Jeansjacka

Godbit från Gina Tricot, som antagligen kommer bli ett mainstreem-plagg och synas på varannan kotte. Jag hatar det fenomenet; man hittar ett plagg man verkligen gillar som är unikt och två veckor senare ser man det på 10 pers inom en vecka. Men det är väl därför det kallas mainstreem-plagg...


My lovely lumber jacket-shirt

Jag har nästan hittat den, den där skjortan jag letat efter, skoggshuggarskjortan. Var? H&M:s killavdelning! Inte helt perfekt i färg och rutor, men det får bli denna om jag inte hittar någon bättre. Denna duger! Tänkte matcha med min nördiga, röda plastklocka :D. Fräsh look!



Body art







Bilder: existenz.se

Resultat av shoppingrunda

Glömde ju att berätta om shoppingrundan här om dagen! Kör en snabb sammanfattning eftersom det snart är dags att sova (Jobba imorgon). Shoppingturen började med att Jag, Line och Ina mötte upp deras kompis Anna inne i stan. Rundan började sedan på Zara som hade rea, dvs affären var ganska packad med folk. Ett par affärer avverkades på nån timme innan det var dags för en fika. Vi satte oss nere vid kanalen och åt, väldigt mysigt :). Efter energi-intaget blev det några affärer till innan det var dags att åka hem. Hittade dock inte riktigt det jag skulle ha, utan det blev en del annat istället (som vanligt..). Dagens fångst blev en svart fodralklänning med snygga detaljerade sömmar, ett par svarta ros-klämmor, ett par blommiga trädgårdshandskar och en grill (inte en sån masterdunder grill, utan en liten). Är lite kär i grillen. Bilder kommer upp när batteriet till kameran är färdigladdat! 

Sov gott på er!<3
//Katti

Band of horses

Det behövs inte mycket för att jag ska börja gråta till den här låten. Det gör ont i bröstet. Den är så fin.


Söndag

Hej!
Var dålig på att uppdatera igår..Full rulle hela dagen! Jobbade på dagen. När jag kom hem blev det till att byta om, sätta sig i bilen och knappa in Lomma på GPS:en. Det var grillkväll hos Sofie som gällde. Vi fixade grillspett till huvudrätt. Till efterätt åt vi grillade marchmallows och chokladdoppade jordgubbar! Vi tjejer hann även med att spöa killarna i kubb ;). Mysig kväll!

Idag har jag också spenderat den mesta tiden på jobbet...Jag och Erik (min kollega) börjar bli vääldigt trötta på all radiomusik vid det här laget. Vi kom fram till att vi skulle bränna ut 3 skivor musik var. Vi får dock anpassa oss lite efter våra kunder, så det kommer bli en del Gyllene tider, The Ark  och gamla godingar på mina skivor. Dock är det väldigt lockande att lägga in nån metal-låt med massa growl, bara för att se tanternas reaktion. Haha. Nej, jag vill ha jobbet kvar. Får välja ut de bästa låtarna ur de mera "vänliga" genrerna.

När jag kom hem ifrån jobbet körde jag och brorsan till hamnen. Det blev ett snabbt kvällsdopp, fruktansvärt kallt i vattnet! Blev mest schtek med boken på bryggan innan det var dags att åka hem och äta.

Nu ska jag ta ett tag på rummet, igen, det är sjuk vad jag kan stöka upp när jag knappt ens är hemma. Blir nog ett par sidor i Twilight också, snart läst ut den.

Hoppas ni också har haft en bra dag!
//Katti

12

12 dagar kvar tills beskedet kommer från Borås högskola..

R.I.P

Jag vill skänka en tanke till en av världens största artister som dog i natt; Michael Jackson. Som artist var han extremt talangfull och begåvad. Jag har tillbringat många timmar i danssalarna till hans musik och den sjukt bra att dansa till. Hans material har varit till stor nytta under både street- och stepplektionerna.
 
Låt vila i frid.


