Sjukling

God morgon!
Sjuk med feber så bloggen pausar en liten stund. Hoppas allt är bra med er!
//Katti


Symässan & Earth Hour

Go' kväll alla söta!
Måste börja med att be om ursäkta för uteblivande bloggande igår... Därför blir det ett extra långt inlägg idag *alla som inte orkar med långa inlägg jublar*.

Igår var jag på symässan som planerat! Lyckades dessutom dra på mig en förkyldning på vägen. Inte lämpligt just nu..Iallafall tillbaka till symässan, som inte börjar likan en SYmässa längre. Mer pyssel än sygrejor. Förra året var det hur många stånd som helst som sålde scrap-booksaker. Detta året verkade det var pärlornas tur. Hälften av stånden sålde pärlor i olika former, material, färger; Pärligt värre. Har länge funderat på att sätta mig ner och knåpa ihop några smycken(blivit inspirerad av min kära kompis Felicia som förresten gör väldigt fina smycken!). Det blev alltså ett par pärlor och hängen för mig på symässan. Mycket mer blev det inte. Får hålla i plånboken i dessa finanskristider.. Tillskärarakademin höll i modevisningen på mässan, precis som jag hoppades! Har skrapat ihop ett collage till er nedan med de bästa godingarna. Lena Qvist visade sin kläder i år igen. Jag gilla verkligen hennes verk!

När jag kom hem igårkväll bar det av till Niklas med familjen. Mysigt! Vi "yngre" spelade biljard tills jag däckade framför en film i soffan av förkyldningen.

Idag var det till att jobba. Proppade i mig feberdämpande och tog cykeln till jobbet idag, alla bilar var upptagna. Jag hade iallafall tur med vädert. Solen har skinit idag! På jobbet var det ganska mycket folk, det är ju trots allt lönehelg. Det var modevisning på center idag och jag fick gå dit och kolla på arbetstid. Inte illa, få betalt för att kolla på en modevisning!
Slutade 17.00 idag så då körde cykeln hemmåt. Väl hemma däckade jag på soffan och nu sitter jag här. Blir inget mer ansträngande idag, Tvmys med teckning antagligen. Hoppar bion ikväll.

 Förresten! Glöm inte Earth Hour mellan 20.30-21.30, då ska hela världen (eller iaf de miljömedvetna) släcka ner strömen för att bidra till en bättre miljö! Släckte så många lampor jag kunde på jobbet innan jag stängde, släck är det nya tänd ;)! Dessutom är det en bra anledning till att sitt och mysa med värmeljus och filtar en timme eller två. Läs mer om earth hour här.

Nu ska jag gå och gnälla för familjen om förkyldningen (ja, jag är rätt jobbig när jag är sjuk..)
Ha en mysig kväll! Det är Lördag, glöm inte godiset!
//Katti



VIP på Top Shop

Go' kväll!
Nu har jag vaknat till igen, känner dock att jag är påväg att falla tillbaka till sömnens värld igen så det blir ett snabbt inlägg.

Var på Top Shops VIP-kväll ikväll. Det bjöds på skumpa och jordgubbar, Dj med bra musik, masssa människor och klädsuktan luktades i lokalen. Kvällens fynd blev ett Linne (se nedan). Hittade tyvärr inte mycket mer för ovanlighetens skull. Kanske tur det med tanke på att min budget börjar dala neråt.

Imorgon blir det symässan! Hoppas på att Tillskärarakademin håller i modevisningen detta året också!

Ursäkta för de snåla inläggen på sistone. Ska försöka bli bättre till nästa vecka

Ha det bra!
God natt :)
//Katti

Lägesraport

Hej!
En väldigt trött Katti som skriver.. Det var en riktigt lyckad fest igår, tack alla!
Ikväll är det Top Shop som gäller. Ska träffa Alex lite innan och fika så ska snart gå o ta en powernap så jag orkar med kvällen. Full rulle. Men kul! Skulle egentligen sytt på balklänningen idag men så blev det inte, sydde dock lite innan i veckan så är före planeringen ändå.

Vaknade klockan 10 idag. Efter en frukost med felicia begav vi oss till den nya skoaffären i stan! Hittade dock inget användbart :/. Däremot blev det ett kakfat från Hemtex som hade utförsäljning. Ett stort rött med en graverad ros. 35 kr. Fynd! Känner mig som en hamster som samlar på mig så mycket när flytten är minst månader bort. Ekonomiskt och nöjesmässigt sett är det dock bra!

Nu ska jag sova en stund. Ha en bra dag!
//Katti

Fullbokad vecka =)

Go' kväll!
Hoppas allt är bra med er och att ni har haft en underbar dag!
Har London-nyheter! Fått tag på en tjej som reser med Blueberry just nu, (Blueberry som fixade refernsperson, snällt!) så jag och Ina ska mejla henne och fråga lite om hur det funkar, positiva/negativa saker osv. Kanske klarnar höstens sysslor då. Hoppas hoppas hoppas!

Idag har jag varit duktig och gått på Step up. Ganska jobbigt faktiskt. Och hela salen var full av hurtbullar. När instruktören bytade låt eller liknande, stod de och hoppade upp och ner och viftade med händerna fram och tillbaka. Huh. Tror detta passet ger resultat iallafall! Latinaerobicen var ganska mesig... Återstår bara att känna om träningsvärken är där imorgon! Ikväll har jag inte varit lika duktig dock, skulle läsa kemi i några timmar, men har redan tröttnat. Får väl ta tag i de där peptiderna igen efter detta inlägget. Vänta er en ny teckning från mitt skrivhäfte! ;)

Resten av veckan ser ganska packad ut just nu, men ska ändå försöka få in några inlägg mellan rusningarna!
Bara roliga saker som händer så jag klagar absolut inte!
Onsdag: Kostymmöte efter skolan. På kvällen är det "Pre-party" (förfest till studenten)
Torsdag: Lediga från skolan. Dvs, kostymfix eller balklänning. På kvällen är det VIP-kväll på Topshop
Fredag: Symässa i malmö! På kvällen bär det av till Niklas
Lördag: Jobba. Kvällen = Chilla eller sy (samma sak ;) )
Söndag: Balklänning!

Känner att min blogg börjar bli mer och mer en vardagsblogg än klädesblogg :/. Får se till att få in mer kläder i det hela. Borde inte vara så svårt med tanke på att det är vad en stor del av min hjärnkapacitet går till; fundera på kläder, prylar och skor! Välkommen till Kattis värld!

Ha en bra kväll! Kemin kallar..
//Katti


Ja, jag är lite kär igen. Kavajen är från TopShop. Suprise..

Undefined hemsida

God morgon!
Webdesigntime! Håller på för fullt med min hemsida till mitt klädmärke, Undefined. Kommer koppla en domän till denna under sommaren eller eventuellt till nästa år (Beroende på om jag åker till London till hösten, för då blir det ändå paus i klädförsäljningen antagligen). Uppdaterar er när hemsidan är klar om hur det blir. Inlämning av hemsidan sker i slutet av Maj.

Ha en bra dag!
//Katti

H&M + Matthew Williamson = Sant!

Vårens H&M:s sammarbete är släppt! Två vårkollektionen i H&M:s utbud kommer tillverkas av den brittiska kläddesignern Matthew Williamson. Katti är glad! Tycker verkligen om hans kläder! Känner på mig att det här kan bli ett bra sammarbete. Go go power Matthew! Den första kollektionen kommer släppas i slutet av April! Tjecka in mer om Williamsons tidigare kollektioner här. Kläderna nedan är från hans sommarkollektion, 2009

Lycka i brevlådan

Hej!
Kylan har tyvärr kommit tillbaka, så nu går man och huttrar i regnskurarna och blåsten igen :/. När jag blir miljonär ska jag köpa ett hus långt långt bort i något varmt land dit man kan fly när det uschiga vädert kommer för att slå sig ner här i Sverige. Å andra sidan kanske man inte skulle uppskatta värmen och solen lika mycket om man inte hade haft något "dåligt" att jämföra med.

Trots vädert blev det en runda på stan idag på vår vanliga måndagshåla i skolan på 2,5 timmar. Med mina små pojkar tätt i häl gick jag och kollade balskor och annat smått och gott. Tror vi var inne i 5 skoaffärer och pojkarna klagade inte en enda gång. Duktigt! Dock behöver de lära sig att bete sig normalt bland folk ;). Jag har gett upp att hitta samma röda nyans på balskorna som på klänningen. Frågan är om det blir snyggt att ha en mörkare röd färg på skorna är på klänningen? Eller om man ska bryta av med svart ändå..Svarta skor är ju mer användbara framöver. Börjar slopa idén med silvriga iaf, alla ser så billiga ut. En sak som jag inte gillar med balskor är att 90% av paren är fulla med bling bling. Jag är ingen Gold-diggah. Shoppingrundan slutade någorlunda bra ändå. Spenderade 89 kr på H&M (Linne plus halsband), fyndstatus. Hittade också urhäftiga vykort på Tiger, 3 stycken för 10 kr. Ska rama in dem och ha som tavlor. På Tiger hittade jag även ett nytt skissblock, välbehövt med tanke på att mitt gamla håller på att trilla sönder. Detta var spiralbundet med hårt omslag, plus i kanten!

När jag kom hem fortsatte dagen att vara bra för i brevlådan hittade jag en massa godsaker! 2 H&M-kuvert, Nya glaze-nummert samt mina premier från ELLE-prenemutionen (stavning?). I det ena kuvertet låg ett erbjudande om 10% på allt i H&M:s vårkatalog. I det andra låg min guldbonus, 200 kr (hade fått 500 kr om jag handlat för 150 kr till innan tiden gick ut, lite surt men man ska inte klaga, 200 är mycket det med!). Ja..Jag har handlat för nästan 10 000 kr på H&M på ett år, sjukt. ELLE-premierna bestod av ett läppglans och en ögonskugga, båda från Make Up Store. Väldigt nöjd med dagens post. Massa godsaker, inga räkningar.

Undrar om det ens finns någon som pallar läsa mina inlägg av den här längden på text. Duktigt ni som orkar och bryr er om min dag! :)

Ikväll blir det lite plugg, och kanske invigning av mitt nya skissblock!
Ha en bra kväll!
//Katti

Balklänning Season 2, Episode 7

Go'kväll!
Den här helgen har jag ägnat mest åt PA och Balklänningen. Pa är inskickat och balklänningen är lite mer utvecklad!
Det jag har gjort på balklänningen igår och idag är att sy fast underfodert, sy kanaler på mellanfodert och satt i skenor. Jag har också nålat på mellanfodert och provat klänningen igen för att upptäcka att jag underskattade mina höfter... Klänningen blev lite för tight med alla foder. Eller ja, den satt väldigt precis, så jag hade ju inte kunnat äta, och med tanke på att jag betalar 700 kr för b.la mat vill jag kunna trycka i mig lite ;). Så jag har lagt ut klänningen vid höfterna 1 cm totalt så nu sitter klänningen som skuret! :D. Nästa gång jag syr på klänningen, blir det till att sy fast mellanfodert och sy rosetten. Sen är det nästan bara finputs och upplägg kvar om allt flyter på som det ska! Till upplägget behöver jag dock ha mina balskor som jag inte har än... Blir en runda i Malmö snart antar jag. Funderar på att sy ett par röda spetshandskar till balen också (av tyget i mitten på bilden nedanför). Nästa projekt är Studentklänningen!

Nu kallar duschen.
Imorgon är det måndag och skola igen. Veckorna går fort nu!
Ha en mysig kväll!<3
//Katti


Myskväll

Go' kväll!
Hinner inte skriva så mycket här idag. För snart kommer Åse och Michelle och vi ska mysa framför Twilight med en massa godis, iiiih! Mysmys.

Idag har jag sytt lite grann på balklänningen! Lägger upp en ny episode imorgon. Stay in touch!

Ha en bra kväll!<3
//Katti

Balklänningen Season 2, Episode 6

Go' kväll!
Den här fredagskvällen spenderade jag med Sylvester(symaskinen). Skönt med en lugn kväll sen förra helgen då det blev väldigt partajigt. Kul med dans också, men en varition är bäst. Som sagt det var jag och Sylle ikväll, och tillsammans kom vi en bra bit på balklänningen! Sydde ihop det sista på underfodert (det hellånga), sydde också hela mellanfodert, nålade fast underfodert på klänningen och provade den igen. Mellanfodert är ett foder som sträcker sig från uringningen till midjan och består av ett fodertyg nålat på bastyget. Syftet är att ge stadga till på klänningen. Passformen på klänningen är bra nu, men inte perfekt och det ska vara perfekt! Klänningen behövs lyftas ca 2 cm, den har en tedens att falla ner de där centimetrarna. Vågar inte sy in den mer upptill men tror att lyftet kommer när plastskenorna är påsatta i mellanfodert och det är fastsytt så det ska nog inte bli några problem. Måste eventuellt köpa bredare skenor, har bara 0,5 cm breda hemma. Tror att 1 cm breda har varit bättre. Imorgon blir det mer syende på balklänningen; Sy fast under- och mellanfoder samt ev. fixa skenor och sy fast dem.

Dags för snarkning nu snart
Sov gott läsarna!<3
//Katti

Ps. Är uppe i 3 inlägg om dagen nu. Storbloggare nästa? (snarare en duktig period..)



Entré Malmö

Hemma från Entré Malmö nu! Här kommer en utvärdering:
Det var väldigt ljusa och luftiga "korridorer" mellan affärerna, antagligen de golvlånga fönsterna som hjälpte till med den känslan. Det fanns också en snudd på gågatekänsla i atmosfären men det saknades tyvärr skulpturer och liknande i gångarna. Det kanske kommer, centert är inte helt klart som jag har fattat det. Det fanns även tomma lokaler i köpcenterdelen (Hela huset består av köpcenter, parkering,mat, gym och bio) så antagligen kommer det komma fler affärer inom kort. Urvalet av affärer var sådär. Det fanns de vanliga klädesaffärerna: H&M, VILA, Vero Moda, Jack & jones, Gina Tricot, you name it. Ett stort plus dock för MANGO som var en av affärerna i utbudet. Den behövde vi här nere i skåne. Som jag nämnde innan, fanns där även ett par skobutik som skånedebuterade. Helt okej utbud. 

Det jag också la märke till var att hela köpcentert liknade Field's, vi vet köpcentert utanför Köpenhamn. Entré och Field's har samma sorts rulltappa/hissuppbyggnad, Stora heltäckande fönster, gym och foodcourt i samma hus som shoppingen. Dessutom har de gemensamma affärer (utanför de "vanliga") som t.ex Deichmann, Mango och EURO SKO.

Trots de nya affärerna gjorde jag inga fynd idag! Inte i dem iallafall. Det enda jag kom hem med idag var ett linne från Vero Moda som kostade 25 kronor p.g.a öppningserbjudande. Ett enkelt rosa baslinne, alltid bra att ha! Man får tänka så vid den prisklassen... Det blev alltså varken studentskor eller balskor denna gången heller :/. Får ta en heldags shopping i Malmö lite längre fram när det kommit in ytterligare vårskor i affärerna. Men då blir det nog gågatorna. De är fortfarande mina favoriter.

Entré Malmö får 3/5, med potential till högre betyg så småningom.

Slutraporterat för denna gång!
Ha det bra!
//Katti

Inrutade

God morgon,
 Klockan är nu 09.00 och det är dags för digitalt skapande. Håller på att leta bilder på Bumbibjörnarna till mitt arbete. Upptäckte att det finns en hel hemsida tillägnad åt bara Bumbibjörnana, gulligt! Tror dock sidan är gjord för barn, men jag tyckte det var ganska kul att färglägga de små björnarna jag också ;).

I eftermiddag är det Entré Malmö som gäller. Får hoppas på att alla plexiglasskivor sitter fast nu efter gårdagens händelse. Tydligen var det en man som fått en glasskiva i huvudet igår och skadades så pass att han fick sy 6 stygn. Undrar hur högt skadestånd det blev på den olyckan. Men jag avskräcks inte än, jag måste dit, även om jag så ska bära skyddshjälm!

Var inne på TopShops hemsida, för ovanlighetens skull (ironi). Har hittat två godingar jag vill ha. Men priset smakar inte lika gott..Men har 20% på VIP-kvällen nästa vecka så kanske blir nått av det då ifall de har kommit ut i butikerna. nininiii.

Idag inviger jag min nya klänning. Dock med tights och kofta. Men lite vårig känner man sig ändå! Och vädert har samma känsla idag!

Ha en bra dag och njut av solen!
//Katti

Älva och vårtecken

Hej!
Oj, vad fint väder det har varit idag! Tog en fika med Fredrik i eftermiddag. Väldigt trevlig och en välbehövd pratstund. Efter fikan hann vi med en promenad i Botan (park). Blommorna hade börjat komma upp också, väldigt fint och hög vårpotential! Om några veckor kan man nog byta ut vinterjackan mot vårjackan. Åh, vad jag längtar! Det är en bra shoppinganledning också, har faktiskt ingen vårjacka som är hel (Om man räknar bort 2 stycken..). Vill ha en färgstark igår, grönt hade varit kul!  Var inne i en del skoaffärer också idag, tanken var att hitta skor till balen eller studenten. Ingen framgång tyvärr:(. Blev iallafall glad av att se alla tygskor, 100 vårpoäng! Läntar till nästa lön...och solens ännu varmare strålar. Klagar inte, är nöjd bara av att solen tittar fram någon timme.

Idag öppnade Entré malmö så imorgon blir det en pliktskyldig inpektion av köpcentert! Dessutom finns det två nya skoaffärer där som inte funnits i övriga Skåne till nu. Måste poängsätta de! Jag hoppas Line och åse står ut med mig. Har en vana att bli väldigt exalterad när jag kommer in i nya affärer, speciellt om det handlar om skor. Skorskorskor!

Nu måste jag kila iväg, Salsa som gäller. Idag "levlar" jag till fortsättning 3! Ska bli intressant!
Ha det bra!
//Katti


Tusch, Älva


London calling

Kvällan!
För ett par timmar sen kom jag hem ifrån Lund. Stack och fikade efter skolan med Ina! Riktigt mysigt:). Blev mycket snack om London, och jag kan inte hjälpa det, men det pirrar i min mage bara av att tänka att vi kanske ska resa. Vi kom också fram till att vi är väligt lika, båda har överbeskyddande mammor, dataproffs till äldre brödrar, kvällsmänniskor, skoälskare, gillar inte att raka benen inför andra, haha, samma hårfärg, tyvärr någorlunda samma killsmak. Vi kom också fram till att vi vill ha ut ungefär samma saker av resan, ta del av det engelska livet och kulturen, inte leva svenskt där. Vi upptäckte också att vi kan kompensera varandra bra. Hon e bra på att laga mat, jag på att baka, hon är bättre på engelska, jag är bra på att fråga mig fram osv. Tror verkligen jag kan trivas i London med Ina. men vi får se, mycket som spelar in för att resan ska bli av, pengar osv. Just nu är jag iallafall pepp på att åka. Tror det hade kunnat bli ett "awesome" år! Vi skrev ner alla tänkbara frågor vi ville fråga Blueberry (företaget som vi antagligen reser med) om utbildning, jobb, boende osv. Skrev ihop det i ett mejl nu när jag kom hem och det blev ett väääldigt långt mejl..Tror jag fick ihop ca 14 frågor. Hoppas de orkar svara på allt, men de var ju väldigt service-vänliga sist vi hade frågor!



Resten av kvällen tänkte jag spendera åt mitt projektarbete. Hade handledarmöte igår och min handledare sa i princip att jag redan hade rott MVG:et i hamn, YEY! Det fanns dock lite svenskfel och andra smågrejor som jag skulle ändra om jag ville. Klart jag vill, jag vill ju göra ett så bra arbete som möjligt! Ska också börja på presentationen till April snart. Tänkte hinna med att söka in till högskolan ikväll också, bra att ha en back-upplan om England skiter sig. Ska söka till Mönsterkonstruktion och konfektionssömnad i Borås. En fristående kurs på en termin som är bra bas till modeprogrammet jag vill gå senare. Om några månader får jag veta om jag ens har chans att komma in. Blir det London, tackar jag nä till högskolan detta året och söker igen nästa år.

Blir det London följer bloggen naturligtvis med! Den följer med till Borås också, mig slipper ni inte!

Ha en bra kväll!<3
//Katti

(ps. har slutat skriva i kursivt p.ga önskemål)


Design

Go' kväll!
Sitter och trixar med bloggens design just nu. Känndes som att den behövdes göras lite ljusare nu när det börjar bli vår. Men vet som vanligt inte hur jag vill att den ska se ut, så provar lite olika. Låter den vara så här ett tag nu, tills jag kommer på något bättre. På tal om bloggen.. Kom att tänka på att jag har ingen aning om vad ni tycker är kul att läsa här om. Vad ska jag skriva mer om och vad ska jag minska på? Jag är kanske inte den som är känd  för att göra som alla andra säger, men här kan jag tänka mig att göra ett undantag ;). Obs! De gamla bilderna på bloggen kan se lite konstiga ut, eftersom de var anpassade till den svarta bakgrunden..

På tal om ingenting, jag har hittat en ny favoritglass! " Rocky road" heter den. Chokladglass med marshmellows och pecanötter i, smaskens! Säljs som paketglass och förpackningen är dessutom väldigt fin (ja, man blir skadad av att ha så många designämnen i skolan). Köp den!

På tal om designämnen. Nu har vi fått besked om att börja på slutuppgiften i webdesignen och alltså skippa ännu ett pågående projekt. Gillar inte att vi elever ska behöva lida för att vi har olika vikarier hela tiden. Att vi dessutom inte har haft någon utbildad vikarie leder också till att vi inte kommer kunna genomför slutprojekt bra. Slutprojektet är att bygga upp en hemsida med ett syfte. Hemsidans innehåll (bild + text) får inte vara kopierad från någon och måste alltså redigeras. Det är väl inte där det stora problemet ligger. Oroar mig mer för hur det ska gå med allakodning...Tur att man har datanördar till pappa och bror och söta kompisar som kan hjälpa till om det krisar(känn ingen press!). Har ialla fall klart för mig vad min hemsida ska handla om. Tänkte göra en hemsida till enbart mitt klädmärke (bloggen har blivit ganska utflummad och bred vid det här laget). På hemsidan ska man kunna beställa kläderna.

I mitt andra datoriserade designämne, "digitalt skapande", har vi också fått en ny uppgift. Vi ska göra en dvd-meny med hjälp av director och photoshop. Jag har valt att göra en meny till Bumbibjörnana! Ska bli riktigt kul!

Jag vet att jag har varit lite dålig på att sy på balklänningen på sistone. Huvudanledningen är faktiskt den eviga tidsbristen men kan nog inte bara skylla på den. Drar mig lite för att sy på den, är på fodert nu, det vill säga den tråkiga delen. Därför är beställningsjobb bättre än att sy till sig själv. På beställningar har man en tidslimit man måste hålla och därför kan man inte sacka efter på de mindre roliga delarna. Missuppfatta mig nu inte, jag älskar att sy! Snart är det dags att leta skor till klänningen eftersom fållningen närmar sig och då måste jag ha klackhöjden. TIll helgen ska jag fortsätta på klänningen!

Fick brochyren från "London fashion college" som jag beställde för nån vecka sen! Ska kolla upp vad de har för kurser och priser. Skadar inte att kolla även om jag lär behöva vara miljonär för att klara av att både plugg och leva i London!

Det blev ett längre inlägg idag, om allt möjligt känns det som. Nu är ni uppdaterade om mina designsidor i livet iallalfall! Ha en bra kväll!
//Katti

Tuschteckning

God morgon!
Hoppas allt är bra med er!
Solen skiner ute idag, iiiih! :D
Men jag sitter här inne..Lektion. Men får lufta nosen på rasten sen helt enkelt:). Ska snart fortsätta med mina sugproppsförsedda bananskal i Ps. Tror de kan slå igenom, eller vad tror ni? ;). I eftermiddag ska jag göra comeback med min träning (salsa gälls inte som träning). Blir nog ett steppass eller latinpass. Väl behövt, beach 2009 ;) ! Känner lite press nu när bikinis ramlar in i affärerna. Ska bli skönt med all värme iallfall!

Lägger in en bild på min senaste tuschteckning. Det är riktigt kul att rita med tusch men ganska svårt att få färgen jämn. Desto smalare penna och större område, desto svårare är det. Hittade gamla "Pokemontuschpennor" som jag använde när jag var liten. Lite bredare spets på dem, de är riktigt bra faktiskt, haha. Det orangea och gula på bilden är målat med dessa. Gav mycket bättre resultat än med mina smala dyra pennor. Kanske ska leta på leksaksavdelningen nästa gång jag köper nya pennor? Pokemon, måste fånga fler!

Ha en bra dag!
//Katti



Klädd Pärm

Go' kväll!
Måndag igen...Veckorna går fort nu, helgen är snart här igen. Planerar att bara ta det lugnt denna helgen, sy lite på balklänningen och göra klart PA. Nästa helg händer det desto mer, TopShop-kväll, symässa, jobb och socialt. Men ska koncentrera mig på nuet; Ikväll gjorde jag klart en teckning i Tusch som jag började på när vi hade håla i skolan idag. Har faktiskt varit ganska kreativ de senaste dagarna. Igår gjorde jag den där pärmen jag snackade om för någon dag sen. Pärmen som tillhör min flytt från boet till egen lya. I den ska jag sätta in viktiga papper till flytten och lister på vad jag har handlat till lägenheten redan så jag inte köper dubbelt. Mys. Fick dessutom användning av lite restbitar tyg. De där bitarna man inte har hjärta att slänga och tänker att nån dag kommer jag få användning av dem. Och Voila! Vilken tur att jag sparade!

På onsdag blir det fika med Ina den fina! Ska diskutera lite mer om England, snart är jag expert på funderingar och diskutioner :D. Återkommer med onsdagens resultat. Jag är iaf ganska pepp på att åka till England ändå!

Nu kallar sängen! Sov gott!
Natti//Katti
  

IkeaShopping

Go' kväll alla läsare!
Idag var det Ikea som gällde! Klockan 20 i tolv begav jag mig utanför huset för att köra och hämta upp Michelle, för att sedan åka vidare och hämta upp bror och brors kompis, Joel. Väl framme på ikea gjorde jag och Michelle turné, vi provade soffor, knuffades med småbarnsföräldrar (Måste alla ha med sina skrikiga ungar på trånga ställen?!), balanserade med glas blandat med fnissattacker. Vi fastnade lite extra länge på köksavdelningen och tavel-avdelningen. Några tavlor blev det tyvärr inte (Måste vänta tills jag vet hur lägenheten ska se ut), men det blev desto mer köksprylar. Huvuddelen av dagens inköp var alltså saker till köket men det blev en del annat också, man måste ju passa på när man hittar nödvändiga billiga saker ;) ?! Flyttbacken är full nu så har börjat fylla en ikeaplastsäck också. Om några månader bär det av, antingen flytt i Sverige eller utomlands. Det är vad jag vill just nu iallafall. Om det blir utomlands får dock de flesta flyttprylarna stanna hemma tills det är dags att skaffa lägenhet när jag kommer tillbaka. För det tror jag att jag gör.

Dagens köp:
* Fyrkantiga svarta tallrikar
* Vinglas
* Dricksglas
* Bestickset
* Bordstabletter
* Skålar
*  Måttsats
* diskborste
* Potatisskalare
* Vispset
* Stekspade/ugnsverktygset
* Magnetlist
* Handdukar
*  Toalettborste
* Klädrullare
* Skärp/slips-hängare
* Musmatta
* Tidskriftssammlare
* Skärbrädor

Sov gott allihop!<3
//Katti


Blommig klänning

Hej alla söta!
Nej, jag har inte dött! Är bara lite halvdöende (utekväll igår + jobba idag = trött). Gårkvällen var lyckad, hade mycket med kul, tack! Passade också på att inviga en av mina nya klänningar jag köpte innan på dagen. Japp, det blev en shoppingrunda igår också och imorron blir det ännu mer (ikea). Ingen bra vecka för min plånbok, men desto bättre för själen. Resultatet av gårdagens shopping blev en mangentafärgad klänning (det var den som invigdes igår), halsband, t-shirt och en översöt blommig klänning (jag är kär igen...). Imorgon blir det ikea med Michelle och Åse (?). Inhandling av prylar till framtida flytt som gäller! Ikeapresentkortet bränner i fickan. Återkommer med resultatet! Satsar på köksgrejer, men man vet aldrig vad man hittar...

Ikväll blir det en lugn tidigt kväll. Kanske nån film (melodifestivalen är utesluten!) med nån kotte eller så blir det bara sömn för hela slanten. Nått mer ansträngande orkar jag egentligen inte, men funderar på att börja klä en pärm som jag ska ha flyttlister och liknande i...Men kroppen säger att det antagligen inte blir av ikväll. Nu ska jag lägga mig och vila ögonlocken ett tag.
Ha en bra kväll!
//Katti

Klänning från Gina Tricot


Easy fashion

Hej!
Dags för Webdesignlektion igen! Håller på att spåna fram en idé till reklamkampanjsajt till en oupptäckt produkt. Funderar på att göra nått helt onödigt, typ bananskal med sugproppar eller liknande :D. Kanske visar resultaten om ett par veckor! Stay in touch!

Igår var jag på AF-borgen och snokade runt i deras kostymförråd efter kläder till spexet nästa månad. Min roll att klä är den kvinnliga huvudrollen, och jag hittade kläder till båda ombytena där! Jätteskönt, nu behöver jag förhoppningsvis inte klämma in tid till att sy kostymer också. Det hade dock varit jättekul att ha något egesytt på scenen men tiden är rätt knapp just nu. Vi får se, kanske syr något ändå.

Igårkväll blev det en hel del matteplugg för om ca en timme har jag prov,.. heja mig! Helt sönderpluggad satte jag mig 5 minuter vid datorn och upptäckte att BURDAs "easy fashion"-tidning har släppts. Lycka! Trodde att den hade utgått eftersom den brukar släppas i Februari och Augusti varje år och Februarinummert var fortfarande inte släppt än, förrän igår. För er som är nybörjare på att sy (och även för er lite mer duktiga) rekomenderar jag denna tidning. Fina mönster med lätta beskrivnignar och inspirerande déer! Mönstertnaär inriktade till den lite yngre målgruppen (15-25 år). Fler sånna mönster behövs!  Köp! Tror dock inte att det nya nummert har kommit ut i Sveriges butiker än..Brukar ta ca 3 veckor sen den har släppts på internet. Klicka
här för att se mönsterna i den nya tidningen.

Nu ska jag återgå till Webdesignen!
Ha en bra dag!
//Katti



Ur våren/sommarens Burda "Easy fashion".

Kostymfix och mattetrix

Go' kväll!
Idag har jag nog varit mest effektivast på länge. Slutade halv 3 idag, stannade kvar på skolan en  timme för att läsa genom mitt PA och göra ändringar (Risk att man somnar om man gör det hemma^^). På bussen fortsatte jag rättandet. När jag kom hem satte jag mig och skrev in ändringar på datorn, fixade med loggboken och hemsidan och TADAAA "testinlämningen" var klar! (Jag har valt att lämna in mitt PA 2 veckor före det slutgiltiga datumet för att hinna få det genomkollat av min handledare, på så vis hinner jag ändra om det är något fel i arbetet. Jag SKA ha MVG på detta!).

När PA var inlämnat började jag med matten (prov på torsdag) och har suttit med den fram tills nu.
Nä, nu ska jag sluta skryta om hur duktig jag är, hihi. Men nu i trean känner man sig faktiskt duktig när man gjort så "mycket" på en dag. Man har ju blivit lite bortkämd på senare tid att inte ha så mycket i skolan...

Har glömt att berätta! Vi har fått våra roller vi ska sy till, till spexet som har premiär nästa månad. Nu gäller det att planera så man får in det i sitt schema också. Jag fick iaf den kvinnliga huvudrollen att fixa två outfits till. Väldigt nöjd! Kommer dock inte hinna sy två hela uppsättningar kläder, så imorgon ska jag till AF-borgens kostymförråd och snylta lite. Det jag inte hittar där får jag sy helt enkelt. Vad spexet handlar om kan jag tyvärr inte avslöja förrän efter premiären, eftersom temat inte får "läcka ut" till de andra skolorna.

Fick ett nytt H&Mnummer idag. Massa kreds till H&M för att de skickar ut kataloger med nytt mode i mellanperioderna också! Hittade några fina linnen där som jag ska satsa på till sommaren!

Nä, nu går mitt schema vidare, dags att hoppa in i duschen för att lägga sig sen!
Hoppas ni har haft en bra dag!
Massa kärlek//Katti


Ekohemsida

Hej igen!
Kom precis på att jag igår utlovade min adress till hemsidan som är kopplad till mitt PA. Den är i princip klar nu!
För att komma till hemsidan klicka här.
Hemsidan och projektarbetet handlar om ekologiska vs konventionella kläder.
Enjoy!:)

Solsken!

Hejhej!
Helgen avslutades väldigt bra denna veckan! Igårkväll fick jag oväntat besök av Michelle, efter en snabb runda med hunden. Det blev te och kakor och dåligt program på MTV att slöa till. Väldigt skön kväll. Hade dessutom hunnit klar med läxorna snabbare än jag trodde så kunde njuta utan att känna någon stress. Det är bra att ha vänner i samma stad. Då händer spontanbesök oftare och det gör inget om det blir lite sent. Me like.

Idag var jag uppe tidigt. Laddade kaffebryggaren, klunkade i mig den varma drycket och begav mig sedan in till Malmö där jag och min blivande baldate skulle kolla efter smoking till honom (Studiedag i skolan idag). Efter en lång gångväg från stationen hittade vi uthyrningen. De hade samma röda nyans på gördel och fluga som min klänning. Perfekt! "Servetten" som skulle tillhöra bröstfickan på smokingen var dock lite för röd så vi hoppade den. Jag får fixa ihop en av mina tygrester från klänningstyget istället. När smokingen var fixad tog vi en runda på stan eftersom han vet hur shoppinggalen jag är. Det var inte meningen att varken han eller jag skulle shoppa nått idag men ändå kom vi båda hem med ett antal shoppingkassar. För min del blev det ett svart franslinne från JC, ett par jeans med fuskskinndetaljer från Cheap Monday samt ett par söta tygskor från H&M. Honom proppade jag på två t-shirts, en tredje hittade han själv. JAg har bra inflytande på denna pojk. Men jag tror han tyckte det var rätt kul att shoppa ändå, fast han inte vill erkänna det. Fint väder hade vi också, solen sken nästan hela tiden, åååh vad man blir glad av de där strålarna! En väldigt lyckad dag! Ikväll ska jag se på ett gymnasiespex där min kompis är både president och huvudrollsinnehavare, gogo powerJOY! Måndagar kanske inte alltid är så kassa trots allt!

Fick förresten precis dra ner markiserna på mitt rum för solen bländade mig vid datorn. Kockan är 17.00 och solen är fortfarande uppe. Våren är här! :D

Ha det bäst!
//Katti


Mina nyinköpta dojs!



Hemsida

Hallå allihop!
Hoppas allt är bra med er!
Ikväll hinner jag inte skriva så det får bli ett inlägg nu istället. Myskväll med film som gäller om ett par timmar, ska bli riktigt trevligt! Idag har jag suttit och pillat med hemsidan till projektarbetet. Efter ett tag kom vi överens, hemsidan och jag,  och nu ser den faktiskt helt okej ut! Imorgon ska jag fixa färdigt den och koppla den till en domänadress så ni kan kolla om ni vill:). Jag har också promenixat en sväng i skogen med Michelle och vovven. Skönt att komma ut ett tag och picknicka i det fria. Hade fint väder men längtar ändå till våren. Solens strålar läker det mesta och ger en bra anledning till glassätning ;).

Nu ska jag hoppa in i duschen!
Vi hörs imorgon!
Ha det bäst.<3
//Katti

Balklänningen Season 2, Episode 5

Go kväll!
Tycker det här har blivit en fin liten tradition, att skriva en rad i bloggen varje (nästan iaf) kväll. Mysigt!
Min fredagskväll har jag tillbringat hemma, vid symaskinen. En välbehövlig kväll. Fick dessutom sällskap av Felicia, som behövde låna lite mönster att rita av till sin blivande klänning. Trevligt! Haha, kom att tänka på det; skulle folk som inte känner oss tro på oss om vi hade svarat "Nä, vi satt hemma och sydde" när de frågar vad vi gjorde på en fredagkväll? De hade nog bara skrattat, tyckt att vi var konstiga. Katti i ett nötskal, mysig konst. Tycker sykulturen ska spridas mer, tror det är bra för ungdomar (och äldre) att ha nått kreativt och lugnande att pilla med. Go go power neels.

Jag kom en bit på klänningen idag; Jag började med att sy i dragkedjan. Gick väldigt bra då jag och dragkedjor inte är världens bästa kompisar egentligen. Sedan provade jag klänningen med min freebra och nålade in mittfram-sömmen samt sidosömmen något på klänningen och sydde in. Nu passar den perfekt. Jag hann också sy på dekorbanden i klänningens ovankant och börja sy ihop foderdelarna. Har varit ganska effektiv trots att jag hade sällskap =). Felicia hann klart med mönstert också. Heja oss! Kort och gott: En väldigt bra kväll. Tack!

Nu kallar sängen. Imorgon blir det en massa projektarbete och matte och förhoppningsvis lite syende i pauserna!
Sov gott allihop!
Natt<3
//Katti

Alexander McQueen

Go kväll!
Ih, måste sluta lova att jag ska skriva här. Får bli en snabbis ikväll, också, förlåt. Tiden har bara sprungit iväg. Kom iväg på salsan iaf, måste röra på mig, beach 2009 here I come..;). Idag landade nya Elle i brevlådan, mycket bra tidning och nummer! Medföljde även en VIP-biljett till Topshops mingelkväll, då man dessutom får 20% på hela sortimentet. Får se om jag hinner dit, nästa vecka. Hade varit riktigt kul! Imorgon ska jag försöka hinna sy lite på balklänninge, trots indragning om utlovningar så lovar jag åtminstone att efter denna helgen ska det ha kommit minst ett nytt avsnitt i serien om balklänningen!Enjoy!

Sängen kallar, sov gott!
Natti//Katti


Alexander McQueen Spring 2009 Ready-to-Wear
Från Alexander McQueens vårkollektion, 2009.
Vacker tycker jag, vad tycker ni?

(o)Tid

Go' kväll!
Hoppas allt är bra med er!
Har inget jätteviktigt att säga ikväll, ville mest höra av mig så ni inte tror att bloggen håller på att dö ut, även om det verkar så just nu... Har inte mycket tid för den just nu och inte för syendet heller för den delen. Ni anar inte hur mycket jag vill ha tid till att sy, med gott samvete. Skolan som ligger och gnager. Har jobbat på projektarbetet och dess hemsida idag samt skrivit labbraport. Desto snabbare läxorna försvinner desto snabbare får jag leka med Sylvester (ja, så heter han; min kära symaskin). Måste sluta klaga på tidsbrist här på bloggen. Känner att det är ett evigt samtalsämne. Det finns perioder då man har mycket fritid och sen finns det perioder då man måste göra vad man ska. Är i en sistnämnd nu, men om 3 veckor är iallfall projektarbetetinlämnat. När jag får en liten stund över, som inte är allt för kort men inte tillräckligt lång för att börja sy så skissar jag upp kommande projekt. Ni anar inte hur många önskeplagg jag har i huvudets sykammare just nu! Skissar och visar såsmåningom! Tushpennor är kul!

Idag har jag även fått kontakt med en tjej från Sverige, lika gammal som mig, som befinner sig i London som Au Pair. Tänkte prata lite med henne om hur det är att leva och bo där. Även om Au Pair inte är något för mig så är det ändå samma resväg, stad osv. Verkar jättetrevlig! Och fakta är alltid bra att ha.

Hoppas allt är bra med er idag! Skriver mer imorgon!
Tillbaka till projektarbetet..
//Katti

När jag blir miljonär ska jag ha minst ett par Louboutin-skor. En absolut favorit.

