Dagens citat

Novas kompis från Sverige är på besök.

Cameron: "What's her name?"
Jag: "Lovisa"
Cameron: "That's what we all want, Love-Visa."

Bakgrund: Hayden har svårt att få in sin pojkvän i USA pga av visa.

Fashion Law: If the shoe fits, it's ugly.


Gissa vems fötter dessa snart kommer sitta på?

VILL HA.



Tröjan då alltså. Åhh vad fin den är! Dock innehåller den ull = stickstick.
Om man vill vara fin får man lida pin?
Från Macy's

Halloween, före

Hej!
Just nu sitter jag och njuter av min musik i en tom lägenhet. Denna helgen är vi ytterliggare 3 personer som bor här då mina roomies kompisar/pojkvän är här från deras gamla skola i Savannah. Det blir ganska mycket liv med 8 personer, 3 stereo's, en katt + kompisar i en 3a. De har stuckit ut för att bruncha men jag bestämde mig för at vara kvar och ladda upp inför ikväll, det är ju HAAAAALLOWEEEEEEEEEEEEEEN! Det har varit en för intensiv vecka, och förskyldningssviter sitter tyvärr kvar (kanske för att jag är sämst på att ta det lugnt?).

Halloween, som för övrigt är lika hypat som julen i Sverige. Vissa hus är överdekorerade utanpå, med skelett, spindelväv, spöken, pumpor och allt därtill. Min kamera dog ju förra veckan (RIP) och sen dess har jag inte kunnat ta foto. Efter som det skulle kosta ca 850 svenska kronor att reparera den på 3 veckor valde jag att köpa en ny igår, Canon powershoot, SD1200, en uppgraderad variant av min gamla. Så ikväll blir det allt foto! Min kostym? Vampyr får det bli! Har inte haft tid att lägga ner på nått mer avancerat, lite tråkig, men fixar nog denna outfiten med en svart spetsklänning med hög krage, snörkängor, vitt hårspray, blodkappslar, huggtänder och smink.

Kvällens planering ser ut som följande:
19.00 Träffas alla i vår lägenhet, ombytta och sminkade.
20.00 Drar vi in till manhattan och kollar Halloween-paraden och käkar ute nånstans.
Obestämd tid - obefintlig tid: Partaj på random Halloween-klubb

TRICK N TREAT!


Danny's och Kevins mästerverk!


Fräshaste nosen evaaah!

Måste bara säga att jag känner mig sådär huslig när jag gör min egen koksaltlösning till näsan! Är man snål så är man! Den funkar bra iallafall!

Cause I had a bad day

Dem finns här i New York också, de sämre dagarna.

Plåtningen till Noise magasin gick väl bra men sen började dagen gå utför när jag skulle lämna tillbaka kläderna. En timme hade jag på mig att lämna till tre ställen... Första stoppet var 5th av. Eftersom studion där plåtningen ägde rum var väldigt långt bort från 5th fick jag byta tunnelbana 2 gånger. Jag var tvungen att stanna och kolla på kartan, eftersom jag aldrig tagit tunnelbanan från Bushwick (där plåtningen ägde rum). Ett tåg var försenat. Jag anlände till 5th Avenue 10 minuter innan alla tre drop of skulle vara klara. Min kropp vill inte gå så fort som jag ville (förskyldningen ville inte riktigt sammarbeta) så jag kom 2 minuter försent. Folket hade gått för dagen och skoföretaget i dörren bredvid ville inte ta emot min påse. Frågade en kvinna där om hon ville lämna det till dörren bredvid imorgonbitti, men icke. BIATCH. Sorry. Det där läste ni inte högt.

På andra avlämningen var där dock folk kvar så där lyckades jag iallfall men tredje missade jag också. På vägen hem stannade jag vid 22nd street för att lämna in min söndriga kamera (därav avsaknad av matbilder på bloggen). Men affären var stängd (Man har ju börjat vänja sig vid de "vanliga" öppetiderna, 21.00). Så det blev lite mat-inhandling och en Elle-tidning (som för övrigt är halva priset jämfört med hemma) som tröst.

Väl hemma möts man av underbara rumskamrater som orkar höra på skitsnack från dagen. Cameron hade dessutom kommit hem från sin resa i LA. Nu blir det ordning och reda på torpet igen! Och vem hade redan börjat städa, jo han. Vår lilla husmor!

Jag kände mig lite bättre igen när jag upptäckte att jag hade fått in en lön på kontot som jag inte visste fanns, Lönen var tydligen semesterersättning och slutlön. Man tackar.

