En helg och en tisdag.

Ojoj, jag tappade visst mina nya bloggskills ett par dagar..
Men gissa vad? Helgen har varit fullpackad som vanligt.

Lördagen bjöd på jobb (tackar för det) och sedan en inflyttningsfest hos Michelle och Jontan. Mycket trevligt!
Söndagen hade lite jobb kvar till mig och sedan blev det plugg (skisser) och hem till Joy. Mys.

och nu till nutiden; Sitter med en ontig hals och en feberlik kropp. Jag har drabbats av dagisfeomenet: Back to dagis (skolan), back to sjukdomar... Men men, har klarat mig i över ett halvår så det var väl dags! Dessutom blir jag tvingad till att stressa ner lite, kanske inte helt fel då jag har haft halsbränna i snart två veckor (tror dock den beror på kaffedrickandet..). Har inte råd att vara sjuk från skolan (skolan godkänner väldigt få sjukdagar, för att man ska få intyg/diplom när man slutar) så det blir till att hoppas på det bästa och bita ihop med piller i munnen.

Ska kila iväg och göra klart ett par grundmönster nu (läxa) men bjuder på lite godis för öron och ögon.

Öron: Stealers Wheels - Stuck in the middle with you (dagens låttips från min kära bordkamrat)
Ögon: Översöta shorts från Topshop

Fredagsfika!

Uppe med tuppen (nästan) och bakar! Har infört fredagsfika i klassen och först ut på bakschemat (som för övrigt sitter fint uppklistrat i mitt skåp) är jag! Megamaränger med hasselnöstter och choklad i kommer serveras på fikarasten idag!

Igår var det utgång med klassen. Just nu känns det som att man lever med dem dygnet runt. Men det är en härlig skara folk, tror att vi kommer få sjukt kul detta året! Är glad över att jag hamnar just i denna gruppen.

För övrigt är det klänningsgrunden som ska göras klart i skolan idag! Full fokus på det idag!

Ha det megabra!


Modefotografi under 1900-talet.

Har precis kommit hem från en föreläsning om modefotografiets historia. Talaren var ingen mindre än självaste fotografen Lotta Lewenhaupt. Det var en mycket bra föreläsning och värd att gå på trots att jag var megatrött!
Tröttheten berodde nog på Band of Horses konserten igårkväll. Och åååååh vad den var bra!! Hamnar på top-5 konsertupplevelser utan tvekan!! Jag är lite kär i detta skäggiga band..

På tal om bra musik, så har jag världens bästa musikbiblotek till bordskamrat i skolan, Mattias. Vi har ganska lik musiksmak och han är väldigt bra på att tipsa musik som man vill ha. "Dagens låttips" har börjat bli tradition redan, vi berättar vilken sinnesstämning vi vill ha på låten och sedan en låtrekomendation. Känner på mig att platsen på ipodden kommer bli knapp inom snar framtid. Dagens låttips till mig idag blev "Lets live for today" med The grass roots och dagens låttips(er) från mig blev "funeral" och "for Annabelle" med Band of horses, såklart!

Imorgon väntar en skoldag med mönsterkonstruktion (klänning) och efter det blir det utgång med klassen! Ska bli kul!

Dags att sova snart, ska försöka hinna en shoppingrunda innan skolan imorgon!

/Kärlek1 Diff = (Bv-Ov)/2

Idag väntar det 4-timmars lektion med Mönsterkonstruktion, kul!
Efter det blir det nog till att handla pennor pennor pennor i olika färger och smaker!
Hello Monday.


Söndagarnas Söndag.

Vaknade sent och regnet öser ner. Det känns som att det kommer bli en typisk söndag. Det var ett tag sen nu, så jag klagar inte. Planerna är att åka och köpa träningskläder för att försöka bli motiverad till någon form av träning i höst. Ett par fina gummistövlar hade inte suttit helt fel heller.

Nu har det dessutom hunnit gå en hel vecka av min första termin på Tillskärarakademin. Många nya männskor, nya intryck och ny kunskap. Fick också reda på att vi skulle få göra massa studiebesök, bland annat är vi inbjudna till Köpenhamns fashion week till våren, ser verkligen fram emot att titta på visningarna där! Vi kommer även besöka kostymförådet och designern för malmö stadsteater. Det här kommer nog bli bra det.