Michael Jackson

Plåtning och pre-shopping

God morgon i blåsten!
En snabb uppdatering innan jag försvinner ut i sommaren för en plåtning till student-tackkorten.
Idag är det shopping som gäller som sagt, dock med lite tvekan bakom besluten. Vädert är på gränsen till strandväder, men shoppingsuget och blåsten väger ner det alternativet. Blir en shopping på stan så får njuta av vädert ändå! :).
Om en timme tar jag, Line och Ina bussen, ska bli så mysigt att få träffa dem igen. Har ju inte sets sen studenten!
Ska bli skönt att få snacka lite skit och shoppa av oss (Semesterersättningen plussade mitt konto en del, heja! :D). Det jag ska titta efter idag är:
*Flyttprylar
*Rutig skjorta
* Bok nummer 2 i Twilight-serien
* Skor (alltid bra att ha), ett par nya vita sneakers behövs.
* Vit Akrylfärg (Börjar ta slut i målarlådan
*  Övrigt :D

Ha en mysig dag! Njut av solen!
<3

Cravings, rutig skjorta

Just nu har jag sånt cravings efter en rutig skjorta! Vill ha den till hösten (ja, jag börjar redan att tänka på mina höst-outfits). Men den bilden jag har på skjortan i huvudet verkar inte ha någon tvilling i verkligheten. Den ska vara lila eller röd-rutig, stora streckade rutor. Modellen ska vara figursydd med krage och kort ärm. Tänk modern skuggshuggare XD!Sökes! Ska ut och leta imorgon!

Ursäkta för mitt förra lite sura inlägg..Fick lite dåligt samvete för att jag klagade..Jag ska vara glad för att jag ens har ett jobb i de här finanskristiderna. Och jag trivs ju i hela taget med både jobb och personal. Förlåt.



Den här är också fräsh men still inte sån jag hade tänkt mig.


//Katti

Rastlös

Jag är inte på bra humör. Är rastlös trots att jag har jobbat hela dagen och sov dåligt i natt.

Det blev en ganska dryg dag på jobbet idag. Börjar gå upp i timmar så var där ganska länge idag. Men det var inte mycket att göra. Packade upp lite plock (dvs påfyllning av varor som vi redan har). Sen var det mest att stå, vika, kassa, stå, vika. när det var 50 min kvar tills jag skulle sluta fick vi 3 lådor shorts från förra säsongen (ifs väldigt lika denna säsongens, men ändå!). Det var bara att ta tag i dem, packa upp och galga.

Tror inte min dag var så jättemer olik än andra jobbdagar egentligen. Men alla dagar kan man inte ha samma positiva inställning och energi, även om det är den man ändå visar. Nu är jag rastlös, dvs irriterar mig på allt och alla just nu. Får ju spara det till jag kommer hem från jobbet, går inte precis att skälla ut en kund för att hon inte fattar att den röda prislappen gäller och inte halva priset ytterliggare en gång (Vi har stora skyltar som dessutom informerar om detta). Har stängt in mig på rummet ett tag för att inte göra någon skada...haha. Man måste ha dåliga dagar för att känna av de bra, right?
Kanske dags att lista lite positiva saker med dagen:
* En kund berömde mig inför en av mina kollegor
* Jag är rikare än igår
* Jag hade sovmorgon, dvs kunde läs en stund i min bok.
* Imorgon är jag ledig och ska shoppa med Line och Ina

Hoppas ni har haft en bättre dag!
//Katti

Bloggare?

Såg precis att min bloggstatistik gått neråt de senaste dagarna, tråkigt :(. Ni som läser fortfarande..vad vill ni läsa mer/mindre av? Och vem är ni? Skriv en kommentar vetja! :)


Den här vill jag ha mina prylar i till hösten


Om den är i syntet..
TOP SHOP

Tisdag

Kom på att jag inte har skrivit något riktigt "dagboks-inlägg" på ett tag. Så här kommer min tisdag. Även om jag skulle dra ner på just dessa inäggen är det skönt att skriva av sig lite om sin dag.