Jag bakade en smulpaj med bär i till gänget för att fira Camerons återkomst. Väldigt omtyckt! Fick även lära mig översätta "Cups" till deciliter, grader till farenheit osv.

Imorgon ska jag ha möte med dansarna som jag och Helena gör kostymer till. Det blir måttagning och förhoppningsvis hinner vi börja fixa med plaggen. Det kommer bli en bättre dag. På kvällen blir det Veg.resturant med Malin och co/ med salsadansning som efterrätt (får se om min hosta vill sammarbeta med det dock).

Hoppas ni har haft det bra Hemma i Svealand idag!

1/4 cup = 0,6 dl eller 4 msk
1/2 cup = 1,2 dl
3/4 cup = 1,8 dl

225 grader = 427 Farenheit.

Söndag

100 snorpapper, 2 telefonsamtal, 3 liter vatten, 2 matlagningar, 1 tupplur, 1 film och 5 kisspauser. Min söndag.

Sjukan

Jahapp, då har man lyckats dra på sig ett amerikanskt virus (snackar om sjukdom, inte Paris Hilton). Efter en natt utan sömn bestämde jag mig för att bli kvitt halsontet och letade upp en läkare och några timmar senare var jag där. I väntrummet för barn. Japp, man går som barn när man är 19 här. Efter en sticka i halsen och puls och temp.avmätning kom de fram till att de antagligen bara är ett vanligt virus med feber, inte halsfluss som jag var rädd för (Hayden, roomie, har ju det). Så det blir att lösa en del pappersklödd med försäkringen nu. Ganska stollt att jag klarade att leta upp läkare, ta mig dit med tunnelbana och fixa besöket, på engelska, med feber!

Förresten...Det blir bara 5 h mellan er i SVerige och mig ett tag fram över! USA ställer om till vintertid den 4:e November. Vi ses på skype! ;)


Sjukhuset. Om ni inte ser det, så ja, det låg i Upper East.

Urban Outfitters och filmkostym

Hej alla sveor!
Idag har det hänt en del här. Dagens första möte var med regisören Stevie, som jag ska göra kostymer till. Vi började med att disskutera karaktärerna och vilken som jag kände mest för att göra kläder till. Hon berättade lite mer om filmens handling. Storyn utspelar sig i en ganska tidlös tid och handlar om att jorden har utsats för en stor brand. Kvar är bara några fåtal männsikor och det är dem filmen kretsar om. I slutet dör alla utom 2. Dvs det är en väldigt dramatisk handling. Jag valde att göra kläder till en liten flicka, som lever i sin fantasi med sina "ragdolls". Hon spenderar den mesta av sin tid på stranden. Kläderna karaktärerna har på sig "har dem hittat i förfallna hus, sjukhus osv".

Filmen kommer inte vara en inspelad film. Varje scene kommer att fotas i svartvitt. Bilderna kommer senare sättas ihop till en "seriebok". Ni som har sett filmen "Psycho" i bokform vet vad jag menar. Eftersom bilderna kommer tas i svartvitt kommer kameran bli ett verktyg för mig som jag hela tiden måste använda när jag sätter ihop olika tyger för att se hur nyanserna gör sig med varandra. Detta är ett klädprojekt utöver hur jag brukar jobba, så det ska bli intressant och förhoppningsvis lärorikt.

Jag och Steavie bollade idéer en stund. Jag fick ganska fria händer och började skissa fram lite idéer. Eftersom kläderna flickan ska ha på sig "ska ha varit använda" gick vi till en second hand affär idag och köpte lite grundplagg att jobba med. Jag gjorde revor i plaggen för att sedan laga dem igen. Jag fick helt enkelt göra historian från början, själv. Jobbar med ett linne, en klänning och material av en bebisklänning. Svårt att förklara. Ni får se resultatet om nån vecka!

Resten av dagen spenderades i arkivet där jag sydde lite på mitt eget projekt, klänningen. Senare på eftermiddagen kom även designers från Urban Outfitters för att hyra/köpa inspirationsplagg till nästa hösts kollektion. Fick vara med och se hur de jobbade och hjälpa till. Kul!

Efter besöket var jag tvungen att gå hem. Den långsamt krypande halsontet började bli allt mer intensivt. Misstänker att Hayden har delat med sig av sina streptikockor, och har jag riktig otur blir det väl läkare i helgen. Tur att man köpte den där sjukförsäkringen...Så ikväll blir det till att stanna hemma och missa utgången i Lower W
East. Surt. Var riktigt partysugen! Men känner en aning feber i pannan också. Jag har inte tid med att bli sjuk! Hela nästa vecka är uppbokad, måndag-söndag. Massa olika kul jobb och Haloween!

