I GOT IN!

Jupp! Fick brev från Tillskärarakademin igår att jag har kommit in till hösten start! YÄS!
Nu har jag en säkert plan B iaf. Plan A är fortfarande Förberedande programmet på Textilhögskolan, men tillskäraraakademin är ett bra alternativ!

För att fira detta blev det en shoppingrunda (före beskedet..haha). Eftersom jag inte haft tid att shoppa på länge (Hade egentligen inte tid igår heller, men ibland måste man..) så blev det e ganska stor budget..Den 25e smäller det? Right? haha. Två par skor, en skum byxdress (but I like it!), en transparant gammelrosa blus, en röd top, en marin kavaj och ett linne. Mycket nöjd med dagen. På kvällen blev det plugg och studnetklänningsprovning och den satt perfa på min Kund, Åse! Resterande tid av veckan blir det jobb, plugg och sy klart klänningen och en annan beställning. Var föresten på Tjallamalla igår också och lämnade in lite plagg.

Nu blir det raportskrivande om Lyocell (ett regenatfiber).
Catch ya later!
//Katti

Min fina skumbyxdress med vida ben. Från Gina.

Och nya kilklackarna. Från Weekday.


SOOOLSKEN

Maah, känner hur D-vitamindosen stiger i kroppen och fräknarna leta sig fram. SOOOL!
Sitter och pausar från plugg med en clementin, en hund och en bob Marley. DET är gött mos.
Provdagen på tillskärarakademin är över. Inget mer att göra nu än att vänta på besked.
Nästa vecka blir det tenta och snart närmar sig studenterna. SOMMAR.

/Kärlek


GALET KAOS

Nu är det mer GAAAAALET än på länge, dvs GALETGALET. Fick precis inbjudan till provdag på en skola, vilket iförsig är galet BRA! Men det är om SEX DAGAR! Galet! Utöver fulltidsjobb, tentaplugg, inlämningsraport, tre beställningar så ska jag nu lyckas förbereda min portfolio samt sy ett plagg innan tisdag! WAOAO, du villl inte vara i närheten av mig just nu..
Dags att återgå till schemplanering!
Bjuder på en dagens av Irene:

"Kan du inte ta han på MQ? Han verkar kreativ och sen går han roligt också."


Cant buy me love? Right..

Fötterna värker efter en lång arbetsperiod och dag. Ändå tänker jag på skor. Jag är lite kär igen.


Miljöprojekt - Sopor inte alltid skräp.

En av deluppgifterna till höstens ansökning var att bearbeta något som var viktigt för en själv och som man ansågs vara relevant även för andra. Jag valde ämnet Miljö. Jag visade på tre olika idéer för en hållbarare utveckling inom modebranchen.

STORT tack till min modell, Felicia, som stod ut i kylan!

KLÄDER AV "SOPOR"
Klänning gjord av soppåsar och gamla tuggummipaket.
KLÄDER AV EKOLOGISKT TYG
Tyget är ett ekologiskt bomullstyg märk med "EU-blomman".


OMVANDLA SECOND HAND TILL "FASHION HAND"
Jag omvandlade en jeansklänning och en gammal kostym till
en jumpsuit med djupurringning bak.


Ett längre inlägg..

Nu är jag ett par minuter innan läggdags. Ett intensivt inlägg, varsågoda:

Den största men inte helt oväntade nyheten sen senast är att jag inte kom in på Modedesign-programmet i Borås. Detta anade jag dock så egentligen borde jag inte ta det så hårt. Jag känner väl egentligen själv att jag kanske inte riktigt är redo för det än, kunskapsmässigt. Men jag är sugen, det kan jag inte förneka. Jag sökte samtidigt det förberedande programmet, som i nuläget kanske skulle passa mig bättre. Svaret på det har jag inte fått än. Håll tummarna! Håller på att sätta upp back up planer just nu. Har sökt ett par förberedande program på andra skolor. Så sent som igår fick jag reda på att jag har gått vidare till provdag på den av dem. Kul! Är inte så inläst på den skolan, så jag får helt enkelt gå på magkänslan när jag kommer dit på provdag, om det är en skola jag kan tänka mig spendera ett år på. Jag vet att jag inte borde vara petig, men jag tänker inte påbörja något jag inte tror på. Jag fortsätter att kämpa för att komma in någonstans. Jag hatar när folk redan börjar säga "du kanske borde tänka om..". Efter ett försök, aldrig. Vilken framgångsrik människa har gjort det? Ingen. Just det. Jag vill först vara säker på och bevisa för mig själv att jag inte är tillräckligt talangfull innan jag ger upp.

Så hösten är fortfarande oviss, vilket är ganska jobbigt. Det är påfrestande psykiskt att inte veta vad som händer, att inte kunna planera in nått och att leva i ett "det beror på vad som händer till hösten.."-senario.  HAr skrivit upp mig på ett antal bostadsköer i ett par städer där jag har sökt skolor. Sen får vi se vad som händer. Åh, denna ovisshet..

Just nu händer mycket iallfall! Studiemässigt sett har jag just nu mycket plugg att göra. En stor inlämning i Materiallära i slutet på månaden samt en tenta i början på nästa. Kurserna; Mönsterkonstruktion, kroki och digital modeskiss är iallafall avklarade och det känns bra! Tre saker mindre att tänka på!

På sysidan känns det ganska motigt just nu. Kan inte hjälpa att känna mig lite dålig och omotiverad efter svaret från borås, trots att jag var inställd på det. Tydligen kan man inte intala sig själv något till fullo. Men det börjar gå lättare igen och jag är glad att jag har en del beställningar på lager som jag måste ta itu med. Imorgon är det provning av ett plagg. Om ett par dagar ett annat plagg. Snart blir det att ta tag i lite mer avancerade saker och sy plagg som jag kan visa upp på provdagen i Juni. Mönsterna gör jag själv.

I NUnuet, det vill säga imorgon, är jag ledig! Första dagen på 6 dagar (då menar jag mitt butiksjobb, inte syendet). Då ska det efter lite förmiddagsplugg avnjutas en eftermiddag i fint sällskap av Line, Ina och en fika! Mysigt ska det bli! Efter det väntar lite plugg eller syende. På kväller fajtas jag mot Åse i på Boxningen. Ska bli kul! Ser fram emot lite ledig tid.

Nu ska jag fortsätta att vänta på framtiden!
Sov gott, världen.


I väntan på längre inlägg: Min nya hemliga kärlek.Från Scorett

RSS 2.0