Morgonen började med att jag gick upp relativt tidigt, satte på en (läs 4) koppar kaffe, hämtade kaffet och boken (Twilight). Tog med mig mina kära ägodelar och Hunden och satte mig i solen och myste ett tag. Efter ett par timmar var det dags att börja jobba. Jag hade eftermiddag/kvällspasset idag. Innan jag "tjeckade in" på jobbet blev det en runda på Gina tricot. Lämnade en klänning jag köpte här om dagen som blev alldeles för stor. Köpte nya örhängen i samma affär (se förra inlägget).

Väl på jobbet blev jag utskickad på lagert direkt, haha. De vet att jag gillar att packa upp de nya kläderna så har en känsla av att de sparar det åt mig ibland. Jag älskar att packa upp kartongerna o känna på de nya plaggen först, innan alla andra! känns lite som julafton när man sliter upp förpackningarna! Idag hade lite nya varor från bl.a Esprit kommit. Höstkläderna nu, i Juli månad.. Känns sådär men kul med nytt som sagt! Är lite sugen på en av de lila-rutiga skjortorna som kom. Ska prova den på Torsdag då jag jobbar igen.

När uppackningen var klar skulle de nya varorna ut vilket resulterade till att jag fick möblera om hela Esprit-avdelningen. Det var kul att bestämma vilka plagg som skulle hänga var! Kul att de ger mig ansvar! Det blev även en del kassa och vika som vanligt. Arbetsdagen gick väldigt snabbt, hade projekt hela tiden. Hann knappt med lunch. Då är det kul!

Efter en så pass intensiv dag är man ganska trött och slö när man kommer hem. Ikväll har jag inte gjort något vettigt alls, brukar bli så när jag jobbar länge. Ska ta ett tag på rummet nu, packa ner de nyaste flyttgrejorna (se förra inlägget) också. Sen ska jag läsa lite i boken igen, den är så bra!

Ha en mysig kväll! :)
//Katti


Reafynd

Det är farligt att jobba på ett köpcenter. Jag måste gå förbi ett flertal butiker innan jag kommer fram till mitt jobb. Ibland attackerar dem och deras insugningsförmåga är värre än elektrolux's dammsugare. Och man kan ju inte vara stark alla dagar och stå emot...Idag blev jag offer. Nu är jag uppdaterad på vilka affärer som rear ut vilka kläder! Uppgraderad till Katti 2.0.

Jag lyckades fynda ett par Örhängen (se nedan) från Gina Tricot idag. 34,50. Det kallar jag kap. Något mer blev det inte på shoppingfronten idag. Men slog till med lite kvällsshopping efter jobbet här om dagen. Såg en annons från Rusta på morgonen innan jag skulle börja jobba. De sålde ut köksprylar för 5 kr stycket! Är man studenten så är billiga priser mycket eftertraktade! När jag slutade jobbet tog jag bilen och Åc och körde in till Rusta. Fyndade en stekspade, en äggskärare (mycket viktig pryl!) och en knivslip. Allt detta för 15 kr. Lite annat nödvändigt plock fyndades också, dvs stiftpennor, batman-plåster och Post it-lappar. När jag ändå var igång med flyttinhandling tog vi en runda på Bolagert och handlade handdukar. 2 små och 2 stora blev det, i lila. Flyttkartongerna börjar bli fulla nu, men ännu finns det mycket jag saknar i dem, kaffekokare (livavgörande!) och lakan b.la. Med uppdelad inhandling slipper jag sår i plånboken. Denna månaden kommer semesterersätningen! YEY! :D





//Katti

Vampyr


Ritade klart denna ikväll. Rita fungerar för övrigt väldigt bra som terapi.
Och är allmänt kul! =)

En yrkesledande bokdesigner..

I brist på annat och i överdos av nyfikenhet har jag letat runt efter yrkestester på nätet, ni vet sånna där ovetenskapliga tester där man får frågor och så ska man fylla i det som passar bäst in på sig själv.
De flesta hade med frågor som: "Hur beter du dig på en fest med mycket nytt folk?", "Är glaset halvfullt eller halvtomt?" osv.

Jag fick väldigt varierande resultat på testerna. Yrken som tydligen passar mig är allt från bibliotekarie till läkare..Även designer dykte upp så det kan finns hopp ändå;). Projektledare/företagsledare blev resultatet på två test! Kanske ska satsa på att bli en företagsledande designer? Biblotikarie vill jag inte bli iallafall..
Vill ni göra testen?