Får iallfall sällskap av Hayden ikväll. Blir nog slappande framför tv:n på hennes rum med Brownies som just nu står i ugnen. Inte helt fel ändå!


Lite av mitt arbetsspace hos Steavie



Lite snabba skisser




Sötsur kyckling


Idag blev det en sen middag, 21.30, p.ga shoppingen (jag lovar att detta ska inte upprepas allt för ofta, mamma).
Men jag tog mig tid att tillaga riktig mat när jag kom hem idag blev det, påhittat av mig såklart,:

Kyckling i sötsur röra
Du behöver
*Kycklingbröst
*Ris
*Annanas
*Banan
*Mangosås/sötsur sås på burk
*Honung

Stek kyklingen för sig själv. Koka riset. Stek frukten i mangosåsen utblandat med vatten och lite honung. Servera tillsamman. Lätt som en (plätt) fjäder!

Första riktiga shoppingen.

Ja, Det är sant. Har inte KÖPT mer än två riktiga klädesplagg sen jag kom hit trots att jag är i affärer varje vecka...Dock har jag smygfuskat och fått en del kläder och köpt en del accesoarer. Så när jag tidigare idag såg att tvätthögen hade växt på nått mystiskt sätt och att kallendern visade utgång till helgen, kom jag fram tid att nu är det minsann dags att släppa lite på pengarna.

Efter jobbet (17.00) tog jag tunnelbanan in till Union Square för att besöka New Yorks största forever 21 (den affären har blivit en favorit, sjukt bra priser och man hittar alltid något). 2,5 timme senare hade jag hunnit gå genom hela sortimentet på de två våningarna, ut och in ur provrummet 4 ggr och slutligen bestämmt mina köp. Utmattad gick jag ut ur affären med en stor påse innehållande: ett par grå jeans, en biker-väst. en spetklänning, en oversizad stickad tröja samt ett halsband. Budgeten? 650 kronor! Vem har sagt att storstäder behöver vara dyra?! Gäller att hitta rätt shoppingställe bara. Men faktum att kläderna här ligger på samma priser som i Skåne, vanligtvis. Dock är märkeskläder BILLIGARE här. Det gäller även Converse all star <3

Bilder på kläderna kommer senare, om jag lyckas väcka liv i min kamera som strejkar igen. Hoppas den har ett till extraliv...



Ännu en stadsbild i efterfråga av Veronica

Måste få skryta lite..

Efter en 8-timmars arbetsdag tog jag ikväll mig själv i kragen, satte på mina rosa gympadojor och knatade en runda i parken. Det var ju ingen nackdel att där var snyggingar som idrottade samtidigt ;). Var lite orolig om foten skulle hålla för springande (den har precis slutat vara svullen, efter 2 veckor). Men den verkar okej!

När jag kom hem lagade jag vegitarisk middag :O innehållande bakad potatis, paprika, gurka, äpple, morötter, ost och creme fraice. Det slank ner fort!

Jobbdagen bestod av tyginköp, möte med dansarna vi gör kostymer till, samt tygfärgning till sångerskornas kostymer.




Fin ros  på random hus här i NY.

En detaljerad Tisdag, helt enkelt.

Tisdag. En dag efter måndag, en dag före onsdag. Här är min händelserika dag i New york.

09.00: Vaknar av alarm på mobilen. Snoozar.

09.20: Går upp, gör kaffe, varm bagel med philladelfia, och en skål med flingor. Insett att frukost är viktigt. Man vet aldrig när man hinner äta lunch.

10.00: Loggar in på mejlen. Möts av ett mejl från Michelle där hon har gjort en hel spotify-spellista till mig, som hon har döpt till "New york, New york". Den bästa starten på dagen man kan få!" Bra låtar var det på listan! Hittar också ett jobbmejl från en designer som behöver hjälp med att designa kostymer till bandet "Antony and the Johnssons".

10.30: Inser vad klockan är och rusar ut ur lägenheten. Promenerar 20 minuter till arkivet.

10.50: Inser att jag har glömt nycklarna. Sätter mig i solen och skissar på nästa projekt i väntan på Malin.

11.10: Malin kommer och vi går till Steavie, en filmregisör 2 kvarter bort. Malin hämtar saker där medans jag börjar snacka med Steavie. Innan vi går där ifrån har jag fått hennes nummer och mejl och ett nytt jobbprojekt: göra en kostym till en av rollerna. Jag har någorlunda fria händer och jag får göra allt själv. Från scratch. Sjukt kul!

