Balklänning season 2, episode 4

Go'kväll!
Känner att jag har hasat efter med bloggande, ursäktar för det. Gör inte så mycket utöver skolan och dansen just nu, hinner inte mycket mer. Skyller bloggminskningen på att jag inte har så mycket att skriva om på den kreativa fronten.

Idag var jag dock ledig och hann därför komma ikapp lite på balklänningen! Idag har jag alltså sytt veckan på dekorbandet, pressat en massa och klippt ut resterande foderdelar. Det går frammåt, sakta men säkert! Tjuvstartade på en väska igår också (inte till balklänningen), fastän jag inte borde dra igång fler projekt just nu...Den får helt enkelt bli ett reservprojekt när tid ges. Som sagt har många idéer på gång, men beställning är ändå välkommna!:)

Nästa gång jag syr på balklänningen, är det dragkedjans tur så att jag kan prova klänningen riktigt och eventuellt sy in den lite upptill. I helgen jobbar jag så klänningen får vänta...Men tiden kommer förhoppningsvis:)
Ha det nu så bra allihopa!
//Katti


Gitarrplektrum & skor

Hej!
Nu har skolan börjat som sagt, och just nu sitter jag på "Digitalt skapande" (typ Photoshoplektion). Har precis fått en ny uppgift: Att göra en studentinbjudan. Men idag är det idétorka :/  Får hoppas att jag kommer på nått bra snart. Tar en paus och bloggar lite iallafall, kanske hjälper (bra ursäkt.. : P). 

Jag har alltid gillat att pyssla och en dag när jag surfade runt på nätet hittade jag lite kul pysselgrejor. Tänkte tipsa om två länkar till youtube där en man visar hur man kan göra egna plektrum av bl.a petflaskor. Klippet på den andra länken visar hur man färglägger plektrumen. Blir väldigt cool effekt när limmet löser upp färgen! Funderar start på att göra ett linne av plektrum och det blir ju ett mycket billigare allternativ att göra plektrumen själv först iställer för att köpa. Men det projektet lär få vänta ett tag. Har så många andra planer i mitt huvud på vad jag ska sy. Jag vill ha mer tid! Ska försöka hinna skissa ner allt så jag inte glömmer.

http://www.youtube.com/watch?v=UVIFrr-zn2g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5SxSyvg9nOQ

Slutligen avslutar jag med en bild på mitt nya suktobjekt från Topshop.. Om man ändå hade några tusenlappar över...
Ha det bra!
//Katti


Vackra!

Go' kväll!
Just nu står det still på den kreativa fronten p.ga. tidsbrist. Nu när skolan har börjat igen kommer det tyvärr bli längre mellan balklännings episoderna. Men jag ska försöka hinna skriva lite övriga inlägg mellan.

Just nu är det mycket projektarbete som gäller i skolan. Som jag antagligen nämnt innan skriver jag ett arbete om Ekologiska kläder. Min frågeställning är varför ekologiska kläder finns i lika stor uträckning som konventionella. Till arbetet ska jag också göra en hemsida där jag ska lägga upp delar av arbetet, och andra ska kunna tycka till om ekologiska kläder. Jag kommer att länka till hemsidan när den är klar (om ca 4 veckor max)

Ska väl gå och ta tag i den där hemsidan nu...
Ikväll bjuder jag på två klänningar från Oscarsgalan för ett par år sen. En på Jennifer Lopez och en på Nathalie Portman. Perfekta val för deras kroppsformer och färger. Älskar klänningarna!