Arbetsförmedlingens
Jobbkolls
KY-guidens
Jobbafrisks
Passagens


                         Jag kan sy iallafall...


Work class hero

Nu är det slut, mitt sommarlov. I ca 8 veckor ska jag jobba innan höstens äventyr väntar! Känns bra att ha ett jobb just nu, i höst kommer det bli tajt med pengar. Det blir till att spara en del av sommarens inkomster helt enkelt. En del kommer dock gå till en Laptop i slutet av sommaren. Funderar på att köpa en Acer Extensa. Får se vilken det blir när det närmar sig.

Min vill-ha-lista innehåller allmänt ganska många tekniska prylar just nu. Högst upp står förrutom Laptopen, en binär klocka. Hur grymt nörd-coolt är inte det?!   (ja, jag läste natur på gymnasiet). Märket Tokyo Flash har hur många coola klockor som helst. Älskar att designen på de flesta modellerna för tankarna till science fiction. Alla systemet är dock inte binära, vissa använder man andra knep för att läsa av klockslaget. 

Under Binär-klockan på önskelistan, står en ritbräda till datorn. Min bror lånade hem en Wacom Bamboo A6 från jobbet här om månaden. Jag saknar den. Den funkade bra enligt mig men han krävde lite mer av den. Jag vill mest ha den till att leka i photoshop, göra digitala modeskisser.

Jag måste dock prioritera pengarna i plånkan lite nu. Det kostar att flytta hemifrån. En binär klocka är kanske inte det viktigaste då. Inte heller ritbrädan. Men kul hade det varit! Framtiden, framtiden..








Klockor, Tokyo Flash


Antagningspoäng

Upptäckte precis att det är 370 personer som har sökt till samma kurs som jag i höst. 20 pers kommer in. Nu blev jag lite deppig. Min chanser minskar ganska drastiskt med tanke på att jag inte har gjort högskoleprovet och bara har betyget att söka in med. Snälla säg att det inte kommer behövas mer än 18,8 för att komma in! Förra årets kvot var 18,63. Men då var det mindre antal personer som sökte...



Kanske?

Cykel-halsband


Mitt halsband. Från Ur & Penn.
Jag, Line och Ina hade lite tid att fördriva i stan en dag. Vi gick in på Ur & Penn. Halsbandet fick mig att le. jag visade det för Line.
Line: åååh! Det var Katti:gt!
Haha. Då har vi min stil. En cykel med flak. Plus en pärla och en rosett.
Katti i ett nötskal?

Framtidsdrömmar

Paniken bara växer. Paniken inför hösten menar jag. Nu måste jag ta tag i mitt liv själv. Jag har ingen skola som jag är "tvingad" att gå till. Jag är  fri. Alla möjligheter. Många dörrar är öppna. Vilket tillhör min nyckel?

För två år sedan var jag ganska säker på vad jag ville göra två år senare. Jag skulle jobba, ta ett år ledigt och släppa alla studier innan jag började på det 3 åriga design-programmet i Borås.  Jag hade inget helgjobb då och tänkte att ett år i en klädesaffär i Sverige kunde bli rätt bra, bestämma andra folks outfits och leka med scannern i kassan. Det verkade så roligt, att blippa av streckkoder. Ett halv år senare fick jag jobb i en klädesaffär, som extrapersonal.

Sommarjobbet året efter var nu säkrat och jag jobbade i klädesaffären som mest 3 veckor i streck. Ett par månader tidigare hade jag blivit tillfrågad av affären "Tjallamalla" ifall de fick sälja mitt klädesmärke. Så, sommaren förra året hade jag två jobb paralellt. Jag jobbade i klädesaffären på dagarna o en del av de lediga dagarna och kvällarna spenderade jag tillsammans med symaskinen och sydde plagg till Tjallamalla. Ibland hade jag kanske inte tiden till det, det fanns ju mycket annat jag ville göra, träffa pojkvännen, umgås med kompisarna och shoppa. Men kicken av att veta att nån köpte mina kläder var också enorm.