12.00: Är tillbaka i arkivet. Börjar rita eget mönster till min nästa klänning. Granskar andra plagg för att förstå hur jag ska rita mönstert från scratch (nyttigt!). Varvar mitt projekt med att ändra lite plagg till butiken.

13.00:
En annan filmproducent kommer in i arkivet och frågar om de får spela in en scene där längre fram.

15.00: Går till affären för att snacka lite med Petra och äta lunch som bestod av: Squash-soppa och sallad med fetaost och oliver. Återvänder till arkivet och fortsätter pyssla.

18.00: Dags att gå hem. Smiter inom en och annan affär.

18.30: Hemma och dags att laga mat. Förstår mig inte på konservöppnaren och ber Hayden om hjälp. 5 minuter senare har vi tagit sönder öppnaren och jag beger mig ner till grannen för att låna hans. Ur hans lägenhet strömmar "Hopeless devoted to you" ur högtalarna (ja, han är gay). Han öppnar min burk med bönor, jag tackar och knatar upp till mitt igen.

18.40: Middag bestående av omelett, ris, bönor, och svampröran från söndagen åker ner i magen tillsammans med ett glas mjölk. Lite tjötande och umgående med Hayden utförs samtidigt.

19.00: Kollar mejlen och uppdaterar mig med omvärlden på datorn.

20.00: Kontaktar Stina om projektet med Antony and the Johnsons, kontaktar Evrin om nästa veckas modeplåtning och Helena om provningar och försöker få ihop veckans schema.

21.00: Bloggar och skjuter fram disken.




Från modevisningen i lördags. Michael Calloway och två modeller.

Veckan i korthet.

- Sytt om ca 10 klänningar

- Varit på "Öppet hus" på Parsons

- Hjälpt till på plåtning i Central Park för VIP magazin

- Träffat H&M designers

- Varit på avskedsmiddag för Julie

- Haft pumpakarvningkväll med folket

- Varit stylist/sminkös/frisör på Michael Calloways visning

- Shoppat på Manhattan (Läs nagellack, hatt, tyger, tights och mat)

- Bockat av ännu en bar/danceplace och träffat nytt folk

- Varit på 2 källarekonserter med väldigt bra musiker och mysigt folk

Mitt bland detta har jag också hunnit äta och sova. Lite grann iallafall...


Mina söta små pumpor :]

Söndagsmiddag

Häpp! Bara för man råkar sitta i New York betyder det inte att söndagsmiddagar med köttbit är utrotade. Idag hittat jag på ett litet eget recept. Igen...Det var dock svårt att välja ingridienser eftersom kylskåpet var fullt efter dagens matinhandling med sambon.

Kött med Klyftpotatis och svampröra
Du behöver:
* Köttbit
* Potatis
* Persika
* Äpple
* Färska championer
* Honung
* Olivolja
* Diverse kryddor som ser kul ut

Koka potatisen i ca 5 minuter så det blir nästan genomkokt. Dela varje potatis i 4 klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Häll over lite olivolja och krydda.

Stek köttet med diverse kryddor

Stek frukten tillsammans med svampen. Ringla på lite honung och kryddor. Det är färdigt när frukten är nästan mosig.

Såsen gjorde jag av lite creme fraice som jag kokade upp tillsammans med vitlökssallads dressing (Det går ju inte att hitta vanlig hederlig pulversås här ju!!!). Dock blev min sås minst lika god!

Lägg upp allt tillsammans och hugg i! Smaklig måltid!

OBS! Middagen tog ca 40 minuter att göra...ingen bra måltid om man har bråttom. Men den är värd koktiden!
skip

Photo shoot in Centralpark

Tjohej, de där engelska inläggen blir nog få...Bara av att tänka på att skriva ett inlägg såhär långt som detta kommer bli, på engelska gör mig lite tröttig. Eftersom det är utgång ikväll så blir det ett piggt inlägg på svenska. Tänkte berätta om fotograferingen jag var med på i onsdags.

Onsdagmorgonen började med ett samtal på mobilen från Evrin (stylist). 30 minuter senare möter jag upp henne och planerna för dagens fotografering för VIP-magasin (herrtidning) smids. Jag hoppar på tunnelbanan med en lista med adresser där jag ska plocka upp saker till fotograferingen.

Första anhallt var 1th Avenue där två stora påsar med kläder hämtas upp hos en vän till Evrin. Snabbt och lätt.