Ha en mysig kväll!<3
//Katti

OrginalBilder: Aftonbladet.se


H&M + Inredning = Sant

Go' kväll!
Lovade i förra inlägget att skriva lite om H&M:s nya satsning: Inredning.
H&M har nu alltså kommit med en inredningsserie i textil, till kök, sovrum, vardagsrum och badrum. Jag hade stora förväntning på dem, men nu när jag sett produkterna är jag lite besviken. Ikea är min favorit inredningsaffär, billigt, modernt och bra. Jag skulle kunna jämföra H&M:s inredningsprodukter med Ikeas utseendemässigt, men prismässig är H&M lite dyrare på vissa saker. H&M:s inredningsprodukter är uppdelade i 4 "Teman": Graphic, Colourful, Natural och Classic. Temat Graphic går i färgerna vit, svart, röd och grön och är kanske lite mer ungdomlig(Produkterna nedan är från denna serien). Colourful är som namnet avslöjar: Väldigt färgrik. Naturaltemat består mest av linneprodukter där beige och vit är grundfärgerna. Priset på dessa är självklart lite högre. Det sista temat, Classic, får tankarna att sväva över till det marina, med ränder i färgerna vitt, marint och rött. Produkter som säljs i serierna är b.la dukar, bordstabletter, kuddar, handdukar, mattor, lakan.  Jag tror att antingen kommer H&M:s inredning bli en flipp och om 10 år ser vi H&M:s "homebutiker" över hela Europa. Eller så blir satsningen en total flopp och ingen kommer komma ihåg om ett par år att H&M försökte men inredning.
Mitt betyg: 3/5. Jag väljer Ikea men komplimerar eventuellt med H&M.


Från temat Graphic i H&M:s nya inredningsserie. Här: kuddar, matta och förvaringskorgar. Mina favoriter.

Organic cotton

Hej!
Sitter och skriver för fullt på mitt projektarbete som ska vara klart och inskickat om fyra veckor. Gillar inte att vara ute i sista stund med så stora arbeten så ska försöka få klart det mesta ikväll. Det krävs dock en del pauser. Detta är en av dem ;). För att hålla mig till temat bjuder jag på lite bilder från H&M:s kollektion av ekologiska kläder. Heja H&M som dessutom precis startat en inredningsserie för hemmet! Återkommer om detta.


Balklänning, season 2, epísode 3

Go' kväll!
Idag har det blivit mycket arbetande på balklänningen. Väldigt kul! Och nu börjar man se att det ska bli en klänning..Jag har varit väldigt nervös över att sömmarna skulle "bubbla sig" men med mycket nålande och ny synål blev det en klänning utan bubbel! Det jag har gjort idag är att markera alla dela igen (eftersom märkningen gick bort när jag var tvungen att tvätta delarna i sköljmedel). Jag har också sytt hop hela "ytterklänningen" så den har blivit provklar. Hoppade i klänningen snabbt. Den var nästan perfekt! Längden på klänningen var lite för lång men det fixar jag sen när jag fållar den. Så nu är det bara Dekorbandet som ska på, rosetten ska sys o sys på klänningen, De TRE foderlagerna ska sys och klänningen ska läggas upp. Puh..Men kul blir det! =). Börjar fundera på vad jag ska ha för skor, väska och sjal... Vilken färg ska man ha till en röd klänning. Tycker det är knepigt.. Svart kan jag inte ha för då kommer jag se ut som en flamenco-dansös, inte så passande på en skolbal. Funderar på guld eller silver, om man inte ska köra på rött rakt igenom. Jag får nog återkomma om det där.

Nu är det snart läggdags...Sov gott!
//Katti<3


Balklänning, season 2, episode 2

Go kväll allihopa! :)
Vill börja med att säga att det är jättekul att fler har hittat hit till bloggen, välkomna! Ju fler som läser och kommenterar desto roligare blir det för mig att skriva =)

Merparten av min dag har bestått av shopping. Det var längesedan man tog en heldag till det. Riktigt skönt och avkopplande. Shopping är bra för själen, helt enkelt! Ännu bättre när man har sällskap och kan snacka skvaller samtidigt som man går runt och drar i kläder och provar skyhöga klackar. Blev en del kläder, men även assesoarer och inredningsprylar. Åhh, jag blir alldeles lycklig när jag ser allt vårnytt i butikerna! Kanske patetiskt, men sant!

