Söt väska

Go kväll!
Hoppas allt är bra med er! Har egentligen inget jätteintressant att skriva om idag men tyckte det skulle vara skönt att skriva av mig lite bara. Så här är en vanlig tisdag för mig:

Dagen började med Matte diskret-lektion, mycket najs eftersom det är en av de få lektionerna vi har hela klassen. Jag älskar min klass verkligen, saknar de redan efter en veckas lov(Hur ska det gå efter studenten?!). Flenkan var dock sjuk idag, men imon så ses vi förhoppningsvis:). Fick tillbaka provet från förra veckan på matten. Nöjd med resultatet!:).

Efter matten var det dags för Kemi B och även där fick vi resultat från senaste provet. Väldigt nöjd, börjar tro att det där MVG:et i betyget går att fixa ändå :D. Kemilektionen fortsatte med eget arbete som ska vara klart nästa vecka. Klorväten, YEY...De är giftiga, kom ihåg det!

Nästa ämne för dagen var digitalt skapande där vi just nu gör en meny med animationer, till en dvd-film. Jag gör en meny till Bumbibjörna :D. Dock sjukt svårt att hitta opixliga bilder på de små rackarna. Tekniken var inte så bra på 80-talet. Men det ska nog funka ändå.

Sista lektionen för dagen var Teckna, måla, forma. Vi håller på att göra "stämplar" genom att karva ut mönster i linoleum (trä/kork). Blev klar med stämpeln idag (motiv: Peacetecken med slingrande blomranka) så jag kunde börja trycka idag också. Helt okej resultat. Dock svårt att få trycket jämnt.

När skolan var slut gick jag ner till stan en runda för att köpa band att ha i midjan till min studentklänning. Jag hade först tänk att ha ett mossgrönt (NV=mossgrönt band på studentmössan) sammetsband, men när jag hittade ett jättefint brett sidenband så började jag tveka vilket jag skulle ha. De var ganska dyra metern så jag kunde inte köpa båda, så jag struntade i dem idag och gick till H&M (det ligger påväg till bussen..). Där hittade jag världens sötaste lilla väska som jag blev kär i. Köpte den sista! Ibland har man tur :).

Sen var det dags att bege sig hemmåt. Väl hemma satte jag mig med pappas laptop i solen och skrev lite till på kemiarbetet. Lyxigt schtekigt! När fingrarna började krampa drog jag på mig inlinesen och åkte bort till Åse där jag hämtade Gilmore Girls säsong 1 (tack för lånet!). Inlinsen bar hemmåt också och sen var det dags att pyssla lite på studentklänningen. Själva ytterklänningen är nu nästan klar och fodert är utklippt. Balklänningen är på samma stadie som i förra inlägget. Och tja, nu sitter jag här och skjuter upp skolarbete. Men får nog gå och ta tag i det nu!

Vad har ni gjort idag?

Ha det bäst!
//Katti

Min nyinköpta ögonsten! H&M


Balklänningen season 2, episode 10

Go kväll!
Nu börjar balklänningen närma sig slutet. ÄNTLIGEN! Ganska trött på den i det här laget. Men är relativt nöjd med resultatet. Är perfektionist gällande skrädderi så har alltid något att peta på, på mina små skapelser, så nöjd är ett bra betyg! Jag har nu alltså sytt klart upplägget, 5 meter för hand!, puh. La Ink på discovery med klänning och nål i hand var det som gällde i helgen. 2 timmar senare var upplägget klart! Nu är det bara fastsättning av rosett och band kvar, sen är det röda mattan som gäller ;). Nästa och därmed sista episoden av Balklännigen får ni se en helbild på klänningen! Nu har dessutom arbetet med studentklänningen börjat och jag har redan hunnit halvvägs, så förhoppningsvis om någon vecka lägger jag upp bilder på den med.