Andra stoppet görs på 5th Avenue. När jag kommer upp från tunnelbanan känns det som att jag har kommit till en annan stad. På ena sidan om mig väller en stor sjö men änder ut sig mitt i en park full med grönska och gula löv. Jag insåg ganska snabbt att detta måste vara Centralpark. På andra sidan om mig står det hästar med vagnar, för dem som vill betala för en rundtur runt New Yorks högkvarter. Jag frågar mig fram efter adressen på kartan (jag frågar nog om vägen minst 3 ggr per dag när jag är i "stan"). På vägen till mitt mål passerar jag gigantiska byggnader, med stora fönster och skyltar med de dyraste märkena. Den nedskrivna adressen visar sig vara en enorm byggnad med dörrvakter och röd matta. Placeringen av byggnaden är snett emot Chanels största butik här i New York. Jag bli insläppt genom dörrarna och lutsad till en disk där jag är tvungen att ange vilken företag jag ska till, vad jag heter, för vem jag hämtar sakerna samt visa ID tillsamman med underskrift. Här snackar vi rikemansföretag med stort kontrollbehov! När alla petitesser är klara får jag besked om att ta en av de tre hissarna längst bort (där var ca 15 hissar efter varandra). Lite smått omskakad trycker jag på knappen för våning 18 och snart står jag utanför "Giuseppe Zanotti Design". Jag får en påse med skor värda tusentals kronor. Kan säga att det var lite skakigt att bära runt på dem sedan.

Sista stoppet blev Lexington Avenue, till en lägenhet där sminkning av modellen pågick för fullt när jag anlända. Jag assisterade och smakrådade Evrin när hon satte ihop outfitsen för plåtningen. 1 timme senare blir det lite bråttom då fotografen inser hur mycket klockan är och att det är bäst ljus utomhus den tidpunkten. Så hela teamet (inkl jag) hoppar in i en gul taxi (första gula taxin i NY!) och åker till andra sidan av Centralpark.

Vädert bestod bra men temperaturerna var låga. Eftersom det var en sommarplåtning blev det snabba byten av outfits för att försöka hålla modellen levande. Jag kände mig lite dum som stod och huttrade i min vinterjacka när modellen bar lika mycket tyg som en baddräkt.

3 timmar och 6 outfits senare var vi klara. För att fira de bra bilderna åkte allihopa till en resturant och åt värmade soppa med jättegott bröd! Nästa taxi plockade upp oss senare och det begav sig till lägenheten för att sortera kläderna som vi använt. Slutligen var vi hemma igen! 10 timmar i kylan sliter!

Det var intressant att få vara med och se till hur de där bilderna i tidningarna verkligen blir till. Oturligt nog hade jag glömt min kamera i arkivet så jag har tyvärr inga egenplåtade bilder att visa. Kommer utan tvekan åka in till Centralpark-området igen, så bilder på det kommer ni att få se framöver!

Nästa plåtning jag ska hjälpa till med är för en modetidning. Denna gång blir det dock fotografering inomhus (skönt!) i studio. Den 27e smäller det!


CentralPark uppifrån!

-

Sorry för dålig uppdatering. Inlägg kommer i helgen! Har blandannat hunnit vara med en plåtning till en tidning, i Central park. Mer om det i nästa avsnitt ;)

Måndagens fritid i korthet.

Idag har jag lyssnat på en kompis spelning i källaren på en pub. Uppträdandet var väldigtväldigt bra, med mysig miljö (typ bara vänner i publiken, 20 pers). Regina-spektor klang i sången.

Jag har också stått modell för en Parson-elev som ville fota min outfit! Kul!

Dagens citat

Hayden jämför mina egenskaper med kattens... (Hayden älskar dock katter)

Hayden:
It's not a bad thing to being a cat!

3 x Middag

Nu börjar det likan något! Kolla in mitt senaste torrfoder!


Torsdag- Baguett med Fyllning
En bit permesanbaguette
Köttfärs i tomatgojja
Körsbärstomater
Ost
Fyll baguetten och in i broilern (typ grill i ugnen)



Fredag- Bakad potatis med fyllning

En stor bakpotatis (värmd 8 minuter i micron)
Gurka
Äpple
Tomat
Köttfärs med tomatgojja och oliver (rester från torsdagens)
Creme Fraice
Smör
Hacka grönsakerna, gör ett snitt i potatisen och lägg dem tillsammans med köttfärs, smör och creme fraice



Lördag- Fylld melonhalva
Melon
äpple
Skinka
Citronyoghurt
Gröp är kärnorna ur melonen. Fyll hålet med övriga indgridienser.