När jag kom hem tog jag ett till tag på balklänningen. Från alla tips (tack!) jag fått hur jag blir av med det statiska i tyget, har jag nu ikväll fyllt upp badkaret med vatten och sköljmedel. Jag doppade tygbitarna försikitgt och just nu hänger en del på tork i torkskåpet. Ska snart springa ner och ta ut dem för att kunna hänga upp resten av mina bitar. Imorgon blir det till att stryka dem och förhoppningsvis börja med hopsättningen! Får nog dessutom sällskap av mer än min maskot (hunden) imon, då en vän kommer hit och ska börja på sin studentklänning. Jag tar åt mig äran att jag har spridit "syreligionen" till ca 5 av mina vänner och de är jätteduktiga!:)

Nu är det dags att ta byta i torkskåpet!

Ha en mysig kväll!<3
//Katti

KommentarStrul

God morgon!
Verkar ha lite strul med kommentarerna. Era kommentarer kan hamna under en annan bild istället för den du kommenterat. Om ni vill kolla vad jag har skrivit som svar på era kommentarer kolla under de senaste inläggen, de borde finns under något av dem. Ska fixa problemet så fort jag får tid.

Idag blir det paus i syeriet. Måste ta igen lite projektarbete till skolan tyvärr :/

Ha en bra dag!

Balklänning season 2, episode 1

Go' kväll!
Nu är balklänningen i fullgång! Idag har jag ägnat mig åt att klippa ut 25 av de ca 45 delar som balklänningen består av (tyg+mellanfoder+underfoder). Fick tag på tunna knappnålar i morse så jag är glad. Älskar färgen på min klänning! Tyvärr fotar inte min kamera färger rättvist, så bilderna på balklänningen är mer klarröda än vad de är i verkligheten. I verkligheten är tyget mörkare, nästan blodrött. Jag hoppas ni ändå kan få en någorlunda bild hur den kommer se ut. Arbetet gick bra i sig, men till min stora förfäran upptäckte jag att tyget har blivit statiskt! Ska ringa Stoff & Stil, där jag köpte tyget, imorgon och fråga vad man gör åt dilemmat. Ingen klänning sitter snygg om den är statisk, oavsett hur bra den är sydd! Sista utvägen får bli tvättmaskinen + sköljmedel, men är så rädd att det sköra tyget kommer förstöras:(.

Nåja, ingen serie är bra utan lite dramatik. Välkommen till säsong två av "Balklänningen", en serie full av dramtik och action. To be Continue.



Go' kväll

Go' kväll alla små läsare =).
Tänkte bara bjuda på en snabb uppdatering för att slippa sova (För er som inte känner mig så gillar jag inte att lgå och lägga mig). Idag har jag varit lite halvtråkig, suttit med projektarbetet halva dagen. Men detta vägdes upp senare på eftermiddagen när jag begav mig för att hålla födelsedagsgrisen sällskap på hennes dag. Grattis än en gång Åc! Imorgon tänkte jag ta paus i pluggandet (det är ju faktiskt lov..) och börja med balklänningen! Men jag får nog börja dagen med att leta efter tunna knappnålar och köpa tunna maskinnålar för att undvika att tyget "bubblar sig". Ingen som vet vart man kan köpa tunna knappnålar? Ska försöka lägga upp en bild på arbetet imorgon! Så länge bjuder jag på en skiss jag gjorde i somras. Det är nått med älvor..

Sov gott!<3
//Katti

 

Prickig klänning

Imorgon fyller min Åse år!!Grattis i förskott gumman!


Klänningen nedan sydde jag till henne förra året som en välkommen hem- /födelsedagspresent. Fotot är taget vid andra provningen, därav strumporna... Men fina är dem!

Klänning i 100% ekologisk bomull

Här är bilden jag lovade på min senaste klänning. Den är en del i mitt projektarbete som handlar om ekologiska kläder. Klänningen är sydd i 100% ekologisk odlad bomull. Tyget är märkt med EU-blomman. Axelbanden är reglerbara med hjälp av små knappar. Klänningen är helfodrad.