Hösten 2008 kom och vid det här laget var jag ganska trött på att stå i en klädesaffär. Fötterna värkte och rastlösheten började gro. Det sista året på gymnasiet hade börjat och framtidsdrömmarna började på nytt. Nu var jag ganska säker på att jag INTE ville stå i en klädesaffär i Sverige ett år. Så hemskt var det inte att jobba i en klädesaffär men jag behövde mer stimulans än så Jag började tänka utanför Sveriges gränser. Jag ville resa, se världen, och öva upp min förskräckliga engelska. Ett engelsk-talande land var det som stod högst upp på önskelistan, samtidigt som längtan efter att bli färdig designer växte. Men en paus från pluggandet kanske skulle vara nyttigt ändå. Jag började kolla upp långtidsresor till utlandet. Ett år var jag beredd på att åka ifrån Sverige. Jag fastnade för Australien. Det låg långt bort och klimatet i de varma delarna var väldigt lockande i höstkylan hemma i Sverige.

Våren 2009 närmade sig väldigt snabbt. Ansökningarna till högskolan skulle snart vara inne. Jag besökte syon ett antal gånger för att se vilka design-skolor som fanns i Sverige. Det fanns två stycken som hade den utbilden jag ville läsa, Modedesign. Antingen fick jag förflytta mig till Stockholm och läsa vid "Beckmans". Alternativ nummer två var Textilhögskolan i Borås, som jag själv hade kollat upp lite om innan. Den 31/1-1/2 hade Textilhögskolan öppet hus. Jag och Åc tog tåget upp till Borås på Lördagen. På Söndagen sökte vi upp skolan med kartan i högsta hugg. Vi satt med på ett informationsmöte om skolans kurser och sen gick vi runt, kollade salarna och snackade med studenter som gick på skolan. Jag snackade mycket med en tjej som ursprungligen också kom från Skåne. Hon gav mig massa pepp och inspiration att börja på skolan. Mysiga lokaler, trevliga lärare och inspirerande projekt övertygade mig om att här skulle jag nog trivas. Fick också en del information som jag inte hade räknat med. Kunskap inom mönsterkonstruktion var obligatoriskt för att kunna börja på den 3-åriga utbildningen. Det innebar att jag behövde gå en mönsterkonstruktionkurs på en termin först innan jag ens kunde börja söka in på den 3-åriga. Att bara ca 15% av de som sökte in på modedesign kom in, avskräckte mig lite också. En positiv sak som jag inte hade räknat med var att man kunde plusa utbildningen med 2 år och få en masterexamen. Dessa 2 år kunde man dessutom få läsa utomlands. Väl tillbaka i skåne var jag väldigt motiverad att börja plugga mönsterkonstruktion direkt till hösten, vilket också blev den enda kursen jag sökte till.

Månader gick och tvivlet började växa. Ville jag utomlands eller ville jag börja plugga? Jag visste ju vad jag ville plugga till men ville jag göra det nu direkt till hösten? Australien-drömmarna byttes sakta ut till England-drömmar. England kändes närmare och tryggare på något vis. Jag började snacka med en kompis kompis om att åka dit tillsammans och jobba ett år. Vi mejlade olika företag som ordnade jobb utomlands. Men tvekan fanns kvar. Hade jag släppt Australien för att mina överoroliga och beskyddande föräldarna inte var helt på min sida där? Vad ville JAG?

För ett par veckor sen dök tanken upp om att Nya Zeeland hade också varit trevligt att åka till. Jag snackade med en kille på bussen en dag på väg till skolan. Han hade varit i Både Nya Zeeland och Australien och han rekomenderade utan tvekan Nya Zeeland före Australien. Där var finare miljö sa han. Men smaken är ju som baken? Jag har inget att utgå ifrån själv.  