ALLA SOM BLEV SUGNA: RÄCK UPP EN HAND! (eller skriv en kommentar)

Torsadag, Fredag, Lördag - Tygprover och peruker

Go kväll!
Uppdateringen är kanske inte på topp här. Det blir lite oregelbundet när det händer så mycket utanför bloggen!
Tänkte dra en snabbresumé om vad som har hänt sen sist:


TORSDAG                                  FREDAG                                       LÖRDAG


Praktik: Jag har nu börjat praktisera hos Helena Fredriksson, en jätteduktig klädesdesigner. Jag har varit med henne i två dagar, och jag har hittills fått lära mig screentrycka på hennes plagg, hämtat tygprover till vårt nästa project och pratat igenom processen. Jag kommer vara hos henne 2 dagar i veckan som det ser ut nu. De andra 3 arbetsdagarna kommer jag iallafall för tillfället spendera i arkivet där jag kommer sy om vintagekläder till butiken och jobba på mina egna syprojekt (till Tjallamalla och privat). Eventuellt kommer jag få vara något hos en designer som heter Stina som jobbar lite mer med kändisar (ingen bestämmt) och kanske även hjälpa Michael Calloway på hans nästa modevisning. Igår var jag med på inköp på staten Island, till affären. Det börjar likna nått nu!

Socialt/umgänge: Jag börjar komma in mer och mer i gänget här. Jag kan stollt redovisa att jag har gjort min första franska hälsning (puss på kinden, puss på andra). Fashion! Onsdagskvällen och torsdagskvällen spenderades framför tv:n med roomies och kompisar. Blev filmer, glass och "So ypu think you can dance". Mycket trevligt. Igårkväll bjöds det på fest av Molly. Vi firade hennes födelsedag i en gammal 50-talsinspirerad skönhetssalong, mitt på "gågatan". En söt pensionär kom förbi och ställde sig och dansade med oss utanför. Temat på festen var "Wig" (peruk). Själv lånade jag en nördcool orange peruk med tillhörande hatt. Faboules!

Shopping:
De senaste dagarna har pengarna lagts på mat från kedjan "Trader Joe's". Mycket gott inhandlades, så som, baguettbröd, potatis, mangosorbet, melon, äpple, ost, osv. Har även handlat lite grönsaker på marknaden i parken (billigt och närodlat). Imorgon tänkte jag ta på mig gympadojjsen och bege mig downtown till Brooklyns affärsområde. Target ska besökas, ett jättevaruhus med alla möjliga saker (jämför med Åhlens, plusa på möbler och mat, och dra ner priset). Hayden köpte en jättesöt sparkdräktspyamas för vuxna där i förra veckan. Gissa vem som blev totalkär i den? Lite småsaker till rummer ska också inhandlas.


Fint höstträd i Brooklyn Heights (Vid Target)


Bron över till Staten Island. Fotat från bilen..



STEKT FRUKT

Hittade på en ny efterrätt idag. Stekte lite frukt (äpple o apelsin) i smör och (massa) socker! Resultatet blev riktigt bra, mjuk frukt med knäckig stekyta. Till detta serverades glass med cookie-smak. Billigt och gott!

Jag gör annat än lagar mat om dagarna, men de inläggen behöver jag mer tid till, därför är dem mer sällsynta..uppdatering kommer snart. Har mycket att berätta!

//Katti

)

Todays food



Nudlar
Köttfärssås med oliver,  kryddad med nudelkryddan (texmex)
Mineralvatten


Fashion district

Hundratals kvadratmeter tygrullar, mängder affärer, blixtlås, knappar, detaljer......FASHION DISTRICT.

I förregår var det dags att besöka ett nytt område av Manhattan (det tar aldrig slut!). Fashion district på 9 Av var det som gällde efter lite shopping på Macys några kvarter bort. Så klockan 13.30 mötte jag upp Jules, en tjej från SMOD (designskola). Hon var ute för att leta inspiration till hennes slutkollektion så jag passade på att hänga med för att diskutera designskolor och designprocesser.

Vi promenerade gata upp och gata ner, tygaffär in, tillbehörsaffärer ut. Det fanns så mycket så det blev nästan svårt att ta in, väldigt överväldigande! Det fanns affärer som bara sålde blixtlås, i alla dess former. En annan butik koncentrerade sig på knappar och nitar. Tygaffärerna fanns också i uppdelningar: Vissa sålde bara stretchtyger, andra inte. Helt sjukt vad mycket här finns! Hittade ett jättefint turkostmönstrat sammetstyg som jag är lite sugen på..Måste kolla upp lite mått först bara. Vad är en yard i meter?