God morgon

God Morgon!
Morgon stund har guld i mun? Nja, inte i vanliga fall, men i morse fick jag e välbehövd sovmorgon och nu sitter jag här med min stoora kopp kaffe med skummad mjölk. Och efter en natt med mardrömmar var det ganska skönt att vakna upp till solsken utanför fönstert. Hoppas solen stannar ett bra tag denna gången. Jag tror jag är beroende av dens glädjeämnen, vad heter det? Det som löser ut endorfiner i kroppen. Så snart ska jag bege mig ut, ta en cykeltur till närmaste shoppingcenter. Oj, det där lät ganska shoppinggalet! Men så illa är det inte. Idag ska jag köpa födelsepresent till en av mina finaste vänner! Jag tänker inte skriva upp resultatet av shoppingen, dels kan grisen råka läsa vad hon får i present och dels kan jag bli mobbad för man kan faktiskt inte hjälpa om ett par skor bara hoppar på en innefrån affären! Eller hur?

Ska titta efter ett mönster till en korsett med kupor också. Har nya idéer! Lägger kanske upp en skiss om nån vecka eller så:). På tal om lägga upp bilder...Jag sydde klart min ekologiska klänning här om kvällen, så jag ska försöka hinna fota den idag och lägga upp här.

Nej, nu ska jag gå och boka klipptid! Vi hörs! Ha det bäst och njut av solen!<3
//Katti


Spelomslag

Det här är vad vi gör i skolan. Vi har en lektion där vi bara leker med photoshop, helt underbart! Kunde inget i Ps när kursen startade men har utvecklats mycket, även om jag fortfarande bara kan de lättaste sakerna. Vår senaste uppgift var att göra ett spelomslag till ett playstationspel som vi skulle hitta på storyn till själva. Mitt spel heter "Shop 'til you drop" och går ut på att man ska shoppa sig fram som kändis i New York.
Här är min slogan bak på spelet:


En klänning. Fyra shoppinggalna kändisar. Få den eftertaktade vintageklänningen från dior genom att shoppa dig fram på New Yorks gator.  Självklart är det inte bara du som siktar in dig på de fina skapelserna. Konkuransen är hård. Men som man säger: I i krig och shopping är allt tillåtet! Kasta en sko eller två på Britney Spears  klåfingrade händer, eller anfall Paris med ditt eldsprutande hårspray!

Ha det bäst!<3
//Katti



Tack!

Ihh!:)
Jag har visst lite läsare ändå, blev så glad så! Räknade med 2-3 personer, men det var visst lite fler. Kul med en anonymis också^^, välkommen!
Har hållt på och pilla med ett spelomslag i photoshop hela kvällen. Kanske lägger upp några bilder när det är färdigt!

Får bli ett snabbt inlägg, ska snart iväg och svänga mina lurviga på salsan, kulkul!
Ha en trevlig kväll allihopa!<3

Bjuder på en bild på de skorna jag suktar mest efter just nu:


Från h&m. pris ej satt än

Hoho?

Funderar rätt ofta på om jag sitter och bloggar för mig själv eller om det verkligen är nån som läser det jag skriver. Hade varit kul om ni ville kommentera detta, ni som läser:)

Ha det bäst!
//Katti

Radio killed the video star

Kom på att jag inte alls har visat skissen som jag snackade om i förra inlägget! Ursäkta förvirringen.
Här kommer den:


Uppdatering

Go kväll!
Måste börja med att berömma mig själv lite, har ju blivit helt duktig med att skriva inlägg här på bloggen den senaste tiden. Designen på den är jag mindre aktiv med. Orsaken för det är att jag inte vet hur jag vill att bloggen ska se ut än :/. Beslutsångest över en liten blogg..haha.