Helgen har tillbringats till större del med hemkomningarna från New Jersey, Anna och Sven. Det har blivit mycket prat, god mat, öl och dans! Så nu har jag inga vänner på vift utanför Sverige (med undantag från dem som faktiskt bor på heltid där ute i vida världen). Det känns skönt!

Veckan framför mig kommer bli ganska fullpackad känner jag på mig. Förutom skolan, ska jag se Band of horses och Johnossi live med SöteLinen och flera. En Klass "after work" ska också hinnas med en kväll samt inflytningsfest och jobb i slutet av veckan. Ett alldeles perfekt schema om jag får säga det själv :)

Dags att dra på sig shoppingoutfit och trots regnet!


AFK

Kommer vara medvetet borta från bloggen ett par dagar då jag knappt kommer befinna mig vid en dator i helgen, berättar sen, måste sova 6 h innan det är dags för skola o annat!

Hösten 2010 (har börjat)

Ny höst, nytt kapitel. Hösten brukar bli en start på en förändring i livet, nya klass, ny skola, eller nytt land kanske?
För ett år sen hade jag ganska nyligen bestämmt mig för att tillbringa 3 månader i New York, en månad senare befann jag mig på en helt ny kontinet med helt nya vardagsrutiner. I höst stannar jag i Sverige. Tillskärarakademin kommer bli mitt vardagliga och förhoppningsvis överbraiga tidsfördriv.

I förrgår började skolan, en början för en grupp nervösa kreativingar. Det var ganska komiskt att man direkt såg vem som skulle gå på just den skolan bara av första intrycket. Jag kan inte låta bli att undra om det syns på mig med. Efter uppropet hade vi fått våra klasser tilldelade och i min klass, även de andra klasserna, var en salig blandning av personligheter och stilar. Runt bordet satt en manlig hippie med 70tals stil, en hockeygalen tjej med knallrött läppstift och piercings som brydde ansiktet, en tyst ljust rosaklädd tjej, en prydlig kille med lite asiatiskt utseende, samt ca 6 stycken andra starka personligheter.

I går kickade skolstarten igång på riktigt. Under min knappt 4 timmars långa lektion hann vi med en genomgång i måttagning, ta mått själv, ha genomgång av grunmönsterdel bak, samt rita upp denna tre gånger, två små plaggskisser samt rita bakstycket på stort papper. Under fikapausen, som strängt var tilldelade 10 min, blev det sportsnack för hela slanten, oväntat. Hippiekillen visade sig dessutom vara gammal hockeyspelare. Åh vad jag älskar blandning av folk! Känslan efter första dagen var att jag kommer lära mig mycket här, både om människor och en väldig massa mönsterkonstruktion, teckning och detaljsömnad. Idag står modeteckning på schemat, i 4 timmar, ska bli kul!

Efter teckningspasset blir det till att ta bussen direkt till Sabina där det senare vankas utgång till resturant för att fira att Anna kommit hem från New Jersey och att Svenja är här från Tyskland! Åhå, har saknat tjejerna så. Sist vi träffades var när vi röjde på dansgolven i Brooklyn, precis innan jag åkte hem i vintras. Misstäner att det blir en Brooklynreprisbarrunda i skåne i helgen! Ska iallafall bli övergalet kul att träffa dem ikväll!

Nu väntar det en höst, alldeles snart, full av ny kunskap, nya människor och nya rutiner. And I love it!

Ha det överbra!
//Katti


Jag vet att jag lovade..

Oj vad jag inte tar mig tid att blogga..men tänkte bli bättee på det. Tar sats! Har mycket att berätta om så samlar ihop till ett längre inlägg, som också kräver längre tidslucka. Återkommer.


åååhå, så fin.

Nytt kapitel.


Återkommer när jag har sovit lite


Bild från Lookbook.nu, en väldigt inspirerande sajt, rekomenderas varmt!

Dåliguppdateringmenbjuderpålitetryckkonstsålänge.


Från Vila

RSS 2.0