Gick också förbi Parsons (Designskolan där projekt runway spelas in) och gick på "Fashion Walk of Fame" med alla stora designers genom tiderna!

Imorgon ska jag och Helena (en designer jag är hos nu) åka in och skaffa tygprover till vårt kommande projekt som går ut på att designa två kostymer till två artister som ska uppträda på "Art festival" i November. Sjukt taggad! Nu börjar det likna nånting!

XOXO
Katti






Next Top-list song

Gierty eat's wet food now (8)

Christian made a song to our cat..

Dagens middag



Dagens middag byt Katti:
Ris
Kycklinggryta med sweet & sour-sås, äpple och oliver.
Mineralvatten

Det börjar ta sig...

När jag blir stor ska jag uppfinna GPS för mataffärer.

Storyn om mataffären kommer nu..

Klockan var 19.00, jobbet var slut och jag bestämde mig för att storhandla mat så jag kan laga mat "hemma" framöver. Mataffären som jag handlade i sist var stängd (konstigt nog. De flesta affärer stänger 21.30 här) så jag begav mig för att hitta en ny. Jag hittade en väldigt snabbt på Bedford och tänkte inte på att jag skulle gå hem med alla kassar.

Så ekonomiska Katti samlar på sig Storförpackning ris, mjölk, kyckling, köttfärs, yoggi, glass (...), 4 liter vatten osv. Jag ska tillägga att detta tog närmare en timme i en ganska liten mataffär. Man hittar ju ingenting! Och sen ska man bestämma vilket märke av varje sak man ska köpa, vilket som är mest ekonomiskt osv.

Väl ute ur butiken tappar jag det lilla lokalsinnet som var kvar. Jag går fram till en kille och säger: "Hi, do you know were I am. I'm lost". Han hjälpte mig att förklara vägen hem och jag kände snart igen mig igen.

Det var en 15 minuters lång gångväg hem, med kassar som kändes som ton. När jag väl kom inom dörren var jag genomsvettig och anfådd.

Slutsats: Sluta gå på gym och lägg pengarna på tung mat.



Catch up!

Eftersom jag oftast skriver inlägg när det är sent och jag är trött (eftersom det är då jag har tid) så får jag blanda svenska inlägg med engelska. Idag blir det ett på svenska, anar att det kommer bli ett långt ett. Så här kommer en catch-up från andra helgen i NY.

Torsdag: Dagen tillbringades i arkivet med Eva (en tjej från Schweiz). Ändrade lite plagg och pysslade runt. På eftermiddagen fick jag träffa 2 designers från LEE. De var i arkivet för att hyra gamla jeansplagg som de kunde ta inspriation från till nästa sommars kollektion. Kul att träffa dem och se hur de jobbade!

Klockan 17.00 hämtade jag Petra i affären och vi gick gemensamt hem till min lägenhet där förberedandet för kvällens 21-årsfest redan var igång. Födelsegrisen var Hayden's syster. Temat för festen var sweet 16. Strax efter vi anlänt till lägenheten kom Molly. Vi tjejer fixade oss och var girly med kläder och smink. Klockan 23.00 var alla gäster i lägenheten och 15 minuter senare anlände födelsedagsgrisen, Perry, från flygplatsen. Det blev en rejäl hemmafest och därefter utgång till en pub på Bedford St. . Eftersom jag är minst (the baby) fick jag snabbt inkaffa mig ett fake-id i form av Perry's gamla. Att vakterna däremot inte blev misstänksamman när både jag och Perry hette likadant med samma födelsedata var skumt. Natten blev lyckad!

Fredag:
En bakis Katti stiger upp zoombie-liknande klockan 09.00 för att åka med Morgan (arbetskamrat) till Ikea. Täcke, kudde, madrass och annat nödvändigt inskaffades. Efter att ha tillbringat eftermiddagen med att vänta på rörmockaren (toan flippade ut under festen...) med roomiesen begav det sig till Time Square, Manhattan. Idag var det Angelina's (roomie) tur att fylla år och hennes önskan var att äta på TGI Friday. Sagt och gjort! En cheeseburgare (amerikansk size) senare begav vi oss ut för att gå på Time Square, de ville visa mig området. Vilken upplevelse! Alla byggnader var enorma, lamporna lyste upp gatan (om jag inte vetat vad klockan var skulle jag trott att vi gick där mitt på dagen, trots att det var kväll..). Såg även MTV-studion och ett gigantiskt Toys r us (där vi lekte ett tag).
Väl "hemma" i Brooklyn blev det utgång igen men stannade inte så länge den kvällen. Jag var ganska mör efter gårdagens fest och morgonens Ikea. Jag och töserna (förrutom Angelina) knatade hem vid 02.00-tiden.