Verkar nog som att min kreativa sida har dött lite grann. Jag menar; jag har inte lagt upp bilder på mina alster på länge :O. Men det står inte still. Ikväll sydde jag i princip klar en vit ekologisk sommarklänning. Funderar på att utveckla den idén, börja sälja lite ekologiska plagg, se om det funkar. Vad tror ni? Bild på klänningen kommer under vecka 8 senast.
Kasettklänningen som jag la upp skiss på för allt för länge sen är också på gång. Den är faktiskt nästan klar den med. men har fastnat lite grann, har slut på sidenband. Det behövdes mer än räknat. Och för att få rätt nyans och tjocklek måste jag ut till stoffan igen. Har inte riktigt den tiden just nu. Har inte mycket tid att sy på överhuvudtaget nu, väldigt synd :(. Mycket skolarbete som ska göras såhär innan lovet.

På lovet blir det projektarbete och balkänning! Så säsong två av balklänningen börjar vecka 8! Missa inte!


Ha det bäst!
//Katti



Min första tuschteckning. Kul penna att rita med, men väldigt svårt!


Ozzy i converse?

Converse startar nytt sammarbete. Denna gången med "the prince of darkness", Ozzy Osborne! Mönstert på dojjorna till höger är små jävlular ooch änglar. Ozzys namn står skrivet på dem också. ENJOY!:)


Ett extra skinn?

Med tanke på komentaren jag fick på skinnjackan i förra inlägget tänker jag berätta om min olyckliga relation till denna go'bit. Jag vet inte var jag står till det där med äkta skinn längre. Jag har alltid sagt att jag aldrig tänker ta på mig en jacka sydd i äkta skinn eller äkta päls. Men när jackan hänger där mitt framför dig och strålar med sitt underbara röda foder börjar du tänka om, jag lovar dig. Så jag köpte jackan iallafall...Men efter en vecka av dåligt samvete gick jag tillbaka med den. Nä, det handlade inte om pengarna i detta fallet. Skinnjackan var av äkta skinn...Det kändes inte rätt. Alla skröner jag har hört om hur djur misshandlas för att vi ska få fina plagg skrämmer mig. Jag vill inte gå runt och stoltsera med att jag har bidragit till ett djurs lidande. Samtidigt så är jag tvetydlig där..Jag äter ju kött.

Så ska man tro på alla skröner? Jag vet inte, jag har funderat mycket..De finns ju de företag som tillverkar kläder av restprodukterna som blir över vid slakt till kött. Då tycker jag det är okej att köpa jackan; om skinnet ändå blir över och ska slängas efter köttet har används. Men hur ska man veta hur läget ligger till för just den skinnjackan som man vill köpa? Borde man införa någon slags märkning av plagget som säger att skinnet är en restprodukt? Men det skulle nog inte de illigala skinnföretagen tycka om... Jag, som konsument hade iallfall kännt mig tryggare om jag vetat att djuren som min jacka består av har behandlats på ett bra sätt och inte bara odlats för att bli ett klädesplagg. 

De mesta man hör om kläder och djurmisshandel. handlar om päls, dvs pälsjackor. Där står jag iallafall fast vid min åsikt. Pälsjacka tänker jag aldrig ta på mig! Det är inte ens snyggt. Nej, jag är ingen modeslav.

Vad gör man då om man inte vill köpa en jacka av äkta skinn? Man tittar efter en syntetisk version av samma modell. Men även här borde man tänka till. Är syntetiskt så mycket bättre än en äkta, obehandlad jacka? Jag menar ur miljösynpunkt. Jag håller just nu på att skriva ett arbete om konventionella vs ekologiska kläder, i skolan. Jag har via arbetet upptäckt att ett syntetiskt plagg genomgår många processer där kemikalier är avgörande. Utsläppen av kemikalieförenat vatten bidrar till en sämre miljö. Och då påverkas djuren ändå. och vi männsikor.

Jag kan inte komma fram till vilket som egentligen är bäst. Det finns så många aspekter på båda alternativet. Vilket väger tyngs? Vad tycker ni?


Så här vill jag se ut i vår!


