällarna när vi inte har något liv. Båda två är väldigt förtjusade i "Nattamat". Leken går ut på att man går ut i sitt kök, hämtar mat, skriver vad man äter. Den som hittar det godaste vinner. Här om dagen vann min skål med glass över hans vitlöksbröd. Sen dess har jag dock varit sugen på vitlöksbröd. Vem vann egentligen?

Eller "popcorns tävlingen" som jag, Åc och Michelle både deltog och hittade på i helgen. Tävlingen går ut på att fylla munnen med så många popcorn som man kan. Åse vann, såklart. Dock fuskade hon.

Sen har vi också den gamla godingen som åter kom upp ikväll. "Vem kan nöffa längst". Leken går ut på att göra det längsta grisljudet av alla, under ett andetag. Det blev lika.

Den sista leken jag avslöjar ikväll får bli min och Michelles "nästa man som går förbi kommer du gifta dig med". En väldigt fnittrig, flickig och ganska barnslig lek, men sjukt kul när man är lika uttråkad som en träkvist. Vad den går ut på fattar ni nog själva. Michelle har ca 1738 män vid det här laget. Perfekt att leka utanför Ikea, på busshållsplatser, eller på andra befolkade ställen.

ENJOY!



RSS 2.0