Och nu sitter jag här utan någon bestämd plan för mina kommande månader. Om 2 månader är hösten här och jag måste ha bestämmt mig. Om 19 dagar får jag reda på om jag har kommit in i Borås eller inte. Jag har fortfarrande alla dörrar öppna. Frågan är vilka jag ska stänga för stunden? Det ena behöver ju inte utesluta det andra. Livet är långt (förhoppningsvis). Här är mina alternativ för det kommande året:


°Borås till hösten, resa nånstans under vårterminen

°Resa direkt, till Nya Zeeland, Australien eller England. Bli borta ett år

°Borås till hösten, resa några veckor mellan kurserna, Ta en ny enstaka kurs till våren

Förhoppningsvis klickar det plötsligt en dag och jag vet vad jag vill. Men den dagen måste komma snart.


Borås

London

Nya Zeeland

Australien


Midsommar!

Solen skiner igen!
Under hela morgonen och förmiddagen har regnet öst ner. Det är ju trots allt svensk midsommar. Varför bryta traditonerna?

Dagen firas hos Åses. En cykeltur dit med familjen blir det. En vanlig traditonell midsommar med familjen helt enkelt (Åses fam= utökning av min familj). Vi förblir nog hemma hos henne ikväll. Båda är lite småkrassliga, så det får bli en lugn midsommarkväll detta året. Kan vara mysigt det med! Snart är det dags att dra på sig midsommarstassen. Har varken haft råd eller hunnit köpa något nytt i år, så det blir återanvändning av nån blommig klänning. Klänning är ett måste på midsommar! Någon krans blir det inte, alla blommor lär vara genomblöta vid det här laget. Men jordgubbar ska minsann ätas!

Ha en trevlig midsommar alla!:)

Såhär hade jag sett ut ikväll om jag haft några slantar över.
Klänning från Forever 21
Gummistövlar från Viking

Ny design!

Ikväll har jag suttit och pillat med bloggens utseende, vad tycker ni?!

MC vill ha

Go kväll (go natt?)
Idag har jag satt upp ännu ett livsmål: Skaffa Mc-körkort.
Johan hämtade upp mig med sin bike vid middagstid. Det bar av en runda till stranden och vidare till Bjärred. Känslan av vinden i ansiktet är helt underbar! Nästan samma känsla som när man hoppade ut från flygplanet med fallskärmen. Jag vill ha en motorcykel nu!
I Bjärred åts det mjukglas och en pratstund utdelades under pausen. Mycket trevligt!

När jag kom hem tog jag ut symaskinen på trädgårdsbordet och fortsatte med min kjol. Bara upplägget och hällorna kvar nu!

Efter maten hämtade jag och vovven upp Michelle och Åse med bilen. Det bar återigen iväg till havet. En promenad vid hamnen blev det. Skönt väder och fin solnedgång!

Nu är det dags att sova!
Vad gör ni med er sommar?
Sov gott!
//Natti

H&M + Jimmy Choo = UNDERBART!

WAAAAAAAAAAAAAAH! Jag kallsvettas. H&M ska sammarbeta med Jimmy Choo i höst! Helt underunderunderbart! Gissa vem som kommer hänga på låset timmar innan kollektionen släpps i november!

Snickarbyxeshorts!




Jag är lite ego-kär i dessa. De blev precis som jag hade tänkt mig!
Sydda i bomull/canvas.

Studentklänningen!

Go kväll världen!
För en vecka sen tog jag studenten. Men det känns som det bara vara några timmar sen. Tiden går så sjukt snabbt nu. Börjar misstänka att solen snurrar fortare nuför tiden ^^. Känns så.

Idag har jag ändå hunnit med en del! Var själv hemma när jag vaknade så tog med mig frukosten upp till datorn där jag fortsatte mitt digitala scrapande i Photoshop. En Scrapbok om gymnasietiden är på väg. Mejlar den till alla i klassen sen!

När frukosten var uppäten och dagens kläder skulle dras på, påminndes jag återigen att jag har för lite kjolar. Plånboken börjar dessutom kännas tunn så jag tog en titt i tygskåpet efter tyg med kjolpotential. Jag hittade ett cerist råsiden tyg som jag köpte i höstas, för färgens skull. Jag tittade igenom mina mönster men hittade inget som matchade kjolen i huvudet. Så jag knepade ihop ett nytt eget mönster, klippte ut delarna och började sy kjolen.

