Höst på våren

Sitter och tittar igenom höstens intagningsuppgifter och har lite smått ångest. Wish me luck!


Teaser

Tre dagar, tre visningar och 5x3 klädombyten senare.

Nu är alla visningar gjorda för den här kollektionen! Allt gick som planerat och trots tight med tid mellan bytena, så hann jag slänga ut alla modeller i tid på scenen. Idag, på sista visningen tog jag mig friheten att gå ut och ställa mig bland butiken när alla andra stressade runt backstage. Åhå, vilken känsla att se mina plagg på scenen och att få se publikens reaktion när outfit efter outfit visade. Tack till alla som kom och tack till mina duktiga modeller!

Hann även med att ta ut modellerna utanför byggnaden för att ta lite snabbshots på kollektionen med min kamera. Visar lite oretucherade bilder på det tills bilderna från visningen kommer upp.! (Väntar på bilder från fotograferna så det kan ta ett tag).


Sidsel i "Pianoklänningen"


Viola i "Kasettbandsklänningen"

SHOWTIME

It's on!

Igår begav det av för genrep, där modellerna fick köra igenom schemat en gång till musik. Efter att hållt andan kunde jag pusta ut över att låten räckte och att mina modeller var duktiga!

Idag var det alltså showtime! Först visningen gick av stapeln! Tiden mellan ankomst och modevisning kan betraktas som lugn/massa dötid. Fanns inte så mycket att göra, kläder klar, smink fixades av MUA's (make up artister). Spenderade dock lite tid med att tuppera och fylla modellernas hårbottnar med hårspray.

När modevisningen var igång var det desto mer att göra. Herreguu vad stressig det var mellan klädbytena! Av med kläder, På med kläder, fort som s*tan utan att förstöra make och hår och hinna få ner modellernas fötter i skorna samt snöra dojorna. Japp, jag slopade "regeln" om högklackat på catwalken och körde converse på alla modellerna, vilket blev sådär uppskattat av vissa, för tydligen är det svårare att gå i platta skor. Men tjejerna gjorde ett bra jobb trots allt!

Jag är nöjd med dagens visning och hoppas att resterande visningar går minst lika bra!
Bilder kommer upp efter att alla visningar är klara och jag har fått dem från fotografen!

PEACE

Provning inför modevisningen!

Hej!
Jag tror jag struntar i ett "efter Borås"inlägg. Kan kort sammanfatta att det var bra, lärorikt och att syntettyger smälter snabbt...Shoppade en massa också och levde på kanelgifflar!

Nu till Nutiden. Modevisningen börjar närma sig och ikväll hade jag provning med modellerna! Det gick över förväntan. Alla utom två plagg passade perfekt och det handlar bara om intag i sida/armhåla för de två plaggen som inte passade. Och skorna har löst sig efter många men!  Snodde en av modellernas lillasysters skor som sista paret. Det kommer bli perfekt! Musiken är också fixad så det känns bra.

Kvar att göra är att fixa ändringarna och kläder till mig själv. Sen är det bara att njuta av mina plagg i rampljuset!
Ska försöka uppdatera bloggen lite bättre nu dessa dagarna! Annars lovar jag ett långt inlägg efter alla visningar!

Kram på er!


New vintage

Hinner inte berätta mer om Borås nu, än att det var bra!
Bjuder på en bild på min förra inlämningsuppgift i "Digital modeskiss". Uppgiften var att vi skulle göra skisser på tre olika plagg med tre olika färguppsättningar. Mönster på de mönstrade plaggen har jag också gjort själv. ENJOY!Borås (publicerat efter hemkomst)

Det var ett tag sen!
Har äntligen fått en lucka över till bloggen. Sitter för närvarande och väntar på tåget som ska ta mig upp till Borås där jag ska spendera de närmastet två dagarna. Imorgon är det labration på högskolan. Idag blir det incheckning och shopping. Passade på att unna mig en dag semester mitt i allt kaos.

De är de sista dagarna nu innan modevisningen. 11 dagar kvar. Ett plagg kvar att göra. Musik ska väljas och klippas ihop. Men det känns lugn. Nästan hela kollektionen är fixad, smink är bestämt och frisyr på modellerna är beställt till frisörerna/make up-artisterna. Musik har jag en halvfärdig idé på. Det som känns mest nervöst p´för tillfället är provningen på modellna, som ska göras om drygt en vecka. Eftersom jag inte har fått några mått på modellerna har jag ingen aning om hur plaggen sitter på dem. I värsta fall blir 2 hela nätter och dagar med Sylvester innan visningen. Sylvester föresten, är hemma igen. Men han har hunnit med ännu en omgång på sjukhuset då första operationen misslyckades. Nu fungerar han någorlunda men han är lite skakad. Han är tillräckligt bra för att kunnas sys med iallfall, men det blir nog ett samtal till hans gamla kennel efter visningen.

Aprils plannering har börjat skrivas in och ja, det kommer en framtid efter visningen också ;). Har en del beställningar som ska sys, och jag kommer satsa lite mer på skolan eftersom ansökningsprover och uppgifter ska in inför höstens skolstart. Har lite ont i magen inför det. En modevisning kan jag klara men ansökan? Ställer in mig på att jag inte kommer in. Har börjat plannera plan B och C..Vi får se. Keep up the smile on your lips!

10 minuter tills tåget går...Jag var ute i god tid för en gångs skull! Tänkte få lite gjort på tågresan. Flera timmar, och har ett par hundra sidor i läxa. genomsnitts plugg på 20 sidor i minuten? Kanske inte. Men det löööööser sig. När jag kommer fram väntar tygshopping och eventuellt lite annat innehåll i shoppingkassarna!

Publicerar inlägget när jag hittar nått trådlöst internet som inte är skyddat!
Kram på er!


Update

Sylvester ligger på sjukhus men är förhoppningsvis hemma i början på nästa vecka. Stackaren!

RSS 2.0