Hoppas allt är bra med er annars!
Kramar
//Katti



Nitad Platå

Hej!
Det var ett tag sen jag skrev här sist..Började inse att de där med dagliga inlägg var svårt att hinna med tillsammans med allt som sker ju nu. Så tyvärr kommer det nog bli färre inlägg här en tid framöver, med undantag för perioder då jag spär på lite grann. Som ni ser har bloggens "arkiv", "senaste inlägg" m.m hamnat underst på sidan. Inte så bra. Men för att kompensera har jag satt in en liten musikspelare brevid, så nu kan ni även ta del av min musiksmak när ni besöker bloggen :P. När jag får tid över ska jag fixa upp arkivet och musiken till högerkanten på sidan igen. När jag loggade in på bloggen idag såg jag att jag hade en kommentar från självaste Lina Qvist (duktig modedesigner) under inlägget om symässan. Jag får be om ursäkt för att jag skrev att det var symässan som anordnade modevisningen. Det är Lena som ska ha credsen! Gå in på hennes hemsida vetja! Väldigt snygga kläder. Klicka här.

Sen sist jag skrev har jag hunnit se Katedralskolan spex, sytt på balklänning (upplägget pågår, ny episod kommer vid nästa arbetstillfälle), redovisat projektarbetet, haft en del prov, jobbat och idag har jag klippt mig. Hunden min har också hunnit bli frisk som tur är. Tiden bara springer iväg just nu så jag har inte riktigt ro att sätta mig och blogga varje kväll. Men lite inlägg då och då kan inte skada. Och så bli inläggen lite mer händelserika!

Som sagt, var hos frisören i eftermiddags. Påvägen dit passerar man oundvikligen ett par skoaffärer (Om man tar den närmaste vägen vill säga. Lat som jag är så hade jag inga planer på att promenera ett par extra metrar. "Straffet" kom ganska snabbt. Jag sögs helt plötsligt in i både scoretts butik och Biancos. Och nu är jag såld igen. Ögonstenen denna gången var ett par platå gladiatorsandaletter. Med nitar! De är dessutom vackra att ha som prydnad...Man får dock tänka på vad man har till dem. Kort kjol = nono. Slimmade stuprör/tight = Fullträff..Lönen kommer nästa vecka och det tackar vi för!

Ha en bra kväll!
//Katti


Stress

Go kväll!
Får börja med att be om ursäkt för mina dåliga uppdateringar. Ikväll blir det tyvärr inget annorlunda :/. Väldigt stressig kväll. Kemiprov imorgon så håller på att plugga som en galning. Till på kuppen har vovven blivit sjuk så just nu är han hos vetrinären med mamma och pappa :( Magen som krånglar, för mycket märgben. Hoppas på att de kan göra honom bättre snabbt så han slipper ha ont :(.
Måste försöka fokusera på kemin nån timme till nu! Megaprov..Återkommer när jag får mer tid i vardagen igen.
Ha det bra!
//Katti

GarderobSTÄDNING

Afton!

- Mamma, jag håller på att städa min garderob
-Vad bra! Släng nu rejält.
-Det fanns en anledning till att jag sa städa och inte sortera..

Så lät det vid middagsbordet ikväll. Men jag har varit duktig, jag har sortera ut ca 10 plagg. Kännde att det var dags för vårskiftningen (Ta ut vinterkläderna från garderoben i mitt rum och byter dem mot vårkläderna från garderob nummer 2) och ett par plagg hamnade hos UFF på vägen Hann med att sortera ett par klädesbackar under sängen också men byrån tar jag tag med någon annan dag. 

Det är  faktiskt ganska kul att städa garderoben (om man bortser från alla kläder som måste sorteras bort för att man inser att man nog inte har varit så aktiv med träningskortet trots allt). Hittade ett par plagg som jag alldeles glömt bort, nästan som gratis shopping! Punktröjan nedan köpte jag i vintras. Lät den hänga i garderoben för att den var för kall för att användas då. Jag glömde bort den men idag, tada, en ny tröja! Kommer ihåg hur glad jag var när jag hittade den, åh <3. Så krisar det i plånkan; städa garderoben! Medan jag höll på att plocka in kläder i garderoben insåg jag att jag har något för blusar denna säsongen. Tror jag börjar bli trött på mina t-shirtar. Det går i vågor det där.

