Hög medelhastighet på hundralapparna.

WAO!

Då var mina efterlängtade Snickarbyxor beställda! Det blev paret från Mango, som jag visade för något inlägg sedan! Väldigt nöjd! Men det är galet hur få snickarbyxor som finns ute på marknaden. Är det bara jag som har fattat att det är ett övercoolt plagg? Guess so.

Har också passat på att klicka hem den nya Ipod Nano. Med videofunktion, ny låt micx/match funktion, radio osv. Prylnörd, nejdå? Det är helt galet hur fort man kan gör av med pengar på nätet! Men lite lyx får man unna sig Lönen är till för mer än att spara!

I syväg, håller jag just nu på med en studentklänning och senaste igår fick jag en beställning på en kjol. Därmellan försöker jag sy allt vad jag kan till Tjallamalla mellan plugg och jobb. Beräknad leverans till Tjallamalla är om drygt två veckor och jag vill ha hunnit med ca 4 plagg till dess utöver privatbeställningarna. Om jag lyckas? Det drar vi lott om.

I veckan kommer beskedet från Borås. Om jag kommer vidare till provdag eller inte. Jag har ställt in mig på att jag inte kommer in. Huvudet är förberett. Jag kommer antagligen lägga upp bilder på intagningsproverna efter beskedet om jag inte blev helt knäckt.

Nu är det dags för duschen efter ett svettigt Afropass, men shit vad kul det är!
Ha det superbra i solen alla!En orange Podd blev det efter mycket velande. Retro.

Undefined v/s 2010 runway


Guitarr shorts & Cropped top


Note dress


Piano dress


Tape dress


Treble Clef tank & Line skirt

Update!

Jag kan nog inte bli en bloggare när jag blir stor..dålig update som tusanar!

Med antagningsproverna inlämnade består nu vardagen av plugg, jobb, vänner och en massa syende på diverse projekt och beställningar. Den kommande veckan blir det mycket kvalitetstid med finingar!

På tisdag gör jag och Line en road trip till Ullared med våra fina shoppinglistor som vi knepade ihop här om kvällen. Ser fram emot en Line-dag som bara den! Dem är inte allt för vanliga, varken dagarna eller Line:ar! Klockan 8.00 beger vi oss på tisdag med kaffetermosarna fulla och bekväma dojor på fötterna! På Shoppinglistan står mest flyttprylar och diverse hudprodukter. I cd-spelaren kommer det spelas allt från Aqua till The Ark och andra sångvänliga låtar. Det kommer bli en helt toppen dag helt enkelt!

I veckan ska jag också hinna med att handla tyg med Åc till hennes studentklänning! Ska bli kul! Innan dess ska jag hinna fixa klart mönstert till klänningen och göra en tygpåtgångsuträkning.

Erik är en annan filur jag ska träffa denna veckan! Det var inte igår! Och för att toppa vännerträffande så ska jag förhoppningsvis få med Felicia på ett träningspass också!

Tiden mellan alla träffar kommer jag spendera antingen på jobbet, symaskinen eller i lektionssalen. Det blir nog en bra vecka det här! :)

Fick ett mejl från Stina i New York igår också. Favorit Stinan. Ibland saknar jag folket och dagarna där. Men där saknar jag folket härifrån. Får trösta mig med att jag förhoppningsvis får träffa några från NY i sommar. Hoppas på det!

Sov gott!

Ledig!

Åhå, idag har jag en helt ledig dag (med undantag för en lektion ikväll). Kan inte minnas när jag hade det sist. Helt underbart! Har precis varit ute en stor runda med hunden och Michelle, som inkluderade en picknick med nybakade muffins i solen. Det är vår!

Just nu sitter jag på trappan, med laptopen i knäet och letar efter snickarbyxor på nätet! Någon som vet var man kan köpa klassiska hellånga jeanssnickisar?! Hittat ett par på Mango som nästan är hellånga. Får nog bli dem annars! Till detta ska jag matcha croppade toppar i alla färger och mönster. Övetcoolt.

Ha det bra!

Mango


Det är över nu

Dålig uppdatering på bloggen = mycket att göra.

De senaste veckorna har varit helt galna. Tror inte jag har haft ett sånt pressat schema sedan New York-tiden. Bollarna har bara flugit i luften och det har inte varit lätt att hålla dem uppe. En ständig kamp mot tiden. Som mest har jag samtidigt: Jobbat på jobbet, hållt på med antagningsproverna till hösten (som tog en halv evighet att färdigställa), haft inlämning på digitalt modeskisssr och gått på mönsterkonstruktionskurserna. Resultatet på detta blev lite sömn, mycket kaffe, ständig speed som i sin tur har lett till kramper i kroppen. Det har blivit lite för mkt, allt hade blivit en aning roligare om jag haft tid att pusta ut mellan uppgift. Det känns konstigt att inte känna mig stressad. Och då är det illa. Jag klarade nog precis bristningsgränsen den här gången.

Idag postade jag antagningsuppgiften till hösten och det känns överskönt! Nu släppte det mesta från mitt schema och jag kan med gott samvete sitta och blogga här utan att känna att jag borde göra annat (mer än att anmäla mig till fler kurser och plugga materiallära ;) ). Resultatet på antagningsuppgifterna av min egen bedömning är sådär. Vissa desuppgifter är jag mer nöjd med än med andra. Redan innan jag började med uppgifterna bearbetade jag i huvudet att jag inte kommer komma in till hösten. Och den processen fortsätter innanför pannbenet. Det känns hälsosammast så! Imorgon söker jag lite back up planes. Tanakr om Italien ligger fortfarande och gnager i bakhuvudet. Men planerna är svaga.