Lördag: Ännu en ledig dag. Morgonen drog ut till middagstid. Efter en uppladdning av älgpasta (heja Ikea!) tog jag tunnelbanan till Manhattan. Shoppingdags! Inne i "city" mötte jag upp Perry, Molly och Nikolas. Dagens shoppinggata blev Broadway (hann dock inte med hela gatan..). Butiker som besöktes var b.la Topshop (4 våningar ffs!), Bloomingdale's, Steaven Madden osv... Vissa affärer var helt enorma! Det var sjukt coolt att få gå i alla butiker som modetidningar och reseguider skriver om. Dock blev det inga inköp (fastän jag hittade en del..). Måste tänka ekonomiskt, så vill avakta och ser hur ekonomimin klarar sig ett tag först. Dock kommer nog min förnuftighet inte vara så länge...Bestämde med Nikolas att vi skulle till "fashion destrict" på Manhattan nästa vecka. Det är området där man köper tyger o, pärlor och andra sygrejor! Ett helt område! Ska även besöka tygaffären från Project Runway då!

Efter shoppingrundan blev det Bio. Vi såg Coco Chanel. Skönt med en film som är textad på engelska (franskt tal) så man slapp att vara så koncentrerad. Biograferna här i NY är inte vinklade som i Sverige. Alla sitter på samma nivå och stolarna är delade i två grupper med en gång i mitten. Föredrar faktiskt Sveriges biografer. Filmen var bra. Den får 3 av 5 toasters! (Lite för mycket drama, lite för lite mode). När vi kommer ut från Biografen nästan skriker Hayden ut: I NEED A CIGARETTE AND THEN A DRINK. My roomies <3.

Vi beger oss till en resturant för att äta ute en sista gång innan Perry åker hem. Den middagen var nog den bästa jag har ätit på länge: Rosmarimarinerad citronkyckling. För en gångs skull lyckades jag trycka hela amerkanar-sizen på middagen! Jag är hungrig typ hela tiden nu (för lat och snål för att laga mat).

Söndag: Idag var jag tillbaka på jobbet. Gjorde inte så mycket mer än uppdaterade jobbarmatesen om helgen, steemade plagg, och diskuterade min framtid de närmaste veckorna med Malin. Hon ska försöka se till så jag kan praktisera hos en designer till butiken som håller på att göra en kollektion till en modevisning som är snart. Hade varit jättekul! Tydligen hade Victoria Secret varit i arkivet i Lördags. Synd att jag missade det. Efter jobbet blev det storhandling av mat. Jag ska bli bättre på att laga mat nu framöver. Laga mer, äta ute mindre. Annars sviker budgeten mig (jag vill ju shoppa lite också..). Mat-inhandlingen var en historia för sig...Berättar i nästa inlägg.

Dagens middag bestod av:
Skaldjurs soppa
2 rostade mackor med cheddarost
1 äpple
1 Yoggi

Det blev ett långt inlägg...Hoppas ni orkar läsa!
Vad har ni gjort där hemma?

//Löööve, Katti



T I M E                 S Q U A R E             BY                N I G H T

Pre-uppdate

Mycket i helgen! Berättar snart med foton! Stay in touch. Sooova nu!

Dagen citat

Vi står och disskuterar vilken resturant vi ska äta på. Molly föreslår ett ställe. Hayden tänker inte på maten iaf..:

Hayden: How is the light there?!

Städning och hang out

Okey, so here we go...The first post in english. I just warn you, the clock is allmost 00.00 and Im really tired.

I had a really good day today! I was in the arcive almost the hole day. I cleaned up the sewing room. There actually was a floor underneath alla bags and clothes. Now I can start with all sewing project, booth to the store and my own projects.

The evening was spent with my roomies. My last roomie came home this morning from Argentina so It was really fun to meet her. I really like her! So all of us took a cuple glas of wine and then we went out for some dinner. We ended up on a Asian vegitarian place. It was really good! I started to get to know my roomies now and they are very sweet! Tonight we were planning a lot to do, chick flick-nights, parties, halloween, witch place they are going to take me to, what I have to eat before Im leaving and stuff like that. On friday we maybe go to the city (Manhattan) for some shopping and food. I think if we are going depence how hard the hangover will be after the party tomorrow...

Now Im going to clean up my room, and then I will sleep a couple of hour before Im of to the arcive again.

BEFORE KATTI





After Katti






RSS 2.0