Imorgon blir det ännu mera kläder, eftersom jag jobbar. Hoppas på mycket folk! Nu är det läggdags!
Sov gott!<3
//Katti  

Lite kär igen


Ett smakprov från årets blusinköp

Sko eller konst?

Idag har jag inte mycket att berätta. Jobbat hela dan och ikväll var släkten här på middag. Återkommer imorgon :)
Bjuder på en inspirerande bild istället!


          sko                  konst            elller           både             och         ?

Älskade trasselklänning.

Hej.
Är väldigt förbannad på balklänningen just nu, men ska försöka att inte ta ut det på er. Upplägget krånglar. Det började med att jag bad mamma om råd när jag skulle lägga upp klänningen. Hon tyckte att jag skulle klippa av fodert rejält i nederkanten ¨för att inte riskera att det hängde ut nedanför klänningen. Jag tyckte att jag kunde vänta med att klippa av fodert tills jag kommit på en bättre lösning. Men jag tog mammas tips ändå och kapade fodert 4 cm mer än själva klänningen. Vad jag inte tänkte på var att jag nu inte har någonstans att fästa själva klänningstyget vid upplägget. Gah, måste tänka ett steg längre! Och mamma trodde man la upp festklänningar på samma sätt som en vanlig klänning (lägger upp fodert för sig och tyget för sig) så hon ville ju bara vara snäll och hjälpa mig men det blev fel. Jag måste lära mig lite på mina egna idéer framöver. För att återgärda skadan måste jag förlänga fodert, dvs klippa ut nya delar igen, sy ihop dem och sy på dem på det befintliga fodert. Efter det är jag tillbaka där jag var innan.
Men lite ont för gott med sig, eller hur är det? Nu kommer jag inte tveka nästa gång jag lägger upp en klänning i samma modell. Får dessutom träna mitt tålamod. Om man ska bli designer måste man tåla att kunna göra fel och orkar återgärda dessa.

Efter kemiprovet på tisdag är det balklänningen som gäller till 100%!

Ha det bäst!
//Katti

(En shopaholics) Mina bekännelser

Go' kväll!
Igår hann jag inte med att skriva något inlägg så här är både för idag och igår:
Gårdagen började vid halv 9 då jag motstridigt klev upp ur sängen. Det gick lite lättare när jag tänkte på varför jag skulle gå upp denna orimlig tid: Shopping! En timme senare bar det av till malmö med Joy, Felicia och Sofie. Målet med shoppingrundan var att hitta balskor, balväska och tyg till studentklänningen. Uppgift 1 och 3 lyckades, samt uppgift 4 som tillkom under dagen (4: Övrig shopping, eller som jag gillar att kalla det: Nöjesshopping!). Balväskan blev en röd variant med veck (förlåt Ina för att det blev samma modell som din :/). Fanns inte mycket att välja på nyansmässigt sett. Den flesta röda gick åt orange istället för vinrött. Men den här är jättefin! Tyget till studentklänningen blev ett cremevitt med hålmönster så man ser det något mörkare cremefärgade fodert genom. Även cremefärgat tyll inhandlades till en underkjol. Creme Creme Creme. Modellen på klänningen blir en 50-talsvariant. Skiss kanske kommer upp senare. Den övriga shoppingen bestod utav: En mugg med gammeldags motiv från Lagerhaus, en svart blus med knappar längs hela ryggen från H&M och en vit spetsbody från Cheap Monday. Balväskan köptes på Södra högtidskläder och tyget till klänningen på Stoff och Stil. 7 timmar senare var jag hemma igen. En vanlig shoppingrunda helt enkelt!