Nu de närmaste veckorna ska jag lägga in lite fritid i schemat, pusta ut och träna mellan arbetspassen! Jag ska försöka sy upp plagg av alla de där mönsterna jag har gjort på mönsterkonstruktionen coskå. Och nästa vecka blir det roadtrip med FINELINE! Till Ullareeeeeed. Inte mkt mode kanske, men flyttprylar blir det iaf och en massa kvalletid med Line, det behövs! Var ett tag sen! Jag ska också ringa och kolla om Sylvester och Olof är klara på sjukhuset så jag kan få hem (förhoppningsvis) friska och snabba symaskiner! Städa är också nått jag behöver göra då både mitt syrum och mitt privata rum ser ut som katastrofer med kassar överallt, trådar och tygbitar, pappersrester, kläder och skor, allt i en enda röra!

Vi får väl se hur långt jag hinner i mina nya planer innan det klumpar ihop sig på schemat igen. Har gjort reklam för mitt märke idag där jag erbjuder mig att sy upp studentklänningar för avgångseleverna detta året. Och snart är det dags för inlämning på materiallärakursen och sen väntar tentan runt hörnet. Har fått ganska mkt arbetsdagar på jobbet framöver också. Men jag klagar inte! Dagarna är till för att fyllas! :)

Det var allt för denna gången. Slänger kanske in nått inlägg om städningen och annat spännande i veckan ;) Imorgon väntar en arbetsdag först!

 

Ha det bra!
Peace out

 

Just det! Bilder från visningen kommer snart. Väntar fortfarande på fotografens bilder..Får jag inte dem inom en vecka så kommer mina egna upp här!


Duktiga Elin på vårvisningen


Ett snabbinlägg

God morgon!
Nu sitter jag och klämmer ner en snabb frulle innan det är dags att bege sig till jobbet för en 8-h arbetsdag. Blir en intensiv dag, tänkte hinna plugga till h-provet på lunchens 30 min och ikväll blir det att pyssla med slutinlämningen till digital modeskissen.. Resterande av veckan står av jobb och råjobbning på inlämningsproverna till höstens antagning. På onsdag och Torsdag ska jag leka lite Project runway och köpa maerialoch sy tre plagg på två dagar. För på fredag är det plåtning! :D

Nästa vecka ser inte lika packad ut och jag funderar på att pusta ut lite.IOm Sylvester och Olof (min nya overlock) kommer hem så blir det nog mkt umgänge med dem med! Nu är det Bigitta (gamla maskinen) som får vara vikarie. Tror Sylvester åkte på en riktigt influensa :/

Ha det bäst!
Sköt om er.

Det här pysslar jag med en vecka till.

Arbetsprover för ansökningsportfolio till Modedesignprogrammet 180Hp

Följande prover och arbetsuppgifter skall göras och presenters i en ansökningsportfolio för att ansökan

skall anses vara komplett.


1. Designidentitet

Gör en visuell presentation ditt perspektiv på modedesign på ett board. Presentationen ska också

innehålla olika exempel på andras designers/konstnärers arbeten i modedesign. Svara också på frågan:

»vad är mode för dig?« med max 20 ord samt lika kortfattat beskriva vad du tycker är intressant och

mindre intressant med två av dina valda designers/konstnärers arbete.
Kommentar:

Avsikten med detta prov är att visa kännedom om modeområdet.2. Kvalifikationer: tidigare arbeten/verksamhet

Presentera tidigare kläder, kollektioner, illustrationer och andra arbeten som du anser ha relevans för

modedesignutbildningen och som visar prov på behörighetskrav.

Kommentar:Avsikten med detta prov är att bedöma din tekniska förmåga att i konstruktion,  sömnad och andra textila tekniker konstruera samt konstnärliga gestaltningsförmåga.


3. Bearbeta ett motiv/tema som är viktigt för dig och som du anser vara relevant för andra.

Gör/presentera på följande sätt:

(i) Rubrik och förklaring av idé/tema i max en mening.

(ii) Research/skiss board(s) där du bearbetar ditt tema i idéskisser, collage etc med hjälp av

källmaterial där du undersöker färger, strukturer, volymer & siluetter.

(iii) Gör tre fullskaliga experiment/exempel på person och fotografera.
Kommentar:Avsikten med detta prov är att bedöma din konstnärlig förmåga att på ett estetiskt och
uttrycksfullt sätt arbeta, experimentera, illustrera och visualisera form, material och färg med kropp.


4. Designutveckling

Skissa en höst/vinter kollektion på 7-9 plagg med utgångspunkt i en »leksak«. Rikta kollektionen till

ett av följande branschområden: herr, dam, barn, sport/outdoor eller underkläder. Presentera på

följande sätt:

– Research/skissboard(s)

– 1 board med färg/materialprover

– 1-2 boards med tydliga plaggskisser

– 1-2 boards med modeteckningar/illustrationer

Kommentar:Avsikten med detta prov är att visa förmåga till komposition av kläder och

kollektionsuppbyggnad5. Krokier

2 illustrerade krokier

6. Vidare arbetsprov (endast för dig som blivit kallad till provdag vid Textilhögskolan).
Konstruera och sy ett plagg från uppgift nr. 4 och ta med personligen till provdag.

Kommentar:

Avsikten med detta prov är att visa teknisk och konstnärlig förmåga i gestaltning.

Obs!

- Samla arbetsproverna i en portfölj, max ca A2.

- Montera arbetsprover på kartong eller liknande.

- Det är inte ovanligt att ansökningshandlingar faller isär. Se till att allt material sitter mycket väl

fastsatt och sammanhållet. Ex.


Dagens citat

Jag: Nje, han är inte riktigt min smak.

Iréne: Men man kan ha ljuset släckt.

En dag på jobbet..


RSS 2.0