Textil operation

En normal vettig männsika skulle inte börja ändra på sin balklänning två dagar innan balen. Jag är varken normal eller vettig i det här fallet. Har gått runt och stört mig på att bandet vid urringningen var liiiite snett. Antagligen inget någon annan skulle märka, men jag irriterade mig som tusan på det.  Aå jag tog tag i saken ikväll. I en timme satt jag och pillade med klänningen medan svetten rann. Inget fick gå fel nu, för jag hade inte tid att köpa en ny eller sy om hela klänningen. Men sprättaren och maskinen sammarbetade och tadaaa: Ett exakt rakt band!

Go natt!


Lördag

Go kväll!
Här kommer en snabb uppdatering av min dag (jag har ju blivit väldigt dålig på att underhålla bloggen):
Idag har jag sovit länge för att försöka få bort den envisa fökyldningen. Tror jag lyckades delvis! Jag bättrades iallafall så pass så att jag orkade med en shoppingrunda senare på eftermiddagen (vilket iförsig inte behövs mycket för när det gäller mig) En shoppingrunda blev det iallafall med min kära lilla Åse. Det inhandlades ett par fusia-färgade shorts, en jeans-jumpsuit. Jag köpte även en stor grå tröja (som ska användas till snickarbyxeshortsen som jag håller på att sy). Jag var sugen på ett par skor men misslyckades även denna gången med att hitta ett par. Vad är det med skoutbudet? Inget som lockar mig till max även om det finns hur många snygga par skor som helst. Har jag blivit ännu mer kräsen?

Jag har även hunnit sy lite på snickarbyxeshortsen, hoppas på att hinna klart dem och sätta på bandet på studentklänningen innan studenten. Ska försöka hinna. Håller samtidigt på med ett kollage på klassen i photoshop. Kul att minnas tillbaka på alla bilder.

Mellan syendet blev det vilande, ritande och fikande i solen. Härligt väder!
Just nu håller jag på att packa upp resväskan från Prag. Snart klar. Därefter blir det sängen. Upp och jobba imorgon. Känns konstigt nu när man har varit ledig i nästan 2 veckor. Saknar nästan mina tanter <3

Sov gott alla där ute<3
Natti//Katti

Season 2, episode 11: Färdig Balklänning!

Äntligen är den klar! Det har varit en lång men rolig väg till resultatet med mycket svordomar och pillande. Men det har det varit värt! Jag är nöjd med resutatet med tanke på att detta är min första långklänning jag sytt.
Så här är den, Klar för bal, 2009.





Info
Material: Röd satin
Foder: Röd satäng
Foderlager: 1 långt, 2 byst
Stöd: Stödfjädrar i livet                          
Upplägg: Handsytt
Modell: Axelbandlöst, släp


Back in town

I'm back from Praug!
Resan var lika bra som väntat! Rädd att jag skulle bli besviken eftersom vi i klassen gått och peppat inför resan flera veckor innan. Men jag måste säga att helgen var väldigt lyckad! 4 dagar av fina drinkar, mycket shopping, en massa festande, utflykter till turistattraktioner och dyrbar kvalitétstid med favoriter!

När jag kom hem igår blev det direkt en tur till sömnens värld. Har inte varit och hälsat på där så mycket den senaste tiden så det var väl behövt. Idag har jag inte sovit  än, även om jag fortfarande skulle behöva. Så det blir läggdags efter detta inlägget. Trots sömnigheten tog jag mig an att rita mönster till mitt nästa projekt: Blommiga hängsleshorts! Har haft dem i tankarna sedan februari men jag har inte hunnit sy dem pga Balklänningen och studentklänningen. 

På tal om balklänningen...så är den klar! Foto kommer upp under veckan. jag lovar att inte skjuta på det längre än så. Jag är så dålig på att ta tag i den där fotograferingen..Vet inte varför. Men snart kommer bilder upp!

Bjuder på en skiss på mina hängsleshorts innan jag pyser iväg!(Ursäkta bildkvalitén)
Sov gott alla!
Natti<3
//Katti

 

PRAG

Hej!
FörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåtFörlåt
Kommer tyvärr inte hinna lägga upp bilder på balklänningen eller studentkläningen innan jag åker. Hemskt ledsen. Men de kommer upp snart! Det lovar jag!

Blir till att packa idag, och baka, och göra klart skivorna till resan osv. För ikväll är det PRAG som gäller!
Ha det bra här hemma i Sverige så ses vi snart!
//Katti


Statustjeck!

Här kommer en ytterliggare statustjeck på de pågående klänningarna:

Balklänningen
Avklipp av lösa trådar sen Klar för plåtning! Smycken, skor och väska är också klara.

Studentklänning
Underkjolens tyll ska friseras. Sammetsband ska sys på i midjan. Avklipp av lösa trådar. Accesoarer är klara. Plåtning!

Bilderna beräknas komma upp under nästa vecka. Ska försöka hinna iallafall!

Coolt soffbord



Sökte bilder på ett bord till mitt datorprojekt i skolan. Fick denna träffen på google. Sjukt coolt bord! Hade varit perfekt kontrast i en "stilig lägenhet" Tänk fin röd soffa, svartbetsade möbler, krukväxter, fruktfat och denna! Sjukt coolt! Säg till mig om ni hittar något liknande nångång ;)!

10000 meter tråd



                            Tycker jag lyckades knäppa en någorlunda fin bild för en gångs skull!

Effektiv ekorre

Hej!
Idag var jag hemma. Tyckte inte det var lönt att gå på vår enda lektion där vi ändå skulle arbeta själva största del av timmen. Slashas där, men desto mer effektiv hemma.