Idag har jag pluggat en hel del Kemi..Tog dock en paus vid lunchtid för att äta Sushi med Åse. Trevligt trevligt!
Ikväll har jag varit på bio med min kära kusin. "En shopaholics bekännelser" var det som visades på bioduken. Kände igen mig allt för ofta i filmen, det bådar inte gott. Replikerna "Byxorna köpte jag för att matcha den nya tröjan" och "Jag måste ha en ny handväska, jag har iiiiingen som passar till min nya klänning" har också lämnat min mun ett par gånger. Men eftersom jag hade min kusin med mig behövde jag inte känna mig allt för utsatt. Hon gillar också att shoppa, vi är trots allt släkt. Kvällen avslutades med en kopp mocha latte på Espresso house, där jag också fick hjälpa en man med hans digitalkamera. Lyckades klura ut hur man satte på "anti-rödaögon"-läget på en kamera med ungerskt språk. Heja tekniska mig! ;)

Hoppas ni har haft en lika bra dag som jag!
//Katti

Balväskan

Balklänningen season 2, episode 9


Idag har det sytts på balklänningen! Har hunnit att fixa klart ovankanten, bestämt mig för den veckade rosetten och ökat bredden på den, jämnat till nederkanten på klänningen och klänningens foder (5 m omkrets vardera..). Nu är det upplägget som väntar, rosetten ska på och fodert ska fästas vid dragkedjeöppningen. Imorgn bär det av till Malmö med Felicia och Joy för att titta efter balskor och förhoppningsvis komma hem med ett par också! Behöver skorna för att kunna lägga upp klänningen! Efter malmö blir det "Stoff och Stil" där extra tyg till klänningens rosettband ska inhandlas. Ska även köpa tyg till studentklänningen! Det blir en lång dag imorgon helt enkelt. Blir till att ställa väckaren och lägga sig nu!

Bilden till förra balklänningsepisoden vill fortfarande inte funka :/. Hoppar över den, ni får den nyaste här istället.
Sov gott!<3
Katti


Kändisillustration




Det blev inte så mycket kemi ikväll trots allt..Fortsatte rita på min kändisillustration, den jag började med när jag var sjuk förra veckan. Den blev sådär, inte särskillt lik egentligen men någonstans måste man börj.Här är resultatet. Kan ni se vilken kändis det är?
(bilduppladdningen verkar fungera någorlunda nu. Får inte rätt på bilden jag tänkte lägga upp i den senaste balklänningsepisoden, men fixar det imorgon)

Natti!<3
/Katti


Bildstrul

Det funkar fortfarande inte att lägga upp bilder på bloggen. Nån som vet vart felet ligger?

Lundadag

Hej!
Kom precis hem från Lund. Denna dagen har jag spenderat med Ina. Agerade personlig coach när hon delade ut sitt cv lite överallt. Efter det hade vi gjort oss välförtjänta av en glass. Blev en Lundaspecial (3 kulor kulglass plus mjukglass med sylt). Det gäller att inviga glassäsongen rejält! På vägen hem hoppade jag av vid Nova och gjorde en snabbransakan. Jag hade skosug som tusan. resultatet blev två par nya balerinaskor från Indiska, ett linne och en spetsblus, båda från Lindex. Inte de vanligaste guldgruvorna på mina shoppingrundor men man ska inte underskatta dessa affärer. Letar man så hittar man!

Ikväll blir det kemiplugg. Mindre kul men nödvändigt. Imorgon är det balklänningen som gäller, Joy joinar också:). Nån mer som vill ansluta sig till syjuntan imon? Vi börjar efter 10.