Dagen efter

Efter en helg med 7 timmars tågresa sitter jag här och skriver igen...
Okej, det där var en ganska dålig inledning efter en händelserik helg.
Vi skiter i inledning och hoppar till innehållet, här kommer en snabbresumé från min helg på textilhögskolan i Borås:

Efter en tågresa med mycket prat, mat och musik var vi äntligen framme. En massa fjärillar hade flugit in i min mage under resan. På perongen stod Åses kusin + sambo. Vi slängde in våra överproppade ryggsäckar i  deras bil och blev skjutsade direkt till närmast shoppingcenter (Tror kusinen kände av vår shoppingabstinens). Till min lycka hittade vi en massa klädesaffärer och tygaffären "Furulund" (ni vet den som hade postorder innan). Några shoppingkassar senare åkte vi till vandrarhemmet där vi slängde in vår packning för att hinna en snabb affärsöverblick inne i stan. Ytterligare några shoppingkassar senare gick vi hem till vandrarhemmet igen. Vi bytade om, mötte upp Erika (åses kusin), drog till en pub och käkade. Blev lite dans frammåt kvällen också. Riktigt lyckad dag med hög nivå på vänskapsbarometern! Tack!

Efter ett par timmars sömn var det dags för den stora dagen! Vi gjorde oss i ordning, lämnade vandrarhemmet, lyxfrukostade oss på Espresso och plockade upp kartan. Utan några problem hittade vi till skolan ganska snabbt. Får dock tacka Åse för det. Mitt lokalsinne = 0. Framme på skolan blev det en hel del fotografering av elevarbeten. Otroligt duktiga elever! Kände mig en aning utklassad... Samlade på mig en massa information iallafall. Lyssnade på foredrag om skolan, papper, kataloger. Pratade dessutom en hel del med en tredjeårselev (utbildningen är 5 år). Hon var verkligen jättetrevlig, och kom också från skåne från början. Vi pratade om allt; vad hon hade gått för förberedande innan hon började, vad hon hade gjorts för intagningsprov, hennes projekt och sammarbete med "ellos", var man köper material, skolan. Ahhh! Så himla härligt att prata med nån som har samma dröm som en själv!
Skolan verkade iaf jättebra! Med tillgång till lokalerna dygnet runt, egen "ateljé", egna vävmöjligheter, utbytesår osv. Enda kruxert är väl intagningen...200 pers söker varje år. 15 kommer in. Odsen är alltså inte höga. Och med tanke på att jag har gått en o-estetisklinje utan alla ämnen som krävs för modedesign, behöver jag läsa minst ett år förberedande kurser innan jag ens har en chans att komma in på linjen. Men man ska leva på sina drömma, right? Jag tänker inte ge upp. Kämpar fan så mycket hellre för det jag brinner för än att ta första bästa lediga utbildning bara för att få jobb snabbt.
Jag är taggad nu!

Vi stannade på skolan till de nästan fick kasta ut oss (där fanns ju så mycket att se och så många att snacka med). Vi den är tiden hade vi fortfarande en del timmar att fördriva tills tåget hem skulle gå. Så vi knatade till textelmuseet och hoppades på att är skulle vara öppet. Och det var där! Just nu har de dessutom en fantastisk utställning av årets Nordic Award in Textiles pristagare; klädkonstnär Anne Damgaard. Fantastiska klänningar (Bilder nedan)! Finaste på länge. Tittade också på gamla textilprodutionsmaskiner, allt från handsymaskiner till stora vävstolar. Intressant! Vi tittade också på en utställning där man fick se kläder från alla 1900-talets årtionde. Inspirerande!

Efter många positiva intryck, skratt och inspiration var det åter dags att åka hem till skåne och höra begripbar dialekt <3.
Vill tacka Erika + sambo för allt taxikörande och guidande i stan! Och Åse, för att hon hade tålamod att hänga med på allt utan att klaga det minsta! Tack! Bästa helgen på länge!


Textilhögskolan


Textilmuseet


RSS 2.0