Dagen började med att jag gick upp klockan 9 (jobbigt). Jag åt frukost och sen började jag städa syrummet som inte såg allt för najs ut efter både balklänningen och studentklänningen (båda är nästan klara nu, finputs kvar bara!). Städade bordet, plockade upp nålar, kopierade ut de nya mönsteröversikterna till mönsterpärmen, damsugade, dammtorkade, sorterade mönster. Detta tog ca 3 timmar och blev ganska drygt i slutändan. Men hittade lite överraskningar på vägen! B.la Mormors gamla mönsterkonstruktions-anteckningar!

I pauserna mellan städandet pluggade jag (hmm, städandet var nog mer paus är plugget). Biologi och Matte som stod på listan idag. Hann med vad jag skulle iaf.

Hann också ta en inlinesrunda med vovven i eftermiddags. Vi åkte upp till blomsteraffären och beställde små röda roser till min håruppsättning inför balen. Nu kan jag pricka av det med.

Ikväll har jag pluggat lite till och varit ute och sprungit en runda. Får creda mig själv lite på tiden. Bättre än vad jag förväntade mig!

Detta inlägget blev lite terapi för mig :P. Är en sån person som tycker att jag alltid hinner för lite på en dag. Idag borde jag vara nöjd. Just det! Men tiden är en fiende den närmsta veckan, så mycket som ska in i skolan och prov. dessutom skulle mitt eget rum behöva en rejäl omgång. Jag måste hinna baka till Dannes födelsedag (bussresan ner till prag ^^)! Men jag ska övervinna min fiende, den envisa klockan!

Ha det bra alla där ute och sov gott! <3
//Katti


Statustjeck

En liten snabb uppdatering från syrummet:
Balklänningen
Status: Nästan klar
Kvar att göra: Sy på rosetten och stryka en massa
Beräknad tid: 2 timmar

Studentklänningen
Status: Halvklar
Kvar att göra: Fålla foder och klänning. Sy fast foder vid dragkedja. Sy klart tyll-underkjolen. Sätta i band i midjan.
Beräknad tid: 3 timmar

Känns inte helt omöjligt att hinna innan den 20:e (Prag sen)trots en massa läxor.

Ha en mysig kväll!
//Katti

T y l l   ä r    v a c k e r t.  Mattan under är mindre vacker.


Shoppingvecka

Jag har sånna där shoppingveckor, då köpsuget inte riktigt ger med sig förrän man har fått det där plagget man längtar efter. Denna veckan är en sån vecka. Shoppandet började i måndags, då jag och pojkarna for ut till malmö på vår annars ödsliga regelbundna håla. 2, 5 timmars intensivshopping blev det, både för mig och pojkarna. Agerade "personal shopper" till Danne och såg till att han fick skjortlagret påfyllt tills vi bär i väg till prag om två veckor. Som utbyte fick pojkarna slasa efter mig i alla damklädesaffär. Jag får erkänna att jag njöt lite av att se dem plågas ;). De har dock blivit mycket bättre! För två år sedan hade det pustat och klagat efter en kort shoppingrunda. Idag ger de sitt smakråd och ser nästan intresserade ut när jag modevisar det ena plagget efter det andra. De lär sig! Mitt shoppingresultat i måndags blev: Ett par shorts (snar sommar!), ett par 7/8 jeans (min nya favoritlängd) och en svart partyklänning till Prag. Provade även ett par kostymliknande 7/8-chinos som jag blev förälskad i. Dock fanns inte min storlek inne. Det skar i hjärtat. Såret fanns fortfarande kvar när jag kom hem och jag kunde inte sluta tänka på byxorna. Så jag letade upp nummert till alla Veromoda-butiker i Skåne och började ringa runt. Till sist fick jag napp på Burlöv Center! Exalterad bad jag dem att lägga undan byxorna till onsdag.

Så igår bar det av till Burlöv efter skolan. Denna gången blev det Michelle som fick plågas med en shoppingrunda (Jag förstår inte att folk fortfarande tackar ja till att shoppa med mig). Byxorna köptes i två färger och sen var det dags för tidsfördriv till tåget skulle gå, vilket innebär titta runt i övriga affärer som i sin tur, (o)lyckligtvis leder till fler inköp. Shoppingkassen utökades med ett marint linne, badmössa (söt!), nagellack och örhänge.

                                             
Nu är det shoppingstopp för ett tag. Har fått tre tidningar denna veckan också (Elle, burda och en spansk sytidning) så jag har att göra i pauserna där jag inte pluggar, jobbar eller syr på student/balklänningen. Dock är dessa pauser inte många de följande två veckorna. Mycket i skolan nu framöver. Men sen är det Prag som gäller! Får se det som en belöning! Ser fram emot det väldigt mycket!

Måste bara säga att jag var på Afron ikväll, och vad kul det är! Lyckades få med mig Åse också. Hon är helt fast. Så: Afro-passen på Gerdahallen rekomenderas varmt!

Nu ska jag skriva en recention om Franz Kafka (svenska-arbete).
Ha det bra!
//Katti

  



   


Härmapor

Kollade runt mina dagliga sidor på nätet och hittade två väääldigt snarklika bikinis. Den svarta från Top Shop och den turkosa från Gina Tricot. Har en känsla av att båda kedjorna leker copycats där ett större märke är förebilden. Men vem vinner i detta tvåmannaracet? Jag hejar på Top Shop.





RSS 2.0