Lagom till lunch kom Michelle och sällskapade mig med varma mackor. Som efterätt tog vi en runda i skogen med vovven. Skönt att snacka av sig om gamla minnen osv (oj, det lät gammalt).

På eftermiddagen fick jag besök av Felica som sen satt och letade mönster och snackade lite skvaller  med mig medan jag sydde vidare. Kjolen är nu halvklar. Syendet fortsätter imorgon antagligen.

På tal om syprojekt så blev mina blommiga hängslebyxeshorts klara igår! Och Studentklänningen är fotad! (se nedan)

Ikväll är det fika och scrap som gäller!

Hoppas ni har haft en super dag!
//Katti



Sydd i vit broderad bomullscanvas. Sammetsband i midjan. Till Klänningen
 hade jag vita pep-toes och svart smoking-liknande kort kavaj.


Grovt bröd och H&M-paket

God morgon!
Sitter och bloggar med en frukost bestående av fullkornsbröd och en kaffedos i min 15 cm diameters kaffekopp (älska!).
När koffeinkicken slagit in om ett par minuter ska jag bege mig ut och påbörja dagens "att göra lista". Högst upp står en runda om centrum, hämta upp mitt H&M-paket som landade in i fredags (har inte haft tid att hämta det!). Därefter fortsätter cyklen ner till jobbet där jag ska snacka höstschema med chefen ( det vill säga inget schema alls!). Under dagen ska jag också hinna med att bli fotad till student-tackkorten, fotograf: brodern.

Bloggen börjar bli lite tråkig igen. Snart dags för en uppryckning av designen iallafall.

Får nog ta mig i kragen och lämna plåtburken nu!
Vad ska ni göra idag?
Ha det bäst!
//Katti
Christian Louboutin - Declic Suede Pumps Black suede
Min drömsko nummer ett. Nån som har några tusenlappar över?

Rea

Go' kväll!
Rean har startat i affärerna!..Vilket märkes på jobbet idag. Det är inte klokt vad tanter kan stöka till bland kläderna. De borde inte ha tillstånd till att klaga på gubbarna där hemma när de beter sig likadant själva. Parkerade mig ganska mycket i kassan idag, dels för att det är kul men idag var jag också tvungen att lära ut kassasystemet till en inhoppare. Från lärling till lärare, wii. Det var kul att inte vara nyast!

Resterande kvällen har jag spenderat med Sylvester (symaskinen). Det var länge sen vi umgicks utan krav, han och jag. Nu har jag inga plagg jag "måste" sy, så nu känns det lättare igen (även om det var kul innan också). Idag blev mina hängslebyxshorts nästan klara! Bara knapphåll och upplägg kvar! Får se när tids ges nästa gång.

Mamma lyckades få bort fläckarna på min studentklänning! 3 maskiner med fläckbortagning fick klänningen genomgå innan det blev godkänd! Foto på klänningen kommer upp så småningom.

Nu är det dags att ta en snabb städning på rummet innan jag ska sova. Jobba imorgon!
Sov gott!
Natti//Katti


Försenad bild från studenten.
Dessa fina champange-glas från
sagaform är jag numera äger av! :D

Student

Nu sitter man här som en nybakad student. Nu är jag inte elev längre som rektorn sa till oss. Jag är student.
Student 2009!

Den stora dagen började med en traditionell champange-frukost i stadsparken med dricka, vänner och jordgubbar. Till detta serverades underhållning i form av en ostyrig visselpipsorkester, kompat med gastutor.
Nästa måltid var lunchen med lärarna där det bjöd på kyckling spett, potatis och sås. Till efterrätt serverades cheese cake. Mycket gott!

Så småningom var det dags för den beröma utsparken. Och nu har JAG också sprungit ner för den där stentrappan blåsande i visselpipan som en galning! De sekunderna var underbara!