Ha det bäst!<3
//Katti

balklänningen, season 2, episode 8

Go' kväll!
Ikväll har jag sytt på balklänningen. Sydde två rosetter med två olika metoder. Rosetten ska sitta i ryggens ringning, i höjd med svanken. Jag sydde en "vanlig" rosett och en rosett som är uppbyggd av samma sorts veck som kantbandet upptill på klänningen. Den sista metoden var tidskrävande. Kan säga att jag är väldigt trött på att mäta och stryka veck just nu. Det är alltig svårt att bedömma hur mycket tyg som går åt vid veckning. Jag tog lite för lite på bredden märkte jag när rosetten nålades ihop. Jag vill ha den mer "puffig" än vad den blev så om jag väljer den typen av rosett tänker jag förlänga bredden på den eller göra om den helt (hoppas inte det behövs!). Nästa gång jag syr på balklänningen ska jag fixa till rosetten, sy "band" till rosetten samt fixa klart ovandelen på klänningen. Sen är det bara upplägget kvar! Till det behöver jag skorna först så det blir en dag i stan senare i veckan.

Bild kommer imorgon. Serven klöddar tydligen.

Sov gott!
Natti/Katti

Sol och isglass

Go kväll!
Solen skiner fortfarande! Åh, vad jag blir lycklig av det här vädert! Kinderna hann tillochmed att bli lite lätt solkyssta idag när jag satt ute på trappen och pluggade kemi. Gasformler i solen kan aldrig gå fel ;). Idag blev mest en chilldag. Dagen efter festdag brukar det bli så. Det blev LTH efter pexföreställningen igår. Pexet är över nu, lite sorgligt, men gud vad kul vi hade! Bra jobbat, alla!

Åt även årets första isglass med Michelle i solen idag! Efter det blev det en grillad korv och en runda med hunden, som för övrigt också njuter av vädert. Vi brukar sola tillsammans, han och jag. Måste se rätt roliga ut, båda sitter med näsan upp i luften och andas in vårdofterna. Hoppas vädert håller i sig!

Nu är det påsklov! Blir nog inte mycket slapptid denna veckan, men det gör inget. Det mesta inbokade är kul saker. Lovet invigs i övermorgon med Glasskulturen och Ina. Ska bli kul! :D. Ska också hinna med att jobba 2 dagar av lovet, plugga inför kemislutprovet, bio med kusinen, sy klart balklänningen, fixa balskor och fixa tyg till studentklänningen. Känns inte helt omöjligt!

Ikväll kilar jag nog hem till mina bästaste Åse. Lite kvalitetstid med Sing Star som gäller :). Mys.

Ha en bra kväll!<3
//Katti

Jag är en solskensdriven cell.

I'm back!
Nu har jag börjat friskna till lite från förskyldningen och är tillbaka i skolan och vardagen igen. Måste erkänna att det var skönt med en liten paus från allt. En chans att pusta ut och sova. Nu är det nya tag som gäller! Har ni märkt att våren är här?! Idag kunde jag sitta i en vindstilla hörna utan jacka och bara njuta av solens varma strålar. Nu är batterierna laddade igen!

Hmm, nu ska vi se vart jag slutade. Skrev om symässan sist. Sedan dess har det inte hänt så mycket egentligen. Har legat hemma och varit sjuk i ett par dagar. Har ritat lite, bilder kommer snart. Igår var det premiär för vårt spex! Kläderna satt super och föreställningen var riktigt bra! Imorgon är det en ny show. Nya roligheter! Ill be there.

Trots att jag längtar onormalt mycket till sommaren kan jag inte låta bli att kolla in alla höstkollektioner... Fick dessutom ett erbjudande om att få förhandsvisning på H&Ms höstkatalog här om dagen. Det kan man ju inte tacka nej till, hur mycket man än vill bada i havet och äta glass! Jag bjuder på lite bilder från rtw-kollektionerna från två av våra allsmäktiga. Gillar verkligen dessa klänningarna, de har känsla!
Enjoy!

Ha det bäst!
//Katti
Marc Jacobs



Prada





RSS 2.0