Catch up!

Eftersom jag oftast skriver inlägg när det är sent och jag är trött (eftersom det är då jag har tid) så får jag blanda svenska inlägg med engelska. Idag blir det ett på svenska, anar att det kommer bli ett långt ett. Så här kommer en catch-up från andra helgen i NY.

Torsdag: Dagen tillbringades i arkivet med Eva (en tjej från Schweiz). Ändrade lite plagg och pysslade runt. På eftermiddagen fick jag träffa 2 designers från LEE. De var i arkivet för att hyra gamla jeansplagg som de kunde ta inspriation från till nästa sommars kollektion. Kul att träffa dem och se hur de jobbade!

Klockan 17.00 hämtade jag Petra i affären och vi gick gemensamt hem till min lägenhet där förberedandet för kvällens 21-årsfest redan var igång. Födelsegrisen var Hayden's syster. Temat för festen var sweet 16. Strax efter vi anlänt till lägenheten kom Molly. Vi tjejer fixade oss och var girly med kläder och smink. Klockan 23.00 var alla gäster i lägenheten och 15 minuter senare anlände födelsedagsgrisen, Perry, från flygplatsen. Det blev en rejäl hemmafest och därefter utgång till en pub på Bedford St. . Eftersom jag är minst (the baby) fick jag snabbt inkaffa mig ett fake-id i form av Perry's gamla. Att vakterna däremot inte blev misstänksamman när både jag och Perry hette likadant med samma födelsedata var skumt. Natten blev lyckad!

Fredag:
En bakis Katti stiger upp zoombie-liknande klockan 09.00 för att åka med Morgan (arbetskamrat) till Ikea. Täcke, kudde, madrass och annat nödvändigt inskaffades. Efter att ha tillbringat eftermiddagen med att vänta på rörmockaren (toan flippade ut under festen...) med roomiesen begav det sig till Time Square, Manhattan. Idag var det Angelina's (roomie) tur att fylla år och hennes önskan var att äta på TGI Friday. Sagt och gjort! En cheeseburgare (amerikansk size) senare begav vi oss ut för att gå på Time Square, de ville visa mig området. Vilken upplevelse! Alla byggnader var enorma, lamporna lyste upp gatan (om jag inte vetat vad klockan var skulle jag trott att vi gick där mitt på dagen, trots att det var kväll..). Såg även MTV-studion och ett gigantiskt Toys r us (där vi lekte ett tag).
Väl "hemma" i Brooklyn blev det utgång igen men stannade inte så länge den kvällen. Jag var ganska mör efter gårdagens fest och morgonens Ikea. Jag och töserna (förrutom Angelina) knatade hem vid 02.00-tiden.

Lördag: Ännu en ledig dag. Morgonen drog ut till middagstid. Efter en uppladdning av älgpasta (heja Ikea!) tog jag tunnelbanan till Manhattan. Shoppingdags! Inne i "city" mötte jag upp Perry, Molly och Nikolas. Dagens shoppinggata blev Broadway (hann dock inte med hela gatan..). Butiker som besöktes var b.la Topshop (4 våningar ffs!), Bloomingdale's, Steaven Madden osv... Vissa affärer var helt enorma! Det var sjukt coolt att få gå i alla butiker som modetidningar och reseguider skriver om. Dock blev det inga inköp (fastän jag hittade en del..). Måste tänka ekonomiskt, så vill avakta och ser hur ekonomimin klarar sig ett tag först. Dock kommer nog min förnuftighet inte vara så länge...Bestämde med Nikolas att vi skulle till "fashion destrict" på Manhattan nästa vecka. Det är området där man köper tyger o, pärlor och andra sygrejor! Ett helt område! Ska även besöka tygaffären från Project Runway då!

Efter shoppingrundan blev det Bio. Vi såg Coco Chanel. Skönt med en film som är textad på engelska (franskt tal) så man slapp att vara så koncentrerad. Biograferna här i NY är inte vinklade som i Sverige. Alla sitter på samma nivå och stolarna är delade i två grupper med en gång i mitten. Föredrar faktiskt Sveriges biografer. Filmen var bra. Den får 3 av 5 toasters! (Lite för mycket drama, lite för lite mode). När vi kommer ut från Biografen nästan skriker Hayden ut: I NEED A CIGARETTE AND THEN A DRINK. My roomies <3.

Vi beger oss till en resturant för att äta ute en sista gång innan Perry åker hem. Den middagen var nog den bästa jag har ätit på länge: Rosmarimarinerad citronkyckling. För en gångs skull lyckades jag trycka hela amerkanar-sizen på middagen! Jag är hungrig typ hela tiden nu (för lat och snål för att laga mat).

Söndag: Idag var jag tillbaka på jobbet. Gjorde inte så mycket mer än uppdaterade jobbarmatesen om helgen, steemade plagg, och diskuterade min framtid de närmaste veckorna med Malin. Hon ska försöka se till så jag kan praktisera hos en designer till butiken som håller på att göra en kollektion till en modevisning som är snart. Hade varit jättekul! Tydligen hade Victoria Secret varit i arkivet i Lördags. Synd att jag missade det. Efter jobbet blev det storhandling av mat. Jag ska bli bättre på att laga mat nu framöver. Laga mer, äta ute mindre. Annars sviker budgeten mig (jag vill ju shoppa lite också..). Mat-inhandlingen var en historia för sig...Berättar i nästa inlägg.

Dagens middag bestod av:
Skaldjurs soppa
2 rostade mackor med cheddarost
1 äpple
1 Yoggi

Det blev ett långt inlägg...Hoppas ni orkar läsa!
Vad har ni gjort där hemma?

//Löööve, Katti



T I M E                 S Q U A R E             BY                N I G H T

Kommentarer
Postat av: Michelle

I´ll write you a letter and tell everything that I´ve done. It´s private you know or well, you will know. Like usual I´m gonna tell you how gay you are and how much I miss you.



2009-10-05 @ 21:03:54
URL: http://thebrokenbirds.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0