Efter en runda på lastbilsflaket i ösregn var jag hemma. Innanför dörren väntade släkt, vänner, familj och hunden (på första parkett såklart!). Jag blev välkommnad av ett mini-tal av en av mina fastrars man. Till talet hörde en stor röd resväska! precis vad jag hade önskat mig. Tack!
Under kvällen inkasserades det fler presenter, allt från smycken och rosa diskhandskar till GPS och kaffekoppar.
Även kärlek utdelades och mottogs under kvällen, fina finaste Åse hade skrivit ett tal till mig som hon höll inför hela släkten. Det värmde i hjärtat, tack! Nu har alltså alla sett mig gråta!

När kvällen närmade sig sitt slut var det dags att dra till efterfesten och natten spenderades dansades på ett rökfyllt dansgolv. Resultatet blev en glad student med smärtande fötter.

Så här dagen efter har jag mest slappat. Välbehövligt! Ikväll har jag dock varit på det igen, Min barndomskompis tog studenten idag! Grattis Victor!

Imorgon är det jobb som gäller, 10.00-20.00, så det är dags att dra sig till sängen nu!

Grattis till alla studenter där ute!
//Katti

Klasskampen

Afton gott folk!
Just nu är det en trött flicka som bloggar..Det har varit en händelserik dag idag!

När jag gick upp i morse och hade dragit på mig mina superhjältekläder stack jag in till stadsparken. Ja, idag var jag utklädd till en räddare i alla lägen, nämligen Supernörden! Nä, det var inget konstigt moderyck jag fick utan idag var det klasskamp för alla blivande studenter. Vår klass hade enats om att vara utklädda till superhjältar dagen till ära. Klockan 11 samlades superman, SuperBorat (?), Zlatan, Mr Snoozeman, Mr Cam (?), Riddaren och The SuperGeek! Vi kämpade tappert, vår lilla skara. Vinsterna blev dock få, men kul hade vi!



Iklädda våra utstyrslar mötte vi upp 3 Rambo's och ett grundämne och visade våra fina utstyrslar för stan när vi drog för att äta lite. Efter maten blev det shopping. Vid det här laget hade manteln, glasögonen, hängslena och de två tottarna åkt ner i väskan. Shopping är en seriös handling. (handling, haha..). Dagens mål var att hitta den sista studentpresenten tills imon, vilken till slut lyckades! På vägen unnade jag mig lite prylar också, jag har ju trots allt klarat 3 år på gymnasiet... Det blev två par skor och en söt blivande sockerskål!

När jag kom hem från shoppingen var det dags att hoppa i kalaskläderna. Min kusin firade sitt 9-års kalas idag. Det belv en del tårtätande, väldigt god jordgubbstårta! Jag har även blivt spöade av 9-åringarna i ett tv-spel som det var 12-års gräns på. Heja mig!

Nu är det lite förberedande för morgondagen som gäller, klassen ska fixa ihop ett plakat till flaket tillsammans och på kvällen är det studentfest för fina Michelle! <3

Hoppas ni har haft en bra dag!
//Katti




Balen är över

Balklänningen klarade testet!
Nu är alltså balen över och jag har fått använda klänningen som jag kämpat med i månader. Det var mäktigt att gå på röda mattan i en egensydd klänning! Det sjukaste var att folk som jag inte kände kom fram och sa "Jag hörde att du hade sytt din klänning själv, väldigt imponerande". Rykten sprider sig även på en skola med 2000 pers. Blev iallafall jätteglad av alla fina komplimanger! Tack! Hade dessutom en väldigt stiligt matchande kavaljer, som kunde allt om vett och ettikett! Tack för en toppenkväll, det var jättetrevligt!

Fick även ett jobberbjudande mitt i minglet! Min kompis, Julia, hade visat min blogg och bilder på mina kläder för sin faster, som äger en känd vitage-butik i Brooklyn. Julias faster sa att hon kunde fixa jobb till mig hos en designer i som hon känner i Sverige! Toppen! Ännu en framtidsplan om mina befintliga går i kras!

Nu är det dags att ta sig i kragen, klockan är 16.24 och jag har snart varit vaken i 1,5 timmar utan att göra något vettigt.
Ska kila och köpa något att äta och se om jag hittar studentpresent till en viss tös på vägen.

Ha en bra dag!
//Katti 

RSS 2.0