Laptop-dekor

Go' kväll!
Äntligen en stund för mig själv över. Har varit duktig och pluggat hela kvällen efter den långa skoldagen (beröm beröm). Just nu sitter jag och surfar runt och letar Laptops. Måste ha en bärbar dator till hösten hur jag än väljer att göra (se förra inlägget), men det finns ju hur många som helst att välja på! Jag är inte som de flesta tjejer när det gäller datorer (ursäkta): Går efter den med finast färg. Jag vill ha bra innehåll i min lilla burk och har nu insett att jag får ta till mitt datorproffs till bror när jag ska välja dator.

Visst, jag tycker det är jättekul med fina datorer, och jag skulle gärna vilja att min är det också. Men nu finns det alternativ som gör att man kan både ha en bra dator(säger inte att alla fina är dåliga) samtidigt som man kan få en fin: Man pimpar den själv helt enkelt. Har hittat jättefina laptopdekorer
bluebox.se. De fungerar som klistermärken som du sätter på skärmens baksida. När du tar bort dekoren ska den inte lämna klister efter sig. Väldigt smart uppfinning!
Lägger in en bild på mina favoriter sist i inlägget.

Nu är det dags att snarka, Ha det bra allihopa!
God natt<3
//Katti



Framtidsplaner

Hejhej!
Sitter och har beslutsångest inför framtiden. Tänkte att det kanske hjälper att skriva av sig. Om ca en månad måste jag söka in till högskolor..Vilken ska man välja och ska man läsa direkt? Det finns så många val.Jag tror jag är ganska klar i att jag vill flytta hemifrån iallafall, känna på hur det är att ha eget och slippa ta hänsyn till någon annan ett tag. Kunna bestämma sina egna regler. Jag har, som det ser ut nu: två alternativ om hur jag vill göra till hösten. Det första alternativet är att ta en paus från allt pluggande ett tag, och sticka utomlands och jobba. Just nu ligger England närmast hjärtat. Jag har en kompis som också funderar på detta alternativet så vi har pratat om att sticka dit tillsammans i ett år för att jobba och leva loppan. Men jag kommer sakna min symaskin, det är nog inte så lätt att släpa med sig den. och frågan är om jag klarar mig ett år utan den, familjen och vännerna. Men jag vill ha lite äventyr, lite utmaningar, se hur mycket jag klarar. Dessutom är jag inte precis bäst på att snacka engelska, och inget jag helst gör frivilligt. Därför hade det varit ganska bra att bo i ett engelsktalande land ett tag, bara för att tvinga mig själv att prata engelska. Dessutom ser det bra ut på CV, intagningsprov och även senare i livet att ha jobbat utomlands. Jag har även kollat upp korta designkurser i England för att inte släppa designen helt under det året, för det tror jag inte att jag skulle klara. London är väl den stad som är mest lockande i England, och det är väl även där de med de extrama stilarna livnär sig. Inspiration! Me det är dyrt att leva i en storstad..Jobb jag kan tänka mig att man får är nog på Caféer, butiker och hotel. Ett år inom dessa brancher är helt okej. Dessutom jobbar jag ju deltid i klädesaffär nu, vilket ser bra ut på CV:et när jag söker i England. Om jag åker till England "tappar" jag ett år och det kommer dröja ännu längre tills jag är färdigutbildad. Resan kanske ändå är värt det. Livserfarenheter är bra.

Mitt andra alternativ är att börja plugga kläddesign i Borås, eller någon annanstans, redan nu till hösten. Jag kommer tyvärr inte in direkt på modedesignprogrammet eftersom jag har gått naturvetenskaplig linje nu på gymnasiet och därför har jag inte alla estetiska kurser som krävs (mönsterkonstruktion, färglära, m.m). Därför kommer jag få läsa någon grundläggande, enstaka kurser eller liknande. Har mejlat syon på högskolan för att få hjälp. Boende blir antagligen studentrum i nån månad, för att lära känna folk, och sen förhoppningsvis en egen etta. Men jag kommer sakna vänner och familj även där :(. Men nån av symaskinerna får självklart följa med!:) Riktigt sugen på att komma igång med modedesign, men samtidigt är jag så himla skoltrött just nu. Jag tror dock att jag kanske hade klarat att börja plugga nu till hösten ändå. Jag menar, jag ser inte designen som "skola och pluggandet". Sy och design är något jag tycker är kul och lever för, därför är jag så taggad på att börja så snart som möjligt. Antagligen blir det till att söka deltidsjobb för att klara av att betala hyra..

Jag längtar verkligen till att få en egen lägenhet, få ha ett eget ställe och framförallt: få inreda det från grunden (nästan iallafall)! Har börjat packa på mig "flytta hemifrån saker" nu. Förra veckan köpte jag rosa grytlappar med rosor och en tepåse för lös-te. I julas fick jag fina örngott och Latte-muggar med tillhörande skedar och på min födelsedag fick jag presentkort på Ikea <3.  Av presentkortet köper jag nog svarta fyrkantiga mattallrikar, bestick och glas. Jag köper inredning  när jag hittar nått fint, så slipper man köpa allt på en gång sen plus att det är så roligt att shoppa sånna saker! Har sett massor av fina stora canvastavlor, men det tänker jag inte köpa förrän jag ser hur lägenheten/studentrummet ser ut. Kommer lägga till en egen kategori om inredning här på bloggen där jag visar mina prylar.
Just nu innehåller min "Flytta hemifrånlåda":
*6 st Latte-muggar
*Handduk
*Rödvitrutiga kokboken
*"Tepåse"
*Latte-skedar
*Örngott
*Svensk-engelsk lexikon
Inte mycket, men en bra början! Just nu borde jag fokusera mer på vad jag ska göra till hösten än vad jag ska köpa för grejor.. Jag tror att jag kommer söka in till högskolorna nu nästa månad och kanske även England (jobb o ev skola). När jag fått besked om intagningen kan jag ta ställning till min framtid. Fortsättning följer..

Det var allt för denna gången. Hoppas det inte var ett allt för tråkigt inlägg, men detta är vad som rör sig i mitt huvud just nu! Ha det super!
//Kram, Katti

grytlappar: Söstrarna Gröne

Tepåse: Bolagret

RSS 2.0