På tal om sagor..

Den här Peter Pan klännigen med ööööversöt krage hade jag inte heller tackat nä till..


Vinter-Pippi

Åhå, tror jag tycker om denna pippi långstrump-klänning! Vet inte varför jag nästan alltid fastnar för stilar som har med sagor att göra, pippi långstrump, Lilla My, snusmumriken, you name it. Kanske har nån underliggande anledning kopplad med barndomen? Vem vet! Klänningen är fin och kanske kanskeee hamnar den i min garderob snart!

Pippi Rollneck SEK 299, Rut m.fl. - NELLY.COM

Från Nelly.com

Tuuuusch

Jag har inte dött. Fick hostmedicin och bortser man från gårdagens migrän (denna förkylningen är för jävlig) så är jag någorlunda på fötterna. Denna gången ska jag ta det lugnt. Och snart börjar en fullspäckad tv-kväll med läxa, så ett kort inlägg bara:

Idag invigde jag mina nya tushpennor, triamarkers, på riktigt. Vi gick igenom färgläggning av ansikten på lektionen idag och det var även det vi öva på resterande lektionstid...


Min första teckningar med Triamarkers!


BLÄ

Sitter i telefonkö till sjukhuset...inte det roligaste. Min hosta håller på att döda mig långsamt. 3 veckors förkylning är inte okej. Antar att jag borde lära mig att det inte går att köra på i 100 direkt, bara för jag tror jag är på bättringsvägen. Bakslag. Gnäll.

Ett par 70-talsboots, tack.


Topshop. Behövde jag nämna det?

Har ytterliggare 3 plagg ute i Sverige och det känns jävligt bra.

Tisdagkväll och kvällsfikat har precis avverkas med gammal fin vän. gårkvällens fika tillbringades med en annan fining och imonkväll ska jag träffa bästa Michelle. Tror bestämmt att jag ska införa dessa kvällsfikor till en tradtion.

Idag har det varit tisdag, hela dagen och det har väl fungerat bra! hade sömnad i morse och provkjolen blev klar. Provkjol= ful kjol med alldeles för många detaljer; paspoalficka, stolpficka, knäppning, blixtlås, you name it. Men bra övning!

Eftermiddagen bjöd på kragar i olika former och vinklar och nu kan jag lägga lite ståkrage, krage med och utan fast stånd till min kunskapshög.

Efter skolan begav jag mig till Tjallamalla för att kolla av senaste leveransen och fick reda på att jag hade sålt 3 plagg, kul! Ett par snickarshorts, en väska och en kjol av märket Undefined är det alltså några som bär i Sverige (?) numera. KUUUL!

Nu är det dags att sluta tråkblogga (ska försöka komma på intressantare läsning  för er som faktistk fortfarande hänger här ibland). Imon ska jag åka till skolan tidigt och jobba lite med Niki i ateljén innan vi börjar. Teckning står på schemat!

Ha det överbäst!
Natti


Sålda!


Back on track.

Är någorlunda levande igen efter mördarförkyldningen, ingen kul prick den där.

Denna veckan har varit intensiv med skola och många kära återseende av fina vänner som jag inte har hunnit träffa på ett tag. Välbehövligt! Har också hunnit gå på modevisning, köpt tyg till lite sidoprojekt samt hälsat på Sofie i henne fina nya lägenhet. En veckan av mys och roliga saker helt enkelt.

I skolan har vi lärt oss göra ärmar, klänningsärm, vikt ärm, puffärm, you name it. På teckningslektionen försökte jag få MINA händer att rita lika verlighetstrogna händer..Det krävs mer övning på det känner jag. Fick också en mycket trevlig nyhet på en lektion i veckan: en designer i Paris har bjudit dit oss på studiebesök! Nu är det bara till att hålla tummarna och hoppas på att det blir av och att alla har råd att åka! Hoppas hoppas!!

Internt i klassen har vi bestämmt oss för att göra en 3-outfits kollektion var, utöver skoltiden och visa för resten av skolan innan jul. Kul! Vi har också skapat oss en egen citatbook, där vi samlar lite ogenomtänkte uttryck som allt mer än ofta studsar mellan salens väggar. Bjuder på ettt citat:

Niki: "Vissa människor luktar illa. Asså jag menar ingen i det här rummet. Jag menar inte vanliga människor".

Bara ovanliga människor luktar illa alltså..

Nu är det dags för some kreativitet! Och förresten, ni har inte missat att Lanvin är årets gästdesigner för H&M? Övernyfiken!

Ha det!


håller tummarna..


2 meter långa ben och 3 cm bred midja.

Förkyldningen har blivit lite nådigare och idag har jag sluppit ligga i sängen/soffan hela dan. Passade på att göra klart teckningsläxan till onsdag. Vi håller fortfarande på att öva på poser och på att få in rätt form på modellen. Modellen, som för övrigt har enormt långa ben och är spinkigare är ett spik, förvränger ens syn på människokroppen lite grann. Förra veckan fick vi in "Vanliga" människor på papper, som vi skulle rita av, och jag skrämdes lite av hur tjocka jag tyckte dem var... Jag får påminna mig själv emellanåt att min långa modell inte är verklighetstrogen. Men sjukt kul är det att rita dessa förvrängda människor!

På nästa lektion ska vi ha genomgång på fötter, skor och händer, vilket är riktigt välbehövt för min del. Tycker det är sjukt svårt att få till dessa kroppsdelar rätt. Därefter är det ansiktens som ska övas att ritas (det ser jag också fram emot att få lite hjälp med) och så småningom ska vi väl få sätta kläder på de nakna små stackarna.

De blir väldigt mycket tecknande just nu och väldigt mycket läxa inom ämnet för att vi ska få in det rätta linjedragande. På tre lektioner och läxor, har jag nog skissat ca 50 papper med modeller och fler teckningar och timmar lär det bli! Men jag ska bli grym, fy fan vad bra jag ska bli!Hur mycket snor kan man producera?

Sjukanmäld från jobbet och nerbäddad i sängen. Danseskorna har fått läggas undan och istället är det näsdukar och piller som är mina bästisar idag. Blä på att vara sjuk!Har klickat hem mig ett par träningsbyxor idag... för friskare tider..


Sjuuk

Ligger nerbäddad med filt runt mig och en hög med näsdukar bredvid. Och i denna ställnigen har jag tillbringat kvällen, efter skolan. Har inte råd att missa lektioner så det blir till att proppa i mig piller och sätta mig på bussen imonbitti igen...

Nu är det dags för lite sömn